Elvis Mamma skrev 2012-11-05 23:51:56 följande:
Måste tipsa om boken: en bulle i ungen av Renée Voltaire, en super rolig bok med bland annat en massa mellanmåls tips!
Något min son gillar är, hallonris, jag kokar egen risgrynsgröt från grunden (lätt att göra storkok) låter den kallna, vispar lite vispgrädde och blandar ihop med gröten, blandar i hallon (eller annan frukt)
Annars gör vi:
Hemmagjorda små piroger med tex köttfärs eller ost och skinka fyllning.
Smoothie på bland annat kokos mjölk (super gott och nyttigt).
Matmuffins/osötade bärmuffins.
Fruktsallad förstås.
Spenat eller banan plättar.
Turkisk yoghurt med bär.
Hembakat bröd proppat med nyttigheter.
Bär bars med müsli.
Quesadillas med tex morot och potatis (går att förbereda innan och äta kallt)

Vilka bra tips. Dock är det ett en massa konstiga livsmedlsregler med just risgrynsgröt. Man måste koka den på ett visst vis och kyla den på ett visst sätt för att använda den så därför kokar vi ingen egen risgrynsgröt. Jag vet att de ibland använder sån köpt gröt istället för att göra risgrynspudding. Personligen tycker jag det är alldeles för mycket socker i dem men de andra föräldrarna tycks inte tycka det där med socker är något "problem"