• Sigrid

    Julmat, julbakning och julgodis - LCHF

    Har du tips på julmat,  julbakning och julgodis som passar oss som äter LCHF-kost?
    Dela gärna dina julrecept här eller länka till recepten.
    Här kan vi tipsa varandra om en god jul.

    Jag har en hel del julrecept på min blogg under kategorin jul (bl.a. vörtbröd, saffransbullar, pepparkakor m.m.):
    vardagfest.blogspot.se/search/label/Jul


    LCHF till vardag och fest - vardagfest.blogspot.com
  • Svar på tråden Julmat, julbakning och julgodis - LCHF
  • Sigrid

    (Bilden är min och får inte lånas utan tillstånd)

    GUBBRÖRA
    4 pers (fler om man gör det som en förrätt eller del av ett julbord)

    6 hårdkokta ägg
    125 g matsjesill (avrunnen)
    4 msk finhackad rödlök
    2 msk dill
    Ca 0,5 dl creme fraiche

    Tillbehör:
    Bröd (ex. mandel- och valnötsbröd)

    Gör så här:
    Hacka äggen och skär sillen i små bitar. Blanda alla ingredienser. Klicka ut på valfritt bröd eller ät som det är.
    LCHF till vardag och fest - vardagfest.blogspot.com
  • Lovesmammi

    Jag ska baka en massa lchf julgodis så kan lägga in recept vartefter.
    Experimenterar fram en del så har det inte nerskrivet ännu.

  • ollebulle86

    Pepparkaksbollarna gjorde jag förra veckan oxå, jättegoda (och uppätna ).

    Sen har jag gjort de här:

    Lakritstryffel:

    200 gram mörk choklad
    1,5 dl vispgrädde
    1 tsk lakritspulver
    1 krm salt
    Finhacka chokladen. Koka upp grädde och tillsätt den finhackade chokladen. Tillsätt lakritspulver och lite salt. Rör om tryffeln ordentligt. Spritsa eller häll i formar.

    Chokladminttryflar

    Ingredienser
    100 gram mörk choklad (70 – 85 %)
    0,75 dl vispgrädde
    2 msk sukrin
    1 msk smör
    Några droppar mintessence

    Kakao att rulla tryfflarna i

    Beskrivning
    1. Hacka chokladen fint i en matberedare.
    2. Koka upp grädden och häll den över chokladen under omrörning.
    3. Tillsätt även smöret och rör ihop.
    4. Smaksätt med mintessencen och smaka av.
    5. Häll över massan i en låda med lock och ställ in i kylen så att det stelnar. Det tar ca 3 timmar.
    6. Rulla sedan chokladen till bollar och rulla i kakao.
    7. Förvara tryfflarna kallt.

Svar på tråden Julmat, julbakning och julgodis - LCHF