• icy

    Familjeliv VS Flashback

    Jag har gjort flera experiment och skrivit olika personliga ''problem'' som jag lagt upp både på Familjeliv och på Flashback.

    Jag får helt olika svar, vad tror ni det beror på? Vad tror ni folk svarar på Familjeliv och vad tror ni folk skriver annorlunda på Flashback om problem? 

  • Svar på tråden Familjeliv VS Flashback
  • Anonym

    Om jag vill roa mig så surfar jag in på familjeliv, här finns så många tyckare och tänkare med en massa känslor men sällan ren fakta utan krussiduller. Om jag vill veta något är det flashback som gäller! Enkel fakta med (ofta!) helt ok källor och inte en massa tyck-synd-om-mig-snack. Att man är ärlig betyder inte att man är elak eller spydig som många här på familjeliv tycks tro...

  • Exoplanet
    Anton Chigurh skrev 2012-11-01 08:55:05 följande:
    Tjenare Exo. Long time now......shiny.gif

    Håller verkligen med dig, till och med Polisen har ju haft nytta av Flashback vid några tillfällen. Kommer faktiskt inte ihåg vad det handlande om, bara att det pratades om det i nyhetsprogram att polis fått hjälp via Flashback.
    Nej men ser man på, min trogne vapendragare. Flört

    Ja, det är faktiskt fascinerande och det är inte bara en gång, (du kanske tänker på Taimour?), utan vid ett flertal tillfällen som polisen har använt sig av Flashback. Jag är dessutom övertygad om att en hel del journalister hänger där för att hitta uppslag.
    Vissa debattörer är otroligt välformulerade och insatta så man undrar verkligen vem som döljer sig bakom nicket. Drömmer

    Jag håller mig inom mina vanliga intresserområden där också men jag uppskattar även trådar av det slaget som TS tar upp. De är mer ärliga än här. På Flashback utgår folk mer ifrån hur saker och ting ÄR än hur de BORDE vara som på FL. 
    Relationsdikussionerna här är t.ex. bara för mycket - ältande, kontrollfreakande och bekräftelseknarkande en masse. Om det är representativt för kvinnor i allmänhet så är jag mer än glad att jag är 100% straight. Skulle fan aldrig stå ut. Skrattande 
  • Exoplanet
    The Fugly skrev 2012-11-01 09:14:26 följande:
    . Jag använder även FB som nyhetstjänst. FB vet vad som har hänt vem långt innan media får ihop det.

    Familjeliv kan jag vända mig till för att få höra om personliga erfarenheter främst när det gäller barn, graviditet m.m. men tar en del med en nypa salt på grund av mammamaffian. Forumet är dåligt modererat men det finns mycket trevligt folk här och många skratt.
    Samma här. Det är helt otroligt vad snabba de är på att plocka fram all möjlig info.

    Den delen om FL håller jag också med om. Det finnns verkligen många trevliga och kloka personer här också. Glad
  • TweentyFive
    icy skrev 2012-10-31 23:55:56 följande:
    Jag har gjort flera experiment och skrivit olika personliga ''problem'' som jag lagt upp både på Familjeliv och på Flashback.

    Jag får helt olika svar, vad tror ni det beror på? Vad tror ni folk svarar på Familjeliv och vad tror ni folk skriver annorlunda på Flashback om problem? 
    Flashback är ett ställe för idioter. Gjort av idioter och för idioter.  
  • Liba

    Vill jag garva, förbryllas  eller bli av med lite vardagsirritation går jag lätt in på FL. Moraltanter, hobbydoktorer och alla förståsigpåare trängs här tillsammans med världens bästa föräldrar som vet mest och vad som är bäst för ALLA barn.
    Vill jag tex stilla min nyfikenhet om skådisen som står på löpsedeln, eller se hur spekulationerna går i ett uppmärksammat brott går jag ju såklart in på FB.
    Vill jag verkligen veta något googlar jag..... 

  • Flash Gordon
    Anton Chigurh skrev 2012-11-01 08:55:05 följande:
    Håller verkligen med dig, till och med Polisen har ju haft nytta av Flashback vid några tillfällen. Kommer faktiskt inte ihåg vad det handlande om, bara att det pratades om det i nyhetsprogram att polis fått hjälp via Flashback.

    Djurplågaren i Halmstad(?) var det i princip FB som löste åt polisen.

    Sedan har polisen haft hjälp vid bla:
      

    Ett spårat självmord som gjordes live på nätet.

    Avbrutet försök till giftmord i Luleå (där reagerade jag själv på att TS betedde sig underligt). 

    Killen som begick övergrepp på barn i Örebro(?). 
  • Regnig måndag

    För att generalisera så är den intellektuella nivån högre på Flashback men lite beroende på vilken forumdel man håller till i.  Familjeliv har ungefär samma intellektuella nivå som präglar Flashbacks mindre seriösa delar.

    Där är man tvungen att argumentera på ett diskussionsteknisk riktigt sätt för att överleva. Kan man inte det så upplevs det säkert som att Flashback är till för idioter fastän det är tvärtom.

    Familjeliv framstår som avskrap i jämförelse med moderering som är under all kritik och medlemmar som mest är här för att hoppa på, spy galla eller hävda sin rätt att ha rätt. I samtliga fall utan intresse av att diskutera.


    Jag har inte betalt för att vara snäll!
  • slazh
    grind skrev 2012-11-01 00:01:37 följande:
    Flashback är mansdominerat och har grabbig gargong.
    Familjeliv är kvinnodominerat med mjukare trevligare jargong. 

    Jag gillar inte Flashback utan familjeliv.
    Jag håller med det är trevligare om det är mer blandat (kön, ålder och så vidare) och inte bara unga grabbar sen tycker jag att Flashbacks design är hemsk också.
  • Obstinate And Inflexible

    FB vinner i längden tack vare seriositeten och yttrandefriheten men föredrar FL då det är mer blandat folk här, dessvärre är modereringen horribel här och det är fruktansvärt irriterande att FL ska lägga sig i vad som ska diskuteras el inte och stänger av folk för minsta lilla grej.

    Ett familjeliv med total yttrandefrihet vore det ultimata, kan man inte hantera ett påhopp eller läsa politiskt inkorrekta sanningar så har man inget på ett forum att göra. Att folk ens bemödar sig att anmäla ett inlägg övergår mitt förstånd.

    FB-regler borde gälla på alla forum år 2012

Svar på tråden Familjeliv VS Flashback