• La Lola

    Kan man äta pizza med salami?

    Den upphettas väl på pizzan?
    Eller läggs den på när pizzan tagits ut ur ugnen?


    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • La Lola

    Salami kan innehålla toxoplasma.
    Den ev parasiten dör vid upphettning (och nedfrysning).

    Listeriabakterier dör av upphettning men överlever frysning.


    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • La Lola
    gosegrisen skrev 2013-01-25 15:21:50 följande:
    Det som kan hända är att salamin kan innehålla listeriabakterier. De dör i frysen men inte lika lätt i värme.
    Listeria:
    "Listeria tål höga salthalter och frysning men kan inte växa i sur miljö, till exempel ättiksinläggningar. Bakterien dör vid vanlig matlagningstemperatur, cirka 70° C. "

    Listeriafakta:
    www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Bakterier-virus-och-parasiter/Listeria-monocytogenes/Listeria-monocytogenes/
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • La Lola
    Anonym (osäker) skrev 2013-01-25 16:12:28 följande:
    Tack! :)

    Då blir det en tripp till pizzerian!  
    Ät o njut!
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
Svar på tråden Kan man äta pizza med salami?