• matu

    Ni som varit sockerberoende, behöver hjälp!

    Hej!
    Jag skulle behöva lite tips av er med erfarenhet av sockerberoende eller dåligt självdisciplin (som jag). Jag har skapat mig ett 'fint' sockerberoende och har väldigt dålig självdisciplin när det gäller sötsaker. Har liksom inte funnits några gränser på hur mycket och hur ofta jag ätit sötsaker.
    Blev tillslut så äcklad av mig själv ( samt jobbigt med huvudvärk etc) så jag la tvärt av med allt med socker (har inte tagit bort juice etc mendricler bara ett glas på morgonen etc)
    Nu behöver jag lite tips på hur man kan motivera och undvika att falla tillbaka till den dåliga vanan. Jag har inte tänkt mig att vara utan socker för evigt, bara så att jag blir av med vanan av att äta ngt gott varje dag. Hur har ni som varit i ung samma sits gjort?

    Tacksam för tips och hjälp!


  • Svar på tråden Ni som varit sockerberoende, behöver hjälp!
  • matu
    hårsnodd skrev 2013-01-14 13:23:30 följande:
    För mig var det vid nyår 2011/12 som jag upptäckte att jag inte "kunde leva" utan att äta socker i allt!

    Vågen stod på hissnande 98 kilo till mina 165 cm!

    Så jag började med att trappan ner genom att äta vettigt och hålla sockernivån i kroppen på en hyfsat jämn nivå. Jag införde promenader varje dag och ibland ett par gånger per dag beroende på hur sugen jag var på "något gott".

    Jag bytte jobb till ett mer rörligt.

    När våren kom blev det automatiskt längre promenader och raskare takt. Jag planerar så att jag alltid får min egentid med motion, har blivit "livsviktigt" för mig.

    Jag började äta saker jag aldrig gillat förut; oliver, nötter, dricka te utan socker, massor av grönsaker som smakade  jättegott eftersom jag var hungrig. Jag är noga med att äta bra mat 1-2 gånger per dag när jag verkligen är hungrig. Om jag inte är riktigt vrålhungrig stillar jag suget med te eller kolsyrat vatten med nån smak.

    Nu har det gått ett år och jag har ett helt nytt liv! Jag väger 62 kilo och visst hittar man fett på min kropp men nu är det snyggt placerat över bröst och rumpa. Detta tack vare daglig träning och en vilja av stål.

    Jag känner nästan inget sockerbehov alls längre. Nån gång ibland bara och då räcker det oftast med en liten bit av något.

    Lycka till, TS! Det går att bli av med sötsuget!



    Heja! Va impad jag blir! Verkligen starkt jobbat :) tack för svaret också! La du ner sockret helt och hållet från början? Samt hur ofta vågar du unna dig gott (är rädd för att falla tillbaka igen). Att stilla sötbehovet med te funkar utmärkt ( oftast iaf, annars så försöker jag äta frukt). Men jag känner att jag måste vara försiktig så jag inte byter ut behovet till ngt annat ( t ex börja frossa ngt annat) jag är föräldraledig nu med mitt 3:e och är verkligen pepp på att bli av med alla överflödiga kilon, jobbigt bara när man är hemma hela dagarna och har access till allt gott som lockar ;)...
Svar på tråden Ni som varit sockerberoende, behöver hjälp!