• ser91

    Munkpeppar?

    Hej! Jag och slutade med p-piller i februari 2010, då jag och min sambo ville börja försöka bli gravida. Hösten 2011 påbörjade vi utredning och har fått veta att vi är "oförklarligt barnlösa". Jag har regelbunden ägglossning och min sambos spermier är nästan för bra. Vi fick prova 3 omgångar med pergotime, 2 av försöken var det för många ägg och det tredje misslyckades tyvärr ändå. Vi har också provat på ivf. Ett försök hittills, som tyvärr fick avbrytas då inget av äggen blev befruktade. Vi väntar nu på att kliniken ska öppna efter jul/nyår för att kunna påbörja nästa försök. Hörde talas om att munkpeppar hjälpt många. Ni som har erfarenhet av detta, kan det hjälpa även vid regelbunden menscykel? Läst att det bl.a används vid cykel- och pms-besvär annars. Vill ha tips och råd, och framför allt hopp! Tacksam för svar!

  • Svar på tråden Munkpeppar?
  • ser91

    Hej blingbling! Trevligt att få lite hopp. Dock tråkigt att höra att du fick missfall =( Jag beställde droppar för någon timme sen. Tänkte börja ta dem vid nästa mens som är lm ca 2 veckor. Hur länge hade ni försökt bli gravida?

  • ser91

    Blir hur spännande som helst. Vill ej behöva genomgå ivf behandling igen. Blingbling, vad menade läkarna att du behövde för hormonbehandling? Jag och min sambo har "inga fel". Känns så jobbigt, för då vet man ju liksom inte vad man kan göra åt det..

  • ser91

    När ska man börja ta munkpepparn? Mensens första dag eller kan man börja när som helst i cykeln? Får munkpepparn någon gång i nästa vecka. Har äl nu eller har precis haft. I mitten av nästa vecka är det typ 1 vecka kvar till mens. Funderar på om jag kanske lika gärna kan börja på en gång när jag får hem den..

  • ser91

    Okej! Tack för bra svar. Dock vet jag ej om jag hört någon mer än blingbling som lyckats bli gravid med munkpeppar, som sedan tidigare har regelbunden ägglossning/mens.. Alla kontroller som gjorts på mig och min sambo har varit bra. Alltid ägglossat och äggen har haft rätt/mogen storlek. Iofs kom jag på nu att läkaren sa (angående resultat från ett blodprov) att något var "lite lågt". Hmm. Bara jag inte minns fel på tillfället han sa det. Fick under hormonbehandlingen för ivf höja dosen till det dubbla då värdena var låga på blodproven. Men fick precis för mig att han sa så vid ett tidigare tillfälle..

  • ser91

    Ååå vad jag vill att dropparna ska anlända med posten nu! Med lite tur imorgon iaf =) Funderar på att börja med dropparna direkt. Har försökt läsa på lite mer. Enligt vissa spelar det ingen roll när i cykeln man startar, enligt vissa ska man ta det mellan äl-mens, och enligt vissa mellan mens-äl. Borde ha ca en vecka kvar till mens när dropparna kommer. Vad tror ni?

  • ser91

    Okej =) Jag började äta aco kvinna samma dag som jag beställde munkpepparn. Funderar på att ev. ta extra järn. Misstänker att jag kan ha järnbrist. Har aldrig kollat med läkare hur mina värden ser ut gällande vitaminintag osv.. Har känt mig hoppfull senaste dagarna, som att det nya året är vår tur att ha lite medgångar också. Men samtidigt är man alltid lite rädd att hoppas, då man vet hur hårt motgångarna tar.

  • ser91

    Letar för fullt efter info som visar att munkpeppar kan hjälpa även vid regelbunden äl och mens. Hittar bara att det hjälper vid hormonella problem som orsakat cykelproblem. Hittar inte något fall som liknar mitt.. Är nog värt att testa det iaf. Har börjat äta omega 3 i form av fiskolja nu. Kommer bli aco kvinna + omega3 + munkpeppar så fort den anlänt.

  • ser91

    Munkpepparn kom idag vid lunch. Så då drack jag första dosen och alldeles nyss drack jag andra. Smakar verkligen inte gott! Kan nog iaf vänja mig =)

  • ser91

    Ja, finns tabletter också. Såg i något forum att dropparna ska vara bättre. Stämmer kanske inte, men jag valde dem av den anledningen iaf. Jag kör en liten kaffekopp med vatten, sen direkt efter dricker jag antingen vatten eller något annat =) Funkar bra för mig att göra så. Jag hade ju äl troligtvis i fredags, i o med att många säger att man ska köra från äl till mens så körde jag igång direkt. Spänd på att se om jag kommer märka någon skillnad =)

Svar på tråden Munkpeppar?