• Forumvärd

    Släck ljuset- och tävla om en fin kamera!



    Släck lampan och ta en bild på din energismarta julljusstake  eller annan energisparande-mysbelysning!
    Kanske har du jul-pimpat någon annorlunda belysning, din grenkontakt med strömbrytare eller timer.

    Lägg upp din bild här i tråden och om du dessutom delar med dig av ett av dina bästa energi-spartips ökar du dina chanser att vinna en kamera från Benq.(Slimmade G1, ljuskänslig, finessrik och vridbar LCD skärm, värde 2 195
     Läs mer om kameran här benq.se/product/camera/g1

    Tävlingen pågår till den 16 december.
    Vinnaren utses av en jury som består av Familjelivs redaktion vecka 51.
    Vinnaren presenteras samma vecka här i tråden.
    Lycka till!Solig

    Här hittar du smarta spartips från Allmännyttan: www.allmannyttan.se/energispartips/
  • Svar på tråden Släck ljuset- och tävla om en fin kamera!
  • eldfluga73


    Den här fina julkyrkan står numera hemma hos mig och sprider julmys Jag har satt timers på all julbelysning hemma, jätteskönt att slippa tända och släcka och dessutom sparar det energi!
  • Stigsdotter

    Vattentät spabelysning som skiftar färg (batteridriven) förgyller både kvällsbaden och morgonstunden.



    Mitt bästa spartips är att vad man än pysslar med, ta aldrig mer än du behöver.
    Ta inte mer mat än du äter upp, använd inte mer diskmedel än vad som behövs, ha inte lampor tända i rum där du inte är, låt inte ugnen stå på i timmar innan du faktiskt ska använda den, ta inte saker bara för att det är gratis om du inte har någon nytta av dem etc etc. Kort sagt gör inte av med mer än du behöver så spar vi både miljö, energi och kan vara flera att dela på det som finns.
  • viseversa

    Detta är min sambo och våran yngsta unge Odin. Vi hade strömavbrott och plockade då fram våra oljelampor vi haft länge. Blev en myskväll vid köksbordet med lussebullar och pepparkakor. 
  • Grytlapp


    Vi tänder ljus och kryper upp i soffan med en filt. Mysigt och varmt.
    Då går det bra att spara energi.
  • Leone i Västerås


    De här ljuslyktorna tänder jag i vårt vardagsrum varenda kväll när det mörknat ute. De ger precis lagom mycket ljus på kvällarna och det är fint att se hur lågorna ger mönster på väggen.

    Ett av mina bästa energispartips är att sänka värmen inne någon grad och ist ha tofflor och kanske en extra tröja på sig om man tycker att det behövs. Oftast är det när man sitter still man känner sig lite frusen, och i soffan är det ju ändå så mysigt att kura in sig en härlig filt.

    Extra mysigt är det ju om man delar filten med någon man älskar, man, barn eller hund
    Mamma till fyra underbara barn på jorden och två i himlen
  • YokohamaNr2

    Så här hade vi tänkt spara energi i vinter. Vi har sparat sen förra vintern och nu har den äntligen blivit installerad,vi stänger dörren, drar ner på lamporna och bara myser framför vår lilla aga


  • Mini liten
    Här är några ljusarrangemang som får både lysa upp och värma upp hemmet fram till jul =) Älskar att tända massa ljus, så så fort det börjar bli mörkt, så blir det en runda för att tända allihopa!

  • LRA


    Jag myser med massa tända ljus!

    Spartips! Låt aldrig kranen rinna i onödan, ha inte vredet på kranen vridet åt varmvatten-hållet om du ändå bara ska spola av något snabbt, väldigt onödigt att dra fram varmt vatten i rören som ändå inte används, elda med ved, ställ termostaterna ett par grader lägre än vad du brukar, satsa på kompostering, egenodling mm 
  • kela81


    Levande ljus är en stor favorit här hemma, och speciellt nu i juletid är det ju så mysigt! Jag njuter för fullt av advents staken. Och i år är det lite extra mysigt då min dotter har blivit så stor att hon med tycker om mys stämningen och gärna påminner mig och att tända ljusen. Då min man är bortrest de flesta vardagar så är det skoj att ha fått nån att mysa med.

    Vi försöker spara el genom att inte ha en massa onödiga lampor tända, vill vi absolut ha ljust i ett rum som vi inte är i så har vi bara en liten bordslampa med energilampa tänd. Vi lämnar inga apparater på standby och försöker att bara köra tvätt/disk maskin när de är fulla. Bergvärmen vi installerade för några år sen spar också en massa åt oss.
    ***Älskade Signe,18 maj 2010*** www.kelascrappar.blogspot.com/
Svar på tråden Släck ljuset- och tävla om en fin kamera!