• tvåbarnsmor89

    någon som fått barn i v33-34

    Hej. Min lilla Molly valde att komma ut i v33+6 2070 och 44 Ligger på neo i värmesäng med sond och övervak då hon är född i onsdags morgon(02, 30) Får idag sola i förebyggande syfte (230 bilrubin och gräns 290) fick idag igång mjölken ordentligt så hon får bröstet vid varje matning snuttar 5-15min Men hur länge tog det för era innan de kom igång med amningen? De pratar på att i mellandagarna ev börja med samvårdsrum .... Förra året gick vi en son i v31+4 men han kom aldrig igång med amning utan tog flaska och hans vårdtid var så annorlunda än hur hennes är nu i iallafall

  • Svar på tråden någon som fått barn i v33-34
  • vännen

    Efter två veckor fick vi komma hem med hemsjukvård o då ammande jag två-tre mål/dygn. Resten sondades. Ytterligare en dryg vecka senare drog vi sonden o då ammade jag helt. Födde en tös v 33.

  • SanLi

    Hej! Jag och sambon ligger på neo med en liten Milton som idag blir en vecka, 34+6 idag. Så han är född 33+6 precis som eran tös. Han vägde då 2329g och var 48cm. Nu är han nere på 2215g, men idag ökas mat mängden ytterligare så vi hoppas han ska öka lite mer i vikt. Sen 34+5 har han bott med oss på familjerum, har varmvatten bädd och sond, annars fri från sladdar och apparater. Idag ska nytt bilrubin tas, men de tror inte det ska vara några konstigheter. Sen 34+2 får han bara min mjölk, men är inte intresserad av bröstet, det är mest obehagligt tycker han. Men nappen är bästa vännen när han är lite bökig.

    Känner mig rätt vilsen när det gäller amningen, är första barnet så har ingen erfarenhet av amning heller. Är rätt att det ska bli ett stressmoment...:( Hur tänker du tvåbarnsmor89? Trivdes du med flaska till sonen? Funderar på om det är lättare eftersom han tar nappen?

    Hoppas ni snart får ha tösen hos er!

  • tvåbarnsmor89

    Ja jag är också delad inför amning på just prematurbarn. Vist hon kan lärar sig amma men det tar tid och då är bara jag som kan mata. Med sonen som kom i v31 förra året var han aldrig intresserad av bröstet så han tog flaska från första stund när vi introducerade det. Så ja det går snabbare med flaska och underlättar mycket hemma om man har fler barn att även pappa kam mata

  • SanLi

    Jo känns som amningen kan ta tid att lära in, nappen tar han direkt han är lite bökig. Känns som ett närmare steg mellan napp och flaska. Vilken vecka tog sonen flaskan i? Du har inte testat flaska på Molly ännu?

    Hur länge var ni på neo med sonen?

  • tvåbarnsmor89

    Med sonen tog han flaska från v32+4(alltså en vecka gammal)
    Nej har inte testat flaska än sköterskorna på neo vill ge henne 3dagar till på att försöka innan vi ger upp.. Men kommer ju oaset pumpa ur till henne så hon får min mat. Ja hon är också så att hon tar nappen direkt..
    Förra gången på neo låg vi 25dagar på neo 3 1/2v sen hade vi permission och åkte in på kontroller 3-4ggr v i 2v

    Vi får troligen samvårdsrum i mellandagarna med molly
    Hur går det föe er?

  • SanLi

    Jo jag pumpar också så givetvis får han min mjölk så länge det går. Vi har försökt lite med amningen men känns som vi blir stressade båda två av kravet att det borde gå. Vet inte om jag tycker det är värt det.

    Han äter på bra i sonden och idag ska vi upp på 45ml åtta gånger om dagen. De väntar på att han ska öka på sig i vikt innan de tar bort varmvatten madrassen. Men vi sköter allt själva förutom de prover som tas. Just nu längtar jag bara hem så mycket, vill att någon bara ska nämna ordet hem i en mening med inom en framtid.

    Då tar de förhoppningsvis bort övervaket nästa vecka då om ni får rum tillsammans då?!:) Hade ni sond och flaska till sonen när ni åkte hem då sist?

  • tvåbarnsmor89

    Molly ska också upp på 40-45 idag, det är samma här att de väntar på att hon ska börja vända i vikt så att hon orkar hålla värmen. Ja de tar nog bort övervakat i v på henne med då de är nöjda med henne..
    Vi byter ju blöja, fixar sonden själv och byter fot på satrationsmätaren osv sj så det är ju bara kontrollerna (temp/solvärde) som de sköter. Men bor ni på neo nu eller får ni pendla dit varje dag?

  • Tuffen

    Jag har en son som är född i vecka 35. Han lärde sig aldrig att amma ordentligt, blev flaska efter en månas ämpand. Mitt råd är att inte låta amningshetsen ta över. Det är ok att flaskmata. MAn måste inte kämpa sig blå med amningen. Jag har ytterligare en son som är född 9 dagar för sent, och det var en helt annan historia. Han letade efter tutten själv, började amma samma dag han föddes (akutsnittades) och "hängde" sedan där i över. Mkt enklare och bekvämare eftersom han fixade det hela själv. Visst upplevde jag amningen som enklare än flaskmatningen, men min äldsta kille kunde verkligen inte. Så vad gör man? 

  • tvåbarnsmor89

    Näe precis, men har sagt att ja ger henne tull runt 25 innan vi ger upp, har flaskmatat 2av mina barn och de dog inte av det, nästan enklare då kan sambon lika gärna mat som ja

Svar på tråden någon som fått barn i v33-34