Forum Inaktiva: Barnpsykologen - Fråga experten
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • HJÄLP AKUT

  Tor 10 jan 2013 12:44 Läst 3271 gånger Totalt 1 svar
  Anonym (jätte orolig mor)
  Visa endast
  Tor 10 jan 2013 12:44

  Jag vill tacka först då jag skrivit till er innan och fått stor hjälp

  trådlänk:
  www.familjeliv.se/Forum-15-314/m67330952.html

  Nu är det så att jag behöver hjälp med ytterligare en sak, min son blir ofta så pass exalterad när han leker och stojar att han bits och slåss på både mig och sin pappa igår hände en incident först vid matbordet att vi tillrättavisade vår son med att man inte kastar maten omkring sig varpå han ger ifrån sig ett skrik och blir så arg att han börjar gråta och slår sig själv i huvudet. Jag började själv gråta när jag såg detta så jag var tvungen att avlägsna mig från rummet. Min man förstod inte varför jag gick min väg så jag förklarade att det gör ont i mig att se att vår son inte mår bra att vi kanske helt enkelt inte skall fortsätta att ta hand om honom för han verkar inte lycklig hemma hos oss. Det är så det känns när det händer sådana här saker sen en annan incident som hände senare på kvällen var att han stojade och lekte sen kom han fram till sin far och började skojbita honom i fötterna men min man tyckte inte att det var roligt så han tog upp vår son och sa till på skarpen att så gör man inte. Varpå han kastar sig framåt och huggbiter min man rätt i bröstet. Det blev inget märke men det gjorde ju självklart ont. Jag märker det att då det varit till största delen bara jag och vår son hemma så blir det lite kaos för vår son när pappa också är hemma men man tycker ju att han skall ha anpassat sig nu då min man varit hemma sen i november månad. Vad är det för fel vem vänder man sig till?

 • Fre 11 jan 2013 18:02 #1

  Hej igen!
  När du beskriver situationen med din son och hur exalterad han blir så visar du också att även du har lätt att bli upprörd och kanske går lite för långt i dina slutsatser.
  Inget av det du beskriver tyder på att er son inte skulle ha det bra hos er. Däremot är det ju ganska vanligt att barn och föräldrar liknar varandra i olika avseenden och det är ju inte något fel. Men det är ofta så att man har svårast att hantera det som är mest likt en själv. Du kan ju fundera på om det ligger något i det för er.
  Den hjälp er son behöver när han får sina känslogenombrott är att ni håller i honom och hindrar honom från att slå sig själv eller er. Håll om honom och trösta honom tills det går över. På sikt när han blir lite äldre kommer han att klara av sina känslor bättre, men än så länge behöver han mycket hjälp av just er. Absolut inte någon annan.
  Ofta inträffar sådana här utbrott när barnet är trött efter en lång dag på förskolan eller i samband med middagen. Försök hitta på lugna lekar. Sitt och läs med honom i knät osv så han får trappa ner inför kvällen.
  Lycka till!
  Margit Ekenbark 

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll