Inlägg från: lens89 |Visa alla inlägg
  • lens89

    Ni med bara 1 barn.

    Tack för alla stöttande komentarer :)

    Det är lite mer saker bakom som gör att jag inte vill ha fler, efter jag fick min dotter har jag otroligt svårt
    att gå ned i vikt, väger typ 114 kg och kämpar och kämpar och om jag väl lyckas gå ned så mycket jag vill
    så kommer jag vara livrädd för att gå upp igen för finns många saker som självförtroende och sånt som
    gör att jag inte alltid mår så himla bra heller.

    Min dotter är dessutom i trotsåldern nu och testar mig rejält och jag vill absolut inte ha ett till barn
    före det går över.

    Man vet ju aldrig vad som händer i framtiden heller, kanske ändrar mig om 5 år.. men då skaffar vi inte ett till barn bara för att min dotter ska få ett syskon utan för att vi vill det.. 7 års ålderskillnad är ganska mycket:) 

  • lens89

    Har även pratat med mina vänner om detta och de står fortfarande vid samma åsikt så jag valde att säga upp kontakten med dem pga det här. Om de inte kan respektera eller stötta mig så behöver de inte finnas i mitt liv.

  • lens89

    Vi har bestämt oss att försöka få en till. Men går det inte på egen hand så blir det inget, för ivf går jag inte igenom.

  • lens89
    Jose skrev 2012-12-08 22:06:20 följande:
    Jag är ensambarn... Vilka jävla pisspottor till "vänner" du har.

    De är egoistiska som tror att man måste sätta sig själv i andra/tredje/fjärde hand för att vara bra förälder. Så är det inte. Jag tycker att när man sätter sitt eget välmående högt på listan DÅ är man en bra förälder. Mår du bra så mår ditt barn bra!!

    Du behöver inte ha flera barn.

    Jag klarade mig fint och det finns så mycket fördelar med allt. Jag tycker du verkar vara en himla fin mamma som tänker så och känner att du kanske inte skulle "klara" det. Det hade du gjort, men du vill kanske helt enkelt inte. Då är det så. Ingen annan ska komma och ha åsikter om det.

    Fan vilka människor det finns alltså!
    Tack gulliga du =) vissa dagar känner jag att jag aldrig skulle orka, andra dagar känner jag att jag skulle, är så himla upp och ner. 

     
  • lens89
    Tygtiiger skrev 2012-12-08 22:15:28 följande:
    Jag är ensambarn. Det har många fördelar. Man får uppmärksamhet från sina föräldrar och slipper jämföras med ett syskon, man får lära sig att sysselsätta sig själv, man får inte konstiga idéer om millimeter-rättvisa (det är bara människor som vuxit upp med täta syskon som mäter saftglas med linjal) och statistiskt sett så klarar man sig bättre i skolan (nobelpristagare är oftast ensam- eller äldstabarn). 

    Nu har jag förvisso två barn själv, men vi försökte inte få en tvåa primärt för att det inte skulle vara synd om ettan. Vi, som vuxna, ville ha ett barn till. Det är sex år mellan barnen och de har stor glädje av varandra och slipper konkurrera.

    Säg åt dina vänner att de kan ta sig i röven. Bara för att de inte var nöjda med sina första två - tre barn utan var tvungna att försöka igen så  behöver du inte göra likadant. Säg som det är, att du är så nöjd med barnet du har och behöver inte försöka en gång till. (Jo, när ens "vänner" är så elaka som dina så får man faktiskt vara lika elak tillbaka.)
    Ja alltså mina "vänner" tycker att min dotter är så trevlig, så rar, och snäll osv medans deras ungar är satungar, när jag träffar dem så är jag faktiskt inte avundsjuk på 2-3 barn som rycker dem i armarna och ska slåss om vem ska sitta bredvid.. tex när vi var och fikade så satt min dotter och åt sin bulle jätte fint medans de andra slogs, bråkade, tjaffsade, när vi skulle gå där ifrån så ville hon inte sitta i vagnen så vi kunde gå och hon höll mig fint i handen och så hade jag vagnen i andra, men mina kompisar barn sprang hejvilt omkring och tjaffsade om vem som skulle hålla mamman i handen osv.. =)
  • lens89
    Tant Groda skrev 2012-12-08 22:39:06 följande:
    Är nu gravid efter en ivf och om allt går bra och en liten tittar ut i sommar, så är det mycket möjligt att det barnet blir ensambarn!
    Ivf fungerade väldigt väl på mig men det är ju inte säkert att det gör det nästa gång och det tog väldigt mycket på orken att kämpa att få barn. Jag känner att jag hellre lägger den energin på att älska mitt barn istället för att lägga min energi på ett barn som kanske inte kommer.
    stor kram till dig & grattis till dig! och jag vill bara säga att du är tuff som gjorde ivf.
    Jag vill inte göra det pga all stress (har 2 vänner som gjort det)
    Men nu är det också så att du förmodligen var tvungen och jag är glad för din skull att du lyckades =)  
  • lens89
    Tygtiiger skrev 2012-12-08 22:54:00 följande:
    Gläd dig då åt den dotter du har och bekymra dig inte om att de tramsar om att man MÅSTE ha syskon. Om ni vuxna vill ha fler barn önskar jag helhjärtat att ni får det, för det är så himla roligt (tycker jag) att se mina två barn tillsammans och jag är väldigt nöjd med att det blev som det blev. 

    Men om det bara blir ett barn så är det faktiskt en oerhört bra situation att växa upp i.  
    Jag känner ju att jag vill ha syskon, men just den där stressen med att "försöka" vill jag inte gå igenom, allt känns omöjligt pga min hormonobalans.  men vi skyddar oss inte så det kanske blir en liten "ojsan" lillasyster, eller lillebror i framtiden :) 
Svar på tråden Ni med bara 1 barn.