Inlägg från: Melankolica |Visa alla inlägg
  • Melankolica

    PPP

    Hej alla!

    Hittade den här tråden när jag sökte på "behandling PPP". Jag fick diagnosen i november 2014 och trodde i min enfald att det skulle gå över efter en behandlingskur på 36 dagar med kortisonsalva och mjukgörande. Ack vad jag bedrog mig! Läkaren sa att jag kunde köra en 36-dagarskur till om det inte blivit bättre men då jag är emot kortison sökte jag alternativa behandlingsformer. Jag hittade en homeopat i Östersund som ordinerade (via mail) tabletter (Lycopodium Bioplex och Natrium Chloratum) samt en salva som heter "Fjällsalva". Redan första gången jag smörjde fötterna med salvan hände det något. Efter en halvtimme började det bränna och krypa i fötterna precis som om blodcirkulationen kommit igång. Nästa dag var fötterna mycket bättre! (har knappt något i händerna)
    Jag har nu smörjt med salvan i ca 4 mån (samt tagit tabletterna) och den ena foten är helt läkt. Den högra är dock fortfarande inte bra men ändå bättre än från början.

    Det verkar som om PPP är en väldigt okänd sjukdom för de flesta; både läkare och fotterapeuter så det kändes tröstande att läsa era inlägg.

    Jag har hört att det ska vara bra med sol, sand och salta bad. Någon som provat och tycker det hjälper? Undrar också om någon vet om det är farligt att gå med bara såriga fötter i sand och vatten med tanke på infektionsrisken?

    Tacksam för alla råd och tips!

    //Melankolica

Svar på tråden PPP