Inlägg från: Anonym (Stina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stina)

    Adoption är fantastiskt!

    Jag känner precis som någon skrev ovan. Min dotter är nu dryga året, jag längtar redan efter att bli gravid igen. Ett barn som vi skapat, som har våra gener och är en kombination av oss båda.

    Jag skulle aldrig kunna ta till mig ett barn som egentligen är någon annans. Kan man älska ett barn som är någon annans som sitt eget. För mig är det otänkbart. Jag ville uppleva en graviditet, förlossning, mammagrupp och allt vad det innebär, men framför allt ett barnet är en del av OSS och inte har ett utseende som skiljer sig totalt från vårt eget och resten av släkten.

  • Anonym (Stina)

    Varför det? Man kan ju fortsätta med IVF parallellt i en adoptionsprocess. Låt bli att tala om det bara. Om man lyckas är det bara att kliva av adoptionen. När det väl kommer till kritan står alla sig själva närmast. Ja innan man ens kan tänka sig adoption och ger upp tanken på ett eget barn, få bli gravid, amma och allt det där. Ja, då har de flesta nog försökt i många år. Innan man är "där" känslomässigt.

  • Anonym (Stina)

    Det är ju kostsamt, det har jag full förståelse för. Det är en lång process man ska igenom innan man är känslomässigt "där" att man kan tänka sig en adoption istället för ett eget barn. Många verkar ha hållit på med IVF i åratal. Samma med äggdonation. Det tar väldigt långt tid att acceptera att det inte kommer att bli några egna barn.

    Kan man älska någon annans barn på samma sätt som sitt eget, är själva frågan. Ju mindre barnet är ju lättare är det att ta till sig det. I de allra flesta fall vill paren ha en så litet barn som möjligt. Om man som för kunde få ett barn på 3 månader, ja då är det ju väldigt likt att få egna barn. Med ett sådant litet barn kan man ju hänga i föräldragrupper, med andra mammor som fött barn nyligen etc.

    Det som skiljer sig åt är det genetiska arvet. Redan på BB tittar man efter likheter, senast idag på en fest så får vi höra hur lik vår dotter är oss. Generna binder samman. Ett adopterat barn har ofta ett utseende som skiljer sig åt från andra barn. Alla säger inte rakt ut vad de egentligen tänker. Med tanke på hur folk röstade i det senaste valet, så är det inte alla som är positiva till mångfald. Ett adopterat barn har egentligen ingen koppling till familjen, släkt etc. När ett adopterat barn får familj så skapas en ny genetisk släktgren.

    Visst är det bra och fint att barn får föräldrar och ett andra alternativ för de som inte kan få egna barn. Men innerst inne är det inte det man tänker när man ursprungligen bestämde sig för att försöka få barn. De allra flesta försöker först få egna barn innan de adopterar,

  • Anonym (Stina)

    Mycket intressant skrivet. Hon har ju rätt i mångt och mycket. Barnets föräldrar ska i första hand vara dess EGNA dvs. det genetiska arvet. Samt att hon har rätt i att om paret hade kunnat få egna barn så hade de aldrig blivit adoption. Underförstått de har egentligen velat ha ett annat barn. Läsvärt.

Svar på tråden Adoption är fantastiskt!