• Anonym (USK)

    Jag arbetar som USK på ett äldreboende. Fråga precis vad du vill!

    Jag svarar på vad som helst!

  • Svar på tråden Jag arbetar som USK på ett äldreboende. Fråga precis vad du vill!
  • Anonym (USK)
    Anonym skrev 2012-10-08 23:15:50 följande:
    Snällt av dig att tänka på det:). Har du lärt dig det den hårda vägen (dödat ett djur så att hon blev upprörd) eller fick du det förklarat för dig när du började?
    Hon älskar djur och en gång slog en annan tant ihjäl en fluga och då tyckte hon synd om flugan som bara ville ha lite saft.

    Därför skonar jag henne från sådant. 
  • Guld Nougat

    TS vad gör du egentligen inom vården, på ett äldreboende?

  • molly80
    Anonym (USK) skrev 2012-10-08 23:18:59 följande:
    Hon älskar djur och en gång slog en annan tant ihjäl en fluga och då tyckte hon synd om flugan som bara ville ha lite saft.

    Därför skonar jag henne från sådant. 
    Söt tant:). Och bra av dig att tänka på sånt! Ganska strongt av den andra tanten att fortfarande ha sån spänst att hon kunde döda en fluga också i och för sig:)
  • Anonym (USK)
    Guld Nougat skrev 2012-10-08 23:20:24 följande:
    TS vad gör du egentligen inom vården, på ett äldreboende?
    Vill du att jag ska skriva alla mina arbetsuppgifter?
  • Anonym
    Anonym skrev 2012-10-08 23:13:37 följande:
    De som ska avgöra om TS är lämplig för sitt jobb är hennes chefer/kollegor och brukarna, INTE folk på ett anonymt internetforum. Uppenbarligen så är de nöjda med TS på hennes jobb, det är det enda som spelar någon roll:)

    Såklart är det så. Och det är det som skrämmer mig, att det verkar okej att behandla gamla människor percis hur som helst? Det skulle aldrig funka att ha ett sånt förhållningssätt på mitt jobb, tack och lov! Jag skulle inte tycka att det var okej om någon av mina kollegor använde handskar hela tiden. Vid hjälp med nedre hygien så självklart ska vi använda handskar, det är inte det jag ifrågasätter. Utan allt runt omkring, att hålla någons hand, smeka en kind, kamma någons hår, ge någon en kram. Är inte det bara mänskligt? Måste det finnas handskar/plastförkläde emellan för att de gamla kanske petat sig i näsan, underlivet, inte tvättat händerna efter toabesök? Man får väl påminna eller hjälpa dem att tvätta sina händer, de vill ju givetvis inte vara smutsiga, vem vill det? Bara för att de är gamla (och kanske glömska) så vill de väl inte sitta skitiga på sitt rum och aldrig få någon mänsklig kontakt.

    Jag vet att jag är lite utanför vad som efterfrågas i ts, och såhär får man säkert inte skriva. Men jag tycker det borde ställas högre krav på äldrevården!
    Om folk accepterar detta och tycker det är okej, så händer inget! Och tänk lite närmare er själva, snart kanske era föräldrar hamnar på ett boende och inte kan sköta sin hygien själva. Och en dag kanske vi själva hamnar där. Hur vill vi att äldrevården ska se ut då? Jag tänker aldrig tycka att det är okej att använda handskar när man sitter och fikar med en gammal människa som vill hålla min hand, klappa min kind eller ha en kram!
      
  • molly80

    När var senaste gången du smällde en fluga/geting? Jag har inte sett några på ett par veckor nu

  • Anonym (USK)
    Anonym (sömnig) skrev 2012-10-08 23:22:20 följande:
    Har du flugsmälla hemma också?

    2 st. 
  • Guld Nougat

    Jag pratar inte om arbetsuppgifter. Varför jobbar du egentligen inom vården när du uppenbarligen ogillar äldre människor? Varför är du inom vården öht?

Svar på tråden Jag arbetar som USK på ett äldreboende. Fråga precis vad du vill!