• sukiojag

    Jag är en TREVLIG frisör, fråga vad du vill!

    Tycker att det är tråkigt att vi frisörer som sliter med våra kroppar som tar stryk och våra psyken som fuckas varje dag för er kunder dom tydligen bara ser ner på oss och känner er "krängta" av att jag vill erbjuda dig en inpackning för att ditt hår är torrt, eller att jag tycker att vi ska klippa en cm extra för att topparna är kluvna. Jag är sjukt stolt över att jobba med hår, och blev förvånad och ledsen när jag igår hittade en tråd här på FL som handlade om att frisörer är idioter och lågklassade. Så. Fråga på, allt varför det är dyrt på en och inte på en annan till vad skillnaden är på ica schampon och ett schampo för 300...

  • Svar på tråden Jag är en TREVLIG frisör, fråga vad du vill!
  • Coyote

    Finns det NÅGOT man kan göra för att lindra det här gräsliga håravfallet efter graviditet?! Det bara rasar av mig, jag vet att det är naturligt och att det växer tillbaka, men jag hatar att ha hår överallt! Går det fortare om man borstar och kammar varje dag? Just nu vill jag inte röra håret för mycket, ständigt uppsatt för att inte drälla hår överallt. Innan dusch och hårtvätt borstar jag det noga, liksom efteråt. Normalt sett gör jag aldrig det, men nu vill jag slippa rensa avloppet efter varje dusch. Vad gör man?

  • sukiojag
    SweetNilam skrev 2012-10-06 23:09:30 följande:
    Åh, en tråd för mig. Färgade idag håret med ammoniakfri färg hos frisören. Hur sköter jag min färg bäst? Köpte inga produkter hos frisören då jag tycker det är hiskeligt dyrt+ att jag eg. kör balsammetoden, men har en period då jag kör fructisschampo för håret behövde lite behandling.. nåväl, nu vet jag av erfarenhet att balsam drar ut färg ur håret och drar mig således fär BM-metoden på ett tag. Men har noll koll på bra schampo+balsam för färgat hår, som bevarar färgen. Köpte i allhast fructisserien för färgat hår, men kan vara villig att lägga lite mer, men inte fleeera hundra. Helst utan silikon, men samtidigt är det ju det som ger glans och som väl behövs för att bevara färgen... svårt. Men vill iaf ha ips!



    Det som egentligen är som bevarar färgen är proteiner, så det behöver inte vara massa silikoner i, kolla upp ett färg balsam från märket Abba, det kanske kan va något även om du kör no poo. Tror att dom kostar 185 kr.
  • sukiojag
    Anonym skrev 2012-10-06 23:25:50 följande:
    "den"? Det finns massvis av olika no poo-metoder. No poo handlar dessutom inte om att inte tvätta håret alls.



    Det va inget jag påstod. Det jag skrev va att det finns folk som rent av skiter i att tvätta håret på två v, utan att skölja genom det mellan, altså luktar det då väldigt illa. Det kan alltså va så att det finn sfrisörer som kopplat no poo med att inte tvätta håret av ovetskap om ämnet.
  • sukiojag
    Anonym skrev 2012-10-06 23:29:00 följande:
    Bättre att köpa ren arganolja så slipper man alla onödiga ingredienser.



    Säkert, men då missar man tyvärr den värmeskyddande effekten och riskerar att stå där med en fet lugg, efterssom ren arganolja inte är bruten i det molekylärvärdet som behövs för att få plats inne i håret utan då lägger sig på ytan. Men det funkar säkert för en del.

    Moroccan oil innehåller dessutom vet inte om det är två el tre till oljor förutom arganoljan.
  • spökplumpen

    Jag har gått ner 15 kilo på några månader och ca 2-3 månader in i det så började jag tappa hår. Och hjälp vad jag tappar hår, fortfarande 2-3 månade senare så är det som en matta i duschen och när man kammar håret. När jag googlande det i början så hittade jag lite info om att det skulle vara så att man alltid tappat hår i perioder, men jag har då aldrig varit med om det tidigare. Om det ändå är så, hur länge ska det då pågå? Jag tappade mycket hår från plusset till ca v 20 i både mina graviditeter och det var ändå inget mot detta. Börja känna att jag snart måste klippa av mig mitt långa hår för nu är det så tunt.

  • plastkotte

    Är moroccon oil "bra" för håret? Rekommenderar du det? Jag har använt det senaste året och upplever att mitt hår mår bättre av det. :) det enda negativa jag kan komma på är väl att den inte är värmeskyddande? Men jag använder aldrig värme på mitt hår varken hårtork eller plattång så har inte så stort behov av de ändå. Jag undrade en till sak, håller på att spara ut mitt hår, har aldrig haft långt naturligt hår förut eftersom jag inte har haft tålamod. Hur som helst jag har väldigt "fina" hårstrån men väldigt många, jag upplever mitt hår som tunnt medans min frisör säger att det inte alls är det, hon sa att de är tunna hårstrån men många. Så hur sköter jag bäst om mitt hår för att få långt fint hår?

  • sukiojag
    Anonym (Skadat hår) skrev 2012-10-06 23:30:36 följande:
    Har en fråga,  har permanentat mitt hår och den blev misslyckad. Så mitt hår är väldigt torrt, slitet och "fluffigt". Hur får jag på bästa sätt tillbaka glansen osv? 



    Använd oljebaserade produkter, och se till att skydda det mot värme. Produkter som innehåller oljor tynger ner det fluffiga och tar bort det frizziga. Vissa salonger har även kur behandlingar att göra på salong,eller flerstegs kurer att köpa med hem, där du går in aggressivt i början på håret flr att bygga upp en starkare kärna, och sen kunna gå över till vanlig inpackning! Men kolla upp en frisör där du bor, hör med dina vänner eller läs om salongerna på nätet, flr det bästa är On du hittar en du litar på och låter dom titta på det. Var bor du?
  • Sunshine808

    Just nu sitter jag och tänker på min favoritfrisör, hon ska sluta och det var längesedan jag har blivit så ledsen. Hon är helt underbar, man sätter sig i stolen och säger att hon får göra vad hon vill, vad som passar bäst till hösten mm och man går alltid därifrån med ett leende.

    Det var lite ot, så tillbaka till verkligheten.

    *Min frisör rekommenderade en plattång, den är bred och kostar runt 2000, blir varm på 10sek, har du någon aning för jag har totalt glömt bort?

    *När man klipper hår och frisören tar lite hår vertikalt, varför gör man så(ursäkta dålig förklaring)?

    *Får man inte ont i benen att stå så mycket?

    *Vart klipper sig frisörerna sig? tycker ni att ni själva är bäst?

    *Hur påverkas eran hud av att vara nära schampo och andra produkter så ofta?

  • sukiojag
    Astarte skrev 2012-10-06 23:33:33 följande:
    Det här har jag undrat i säkert tio år! Varför får jag ALLTID frågan: "har du klippt det här själv" när jag går till frisör? Vet inte om du har ställt frågan, men eftersom jag alltid får den så kanske du hört den med. Vad spelar det för roll om man nu har klippt själv, liksom?



    Nej, ser hag att luggen är ojämt klippt frågar jag om kunden klippt själv, men det är bara flr att avgöra hur kort den brukar va i jämförelse mot resten av håret, tex vill kunden klippa håret 4 cm, men ser jag att luggen är hemma klippt frågar jag, flr då vill hon antagligen inte klippa den lika mycket och få den uppe i hårfästet. Men det är heeeelt ok att klippa i sitt eget hår, det blir bara lite mer att justera vid nästa klippning.
  • Anonym
    spökplumpen skrev 2012-10-07 00:23:34 följande:
    Jag har gått ner 15 kilo på några månader och ca 2-3 månader in i det så började jag tappa hår. Och hjälp vad jag tappar hår, fortfarande 2-3 månade senare så är det som en matta i duschen och när man kammar håret. När jag googlande det i början så hittade jag lite info om att det skulle vara så att man alltid tappat hår i perioder, men jag har då aldrig varit med om det tidigare. Om det ändå är så, hur länge ska det då pågå? Jag tappade mycket hår från plusset till ca v 20 i både mina graviditeter och det var ändå inget mot detta. Börja känna att jag snart måste klippa av mig mitt långa hår för nu är det så tunt.
    Jag tappar märkbart mer varje höst och vår och har gjort det så länge jag minns. När jag var gravid halverades hårmängden ungefärg, det var brutalt.
Svar på tråden Jag är en TREVLIG frisör, fråga vad du vill!