• Äldre 11 Jan 17:32
    11746 visningar
    1 svar
    1
    11746

    ofta magont hos snart 11-åring

    Hej!
    Precis som vi vuxna uttrycker barn ofta oro med kroppsliga symtom. Det är inget de gör medvetet utan det handlar mer om en oförmåga att uttrycka och precisera sina känslor.
    Eftersom ni har varit hos doktorn och undersökt henne utan att hitta några fysiska fel så tror jag vi kan vara ganska säkra på att det här handlar om orosmagont, vilket kan vara nog så jobbigt.
    Men denna sorts magont behöver hanteras på ett annat sätt. Nämligen genom att ta itu med det som oroar din flicka. Kanske skulle det vara bra att följa med henne till skolan några dar och se hur hon har det där. Kanske är det svårigheten med kompisar som gör henne orolig. Kanske behöver hon lite hjälp av dig eller av läraren att ta egna initiativ och vara med andra. Prata igenom situationen med läraren och kom överens om hur ni ska hantera olika situationer för att hjälpa henne. 
    Det är inte något bra sätt att hon får gömma sig hemma med sitt magont, för då blir det bara värre nästa gång hon ska gå.
    Hjälp henne också att förstå att det är något ni tillsammans kan ändra på som gör att hon får ont i magen. Det finns en orsak och den ska ni hitta tillsammans.
    Lycka till!
    Margit Ekenbark 

Svar på tråden ofta magont hos snart 11-åring