Forum Inaktiva: Barnpsykologen - Fråga experten
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • 6åring med humör.

  Sön 20 jan 2013 15:08 Läst 8377 gånger Totalt 1 svar
  Visar endast inlägg av barnpsykologen margit - Visa alla inlägg
 • Sön 20 jan 2013 15:08 #1

  Hej!
  Så vitt jag förstår är ett av syftena med förskoleklassen att hjälpa barnen i övergången från ett mer kravlöst lekande liv på dagis till ett mer strukturerat, koncentrerat arbetssätt som ska vara basen för inlärning i skolan.
  Olika barn är olika långt komna i sin utveckling i det här avseendet när de börjar förskoleklass.
  Det låter som om er lille 6-åring kanske har blivit lite överväldigad av allt det nya och inte riktigt hanterar det än. Då reagerar han känslomässigt med svordomar etc eftersom han själv säkert inte har en aning om varför han känner som han gör.
  Undersök noga tillsammans med personalen vilka situationer det är som utlöser hans känsloutbrott och se om ni kan hjälpa honom och stödja honom i just dessa situationer.
  Om han tycker det är svårt att koncentrera sig med många barn omkring sig kanske han kan få börja träna tillsammans med ett eller två barn. Kanske måste det finnas en vuxen för att han ska känna sig trygg. Det är mycket som är nytt för barn i den här åldern och de behöver vuxna som på ett inkännande och stödjande sätt kan ge dem så goda förutsättningar som möjligt att utvecklas vidare.
  I stället för att säga att han inte klarar att jobba i grupp så säg att han behöver vissa förutsättningar för att lära sig att jobba i grupp. 
  Lycka till!
  Margit Ekenbark 

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll