Inlägg från: Anonym (mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (mamma)

    Adoption är fantastiskt!

    Anonym (Nellie) skrev 2014-08-24 09:49:42 följande:

    Men kommer man inte alltid bära en sorg att inte fått bära barnet, föda det, amma det och vara med första tiden?

    Missförstå mig inte, jag ifrågasätter inte kärlekabandet till det adopterade barnet utan förhållandet till sin egna kropp.

    Innan jag blev gravid så värkte hela kroppen av längtan efter att bli gravid. Och trots att jag idag inte vill bli gravid på ett tag (då jag har min lilla bebis) så går kroppen igång på nytt när vänner och bekanta är gravida. Kropp och hjärna lever olika liv. Jag tror jag hade haft en stor tomhet om jag inte hade fått uppleva en biograviditet och förlossning.. Det var det häftigaste och underbaraste jag gjort.


    Inte jag. Herregud vad min kropp längtade efter en graviditet, det var något som kändes i varenda cell, något som var närvarande i varenda andetag. Inte bara längtan efter ett barn, alltså, utan just längtan efter en graviditet. Men det försvann, och har inte känts av.

    Nu var jag med den allra första tiden, men jag känner ingen sorg över att inte ha varit gravid, inte ha fått föda, inte ha ammat. Noll. Jag känner ibland att jag har gått miste om en erfarenhet, och att det är lite tråkigt, men det är ingen sorg. Jag har gjort andra erfarenheter.
  • Anonym (mamma)
    Litet My skrev 2014-08-26 14:32:11 följande:

    Räcker att läsa härinne för att se att kunskapen om adoption är otroligt låg och att det enbart diskuteras ur "jag känner" perspektiv men inget om barnet,


    Fast... Det är väl inte så konstigt? Alltså, det är klart att jag har ett barnperspektiv på adoptionen, och på mitt föräldraskap, men jag kan ju ändå bara prata ur mitt eget perspektiv - det är det enda jag egentligen känner till. Mitt barn kanske kommer att ha en helt annan åsikt och känsla om sin adoption, och då får vi ju prata om det, men jag kan ju inte tala ur hennes perspektiv nu.

    Eller missförstår jag dig?
Svar på tråden Adoption är fantastiskt!