• Takex

    Ont i ryggen av ergo

    Hej!
    Jag behöver lite råd angående min ergobaby. Jag bär sonen en hel del i den men har på senare tid fått sluta. Jag känner redan när jag bör att området bak på ryggen vid axlarna blir trött och dagen efter får jag väldigt ont över och mellan skulderbladen. Det gör så ont när jag vaknar att jag inte kan bära sonen förrän jag "värmt upp".

    Den ska ju bra ergonomisk. Därför måste jag ju bära fel.. Men hur vet jag? Någon som kan leda mig rätt? Jag måste kunna bära sonen i ergon då vi bor i ett land där barnvagn inte alltid är ett alternativ.

    Sonen väger 6.5 kilo om det spelar någon roll.


    Shingo ♥ 28/9 2012
  • Svar på tråden Ont i ryggen av ergo
  • niagara

    Lossa lite på axemremmarna och känn efter så att tyngden läggs på bäckenet. Be om hjälp av en van bärare eller i butiken där du köpte den.

  • niagara

    Barnet ska inte vara limmat mot ryggen utan den ska hänga ut med gumpen lite så det blir en bra grodsits...

  • Takex

    Hmm, det ska jag prova imorgon! Tack :) hade aldrig tänkt på att lossa på dom.

  • Takex

    Okej bra då har jag den rätt i alla fall :) tack igen, hoppas det fungerar!

    Har du använt spädbarnsinlägget?

  • PetraMunchen

    Jag provade spädbarnsinlägget men tyckte bara det var meckigt. Du kan också prova att ha ergon på ryggen, magen och höften (på sidan) kanske hittar du en ställning som känns bättre. Prova dig fram också med att spänna åt bältet mellan de två bärremmarna. Annars kan jag rekommendera youtube, har för mig att det finns lite bra videos där på hur man använder den. Själv har jag burit barn på 10 kilo i 1,5 timme på ryggen utan besvär. Min man bar nog sonen när han var uppåt 15 kilo också i ergon. Den klarar ju rätt mycket men man måste ta sig tiden att ställa in den rätt.

Svar på tråden Ont i ryggen av ergo