Pepparkaksbollarna gjorde jag förra veckan oxå, jättegoda (och uppätna
).
Sen har jag gjort de här:
Lakritstryffel:
200 gram mörk choklad
1,5 dl vispgrädde
1 tsk lakritspulver
1 krm salt
Finhacka chokladen. Koka upp grädde och tillsätt den finhackade chokladen. Tillsätt lakritspulver och lite salt. Rör om tryffeln ordentligt. Spritsa eller häll i formar.
Chokladminttryflar
Ingredienser
100 gram mörk choklad (70 – 85 %)
0,75 dl vispgrädde
2 msk sukrin
1 msk smör
Några droppar mintessence
Kakao att rulla tryfflarna i
Beskrivning
1. Hacka chokladen fint i en matberedare.
2. Koka upp grädden och häll den över chokladen under omrörning.
3. Tillsätt även smöret och rör ihop.
4. Smaksätt med mintessencen och smaka av.
5. Häll över massan i en låda med lock och ställ in i kylen så att det stelnar. Det tar ca 3 timmar.
6. Rulla sedan chokladen till bollar och rulla i kakao.
7. Förvara tryfflarna kallt.