• Asra

    Familjehem med många barn.

    Anonym skrev 2013-01-27 20:55:47 följande:

    Varför skulle ni ta ut 1 kr extra från soc?! Har man råd att åka 9 personer till disneyland så SKA man inte ha en enda krona extra. Snarare för mkt betalt!
    Vad är det för attityd!
    Kan lova att de inte får mycket betalt!
    Familjehem är jätteviktiga och det finns många bra familjehem. Varför skulle de inte ta emot ersättning för sina utlägg.
    Det ekonomiska kommer ju drabba den familjen på lång sikt genom bland annat minskad pension pga inkomstbortfall.
    Det låter dessutom som en väldigt engagerad fosterfamilj som säkert behåller kontakten efter uppdragen.
    Anonym (Skorpan) skrev 2013-01-27 16:08:39 följande:
    Hej Alla är vi olika och alla familjer fungerar olika. Vi har 3 bio barn och 4 plaserade barn och jag ägnar varje vaken stund med barnen alla barn får egen tid varje dag och egen natt saga och kvällsmys. Jag är hemma på heltid av egen vilja ( utan extra betalt som tex inkomstbortfall mm. Då ja vill att barnen alltid skall ha någon hemma efter skola/dagis som gjort mellis mys och vill lysna och prata med just dom. Vi har många men att splittra syskon är fruktans värt och varför behöva göra det om hjärtat och orken finns där ? Vi gör allt för våra änglar ! Vi tar aldrig ut en extra krona från soc var 1 vecka med Kolmården mm i sommar inte ett öre extra bad vi om. I sommar åker vi till Disney Land med alla inte ett öre har vi frågat efter även här. Alla barnen har bra funktions kläder och ingen behandlas anorlunda oavsett bio eller familjehem vi är en familj oavsett vart vi är födda !! Själv klart finns det röt ägg bland familjehem och som bara gör det för pengarna. men döm inte efter hur många barn man har :)
    Låter som ni gör ett jättebra jobb!
    Men var inte rädda för att ta emot ersättning för de pengar ni lägger ut. Det är inget man behöver skämmas för, det är ju ändå ett uppdrag ni har även om ni verkar göra det mest med hjärtat.


Svar på tråden Familjehem med många barn.