Inlägg från: Mamacita |Visa alla inlägg
  • Mamacita

    För er som fått prematura barn, i vilken vecka kom de och hur har det gått?

    Min lilla var inte fruktansvärt prematur, v 35+3, men det var ett helvete, jag är så glad för neonatalavdelning 71 på SÖS som hjälpte oss. Hon hade ett litet blåsljud på hjärtat som vid utskrivning skulle visa sig inte var någon direkt fara, hon vägrade äta trots hunger i början, men till slut lyckades vi få igång med ammning plus tilläggsmatning utan sonden och hon har ökat från 2,7 till 4,2 kg på tre månader efter en platå där vi hade flera andra sjukhusbesök för utredning av allergier och förstoppning. Nu är hon en frisk, storsmilande bebis som äter och leker vilt :)
    Jag var inte direkt stor under graviditeten förrän hon vände sig i femte månaden, var helt omedveten om sessan innan det, glad att jag var för trött för dumheter! så, 3 månaders graviditet ;) 

    är grymt imponerad av allla föräldrar jag läser om här! ni är grymt starka! 

  • Mamacita

    Ni som har prematura barn, vilka försäkringsbolag har ni barnförsäkringen på? Först var alla jättepåstridiga, men när de fick reda på att hon var prematur, även bara ett par v så verkade de droppa ut. Frisk som en nötkärna är hon också! Är jättefundersam Obestämd

  • Mamacita

    Min llla tjej har gjort mycket denna vecka! Hon blev 5 månader idag i kronologisk älder och hon har just lärt sig rulla från mage till rygg och tillbaka denna vecka! Är så stolt över henne! Vi har gett lite smakisar, hennes första introduktion till gröt var hon på väg att käka upp hela portionen, men nu har intresset svalnat lite för det verkar det som... Hon sover mest nu, vaknar och vill ha mjölk och rullar lite, sen sover hon igen... Säkert ingenting ovanligt eftersom hon har lärt sig så mycket nu, men ska ringa till BM och kolla imorgon ändå :( 

  • Mamacita
    shopahollic skrev 2013-04-17 22:02:22 följande:
    Det brukar gå upp och ned, sonen har också haft perioder då han mest sovit - njut ;) haha men kan aldrig skada att kolla med bm ändå såklart.
     
    Det var inget att oroa sig för, det är bara att tacka o ta emot :)
  • Mamacita
    missmaja skrev 2013-04-21 10:37:24 följande:
    Hej! Min dotter föddes i v 26+1, vägde 980g och var 33cm lång.
    Som en liten fågelunge
    missmaja skrev 2013-04-21 10:38:29 följande:
    Nu försvann texten... Vi stannade nästan 4mån på NEO innan vi äntligen fick flytta hem!
    Oj oj! Liten tjej! Jag tycker att personalen på neo där vi låg (SÖS) var fantastiska, de hjälpte till hela tiden för att vi skulle få chansen att vänja oss!

    Fick ni stanna på sjukhuset och bo där eller fick ni åka hem på kvällen och tillbaka till sjukhuset på morgonen?
  • Mamacita
    missmaja skrev 2013-04-21 23:04:02 följande:
    Mamacita; Vi bodde på sjukhuset hela tiden, ca en vecka innan hemgång fick vi "låna" henne hem för någon timma... Sen tillbaka till sjukhuset. Vi blev så väl omhändertagna på Mälarsjukhuset, helt fantastiska människor, hamnar vi där igen så vet vi att vi är trygga!
    Ja, hon var så yttepytte, men nu en stor och trotsig femåring :)
    Vad skönt! När vi låg på sjukhuset var den många mammor och pappor som hade mindre barn i kuvös som inte fick rum på grund av platsbrist, och ammande mammor till större barn som orkade  ta bröstet prioriterades för att få upp mjölkproduktion. Fantastiskt roligt att läsa andras historier, jag ser fram emot att se lilltjejen bli större och större, hon är snart 6 månader och hon är så fin och fantastisk! Jag känner mig lyckligt lottad att jag inte var SÅ tidig, men att se att andra klarar det är lite av en trygghet. Jag är väldigt rädd för att nästa barn ska vilja ut tidigare också, även om det troligen räddade mig från kejsarsnitt. 
  • Mamacita

    Hur mår era små i sommarvärmern? Min (okorrade) åtta månaders kryper runt i mormors hus för tillfället. och hon har fått doppa fötterna i sjön nedanför mormors hus :) 

Svar på tråden För er som fått prematura barn, i vilken vecka kom de och hur har det gått?