Inlägg från: Ssassa |Visa alla inlägg
  • Ssassa

    PPP

    Har också PPP på händer och fötter. Dermovat med DuoDerm (extra thin) "plattor" hjälper mig! Sätter på de så fort jag känner att blåsorna är på väg att komma, försöker ha dem på så länge som möjligt. Brukar gå ca 1-3 dygn. Alltid finare när jag tar av dem då. Bryter liksom inte ut. Kan se helt frisk ut länge då. Lider med er andra, det är en dryg j-vla sjukdom :( Jag är 22 år och har haft den i typ 2 år.. slutade röka nu för 14 veckor sen ;P har försökt förut också utan att lyckas. Nu kommer jag dock luckas eftersom jag är gravid :). Dock lättare panik över att läkaren ska säga att jag inte får använda dermovatkrämen under grav... Då kommer jag sitta inne och gömma mig i 9 mån i så fall :(... Jag är hemskt nyfiken på om de funkar att lägga om kosten... Tycktes se en liten förbättring både när jag gick ner i vikt i början på året + när jag skippade socker&kolhydrater. Men nu glufsar jag allt igen... Lycka till allihopa! (Skrivet från mobil, därav den jobbiga layouten..)

  • Ssassa

    Måste fråga er andra, har ni problem med lederna också? Jag har nämligen ruggigt ont här och var i kroppen och läkarna misstänkte att de kunde ha ett samband. Men jag är ju inte färdig utredd eftersom graviditeten "kom i mellan " ..

  • Ssassa

    Ja jag håller med dig om det här med växel och handskakningar .. Riktigt drygt.. "/

    Ja dermovat är värdelöst för mig utan DuoDerm. De är bara under dessa som det ger effekt. Har dem på recept som tur är för är ju svindyra annars.

    Ja jag hade också en kris när det bröt ut, hade uppehåll med sambon, förlorade anhöriga och levde riktigt ohälsosamt :(

    Tycker de är vidrigt dethär men just nu bekymrar jag mig mer över värken i kroppen .. Morr

  • Ssassa

    Va skönt att du fått kontroll över det! :)

    Jag tackar för tipsen!
    Jag tror jag måste bli noggrannare med att låta bli vatten... Är svårt då jag jobbar inom vården men jag får börja använda handskar mer.

  • Ssassa

    Okej.
    Du som haft det länge, blir det bättre med åren? Eller sprider det sig hela tiden?

    Mina utslag var ju från början bara som 5kronor, och nu på större delar av fötter/handflator.
    Fast lite bättre endå och man har ju fått kontroll så det inte blir sådär riktigt jävligt när det gör ont.

    Tacka gudarna för duoderm...
    Men ja, svårt att få dem att sitta länge. Min läkare sa att jag skulle ha dom en vecka i streck .. Men de är ju omöjligt :P
    Och hur många strumpor har jag inte förstört..

  • Ssassa

    Usch lider med dig! Fyfan va irriterande.
    Jag hatar läkare som beter sig sådär. Man söker läkarvård för att man vill ha hjälp, är orolig och lider av något. Då är det vidrigt att bli behandlad sådär. Och när de inte lyssnar eller tar en på allvar .. Ush jag har tyvärr fallit i gråt ett antal gånger på läkarbesök jag med, och jag är absolut ingen gnällspik.

    Kram på dig!

  • Ssassa

    Hej på dig :)
    Jag känner mig också ensam.. Skönt att läsa och skriva lite här.. Sitter just nu med världens blåsor på fötterna och i händerna... At försökt behandla med ecolon och DuoDerm men de funkade Inge vidare på mig.. Vart inte riktigt bra och kom tillbaka jättefort. Jag behöver Dermovat... Men törs inte använda det eftersom jag är gravid.
    Får panik av att behöva gå såhär tills barnets kommer i juli! :(
    Måste rådgöra med BM och hudläkare..
    Någon som har erfarenhet?
    Håller helt med dig om att hudläkarna är totalt värdelösa, i alla fall så framstår dom så. Jag blir bara arg och ledsen efter att ha varit i kontakt med dom så har inte träffat någon på ett år minst.
    Ringer bara å får nya recept.
    Blä. Jag har gett upp hoppet om att dethär ska försvinna. Tror man får lära sig leva med skiten. Är rädd att det ska spridas mer bara.
    Några av mina naglar har ju blivit helt missbildade tack vare detta.. Det är det som är jobbigast nästan...
    Oj vad jag tog plats nu. Sorry!
    Men ibland blir man så ledsen och undrar "varför just jag?!"

    Måste flika in att det faktiskt har blivit bättre på vissa stället också... :)

  • Ssassa

    Inte alls egoistiskt inlägg! Man måste få älta.
    Vilken idiotisk läkare. Visst är vi glada att man inte har cancer.. Men hallå. Tror inte någon som inte har detta kan förstå hur jobbigt detta är.. Jag är 22 år och kan inte ens bada bland Folk! Fast låg faktiskt på en strand i somras och tröck ner fötterna i sanden;) hehe gick ju bra faktiskt.

    Ja jag känner mig skit hemsk, för igår snärjde jag in mig med liite dermovat och satte på duoderm, trots att man inte ska vid graviditet men jag hade så jävla ont och var så läss så tog "risken". Skulle dock aldrig förlåta mig själv om barnet visar sig tagit skada... Men jag tror inte det är bra att gå och ha ont och må psykiskt heller..
    Ska försöka ha duodermplattorna på riktigt länge den här gången, så kanske jag kan vara utan "behandling" länge sen..

    Jag förstår din rädsla och ångest inför sjukdomen... Men tror man lär sig leva med skiten till sist.. Och det behöver inte sprida sig!
    Har du rökt? Eller röker du? Sägs ju attt det ska hjälpa i längden att sluta.. Det hoppas jag. Men känns inte så nu(bara vart rökfri sen jag vart på smällen för 16 veckor sen iochförsig..)
    Vart ett konstigt inlägg, måste iväg till jobbet!

    Kramar!!

  • Ssassa

    Åh är det sant! Jag ska ta tag i att ringa hudkliniken och fråga. Men skönt att höra.. Händerna och fötterna är ju långt ifrån bäbben i alla fall! :)

  • Ssassa

    Va skönt :) !!
    Skriv gärna meter om hur du tycker solning fungerar i fortsättningen :)

    Jag är inne i en dålig period har jag märkt... Blåsorna kommer tillbaka efter bara ett par dagar när jag tagit av duoderm...
    Kanske beror på att det är vinter! Eller graviditeten, eller kosten, eller så finns ingen förklaring.
    Bara å kämpa på ;)

  • Ssassa

    Härligt att höra :)
    Jag skulle oxo behövs fotvård... Gick på de förr men vart snål , dumt.

  • Ssassa

    Jag har duo Derm på recept. 10*10cm tror jag.

    Jag har *peppar peppar* blivit sjukt mycket bättre i mina händer sen min dotter föddes (5mån sen) hon har såklart ärvt min torra hy så jag smörjer henne med Locobase 1-3grr per dag, tror det är därför det blivit så bra :)
    Har inre använt kortisonsalva eller duoderm sen tidigt i graviditeten. (När jag började skiva i denna tråd).
    Fötterna är också bättre (konstigt nog, smörjer aldrig). Men skulle behöva ta hand om den också... Går på fotvård mer regelbundet nu. Underbart, då jag har kraftiga förändringar i ett par naglar på fötterna, otroligt o-charmigt, men fotterapeuten snyggar till dem.

    Prova Dou Derm i alla fall. Skit skönt om man är öm eller sårig.

Svar på tråden PPP