• E mil

    PPP

    Vad skönt att se att det inte bara är jag som är drabbad av detta!

    Läkaren sa till mig att detta var sällsynt efter att ha slagit i någon bok för att se så att hon hade rätt i sina misstankar.

    Har fått testa flera olika starka kortisonsalvor, men de svaga receptfria hjälper lika mycket som de starka.

    Min händer blir värre av att diska och skala potatis. Har testat att använda gummihandskar men då blir det ännu värre. Jag blir också värre när jag är på ställen utan varmvatten, så att jag tvättar händerna i kallvatten hela tiden. Jag vaknar ofta på nätterna av att det kliar. Och det är så otroligt skönt att klia med en handduk! Inte så lyckat med tanke på hur det känns och ser ut efteråt. Fingrarna blir helt svullna och det kommer vätska från blåsorna.

    Det sin hjälper mig bäst är i alla fall att försöka hålla huden mjuk och inte låta den torka ur. Använder mest Repair från Apoteket.

  • E mil

    Trevligt att kunna vara till nytta! Har testat andra salvor och krämer, men återvänder alltid till Repair för det är det enda som hjälper mig!

    Ingen som har något bra tips om hur man diskar, skalar potatis eller skivar tomater utan att natten efter vakna av att det kliar i händerna?

  • E mil

    Usch! Det ser inte alls kul ut!

    Du vill inte se mina händer - har ingenting i jämförelse med dig. Jag har två fingrar som se ut som din hand. Men det känns ändå när det är som värst.

    Mig påverkar det inte så mycket mer än att jag drar mig för att diska, städa och blaska med vatten i största allmänhet. Jag kan inte heller ha min förlovnings- eller vigselring då mina fingrar är svullna av utslagen.

    Jag märker att stress påverkar ett utbrott. I en stressig period kan de dyka upp igen om de varit borta. Annars ser jag inte så mycket samband. Mina utbrott håller i sig ett bra tag - kanske sex månader i taget eller något sådant.

  • E mil

    Jag tycker inte att du verkar ha en lindrig form i alla fall!

    Jag var på vårdcentralen och fick min diagnos, med det var inte mycket de visste om den. Försök att se om du inte kan få komma till en hudläkare istället, tycker jag!

    Jag förstår inte hur du står ut när det ser ut som på dina bilder! Jag vet ju hur mina ynka två fingrar känns när det är som värst!
    Jag har också några prickar på och under fötterna men där känner jag inte av dem alls.

    Ja, jag tror nog att mina är kvar sex månader, men det är säkert mitt eget fel! Är så dålig på att smörja när det blir bättre! Jag vet sedan tidigare att man ska fortsätta att smörja med tex kortisonsalvor även en period efter att utslagen försvunnit, men det brukar jag missa! Eller glömma. Så det hade säkert blivit bättre snabbare om jag inte slarvat!

Svar på tråden PPP