Bullar med dumle och pecannötter
Cirka 20 medelstora bullar
Deg 
 5 dl mjölk 
 50 g jäst 
 1,5 dl strösocker 
 840 g (14 dl) vetemjöl 
 2 tsk nystött kardemumma 
 0,5 tsk salt 
 150 g rumsvarmt smör
Fyllning 
 125 g rumsvarmt smör 
 0,5 dl strösocker 
 1 msk malen kanel 
 100 g pekannötter 
 150 g dumle kolor
1 ägg till pensling samt råsocker
 Deg: Smula ner jästen i en degbunke, häll över mjölken (ljummen om du vill att degen ska jäsa fort, annars kall) och rör tills jästen lösts upp. Blanda de torra ingredienserna och häll allt i degbunken. Klicka även ner det mjuka smöret. Arbeta ihop till en deg och knåda den ordentligt, gärna 5-10 minuter i en köksassistent eller för hand. Låt degen jäsa övertäckt i minst 40 minuter. 
Fyllning: Rör ihop smör, socker och kanel till fyllningen. Hacka nötterna och kolorna grovt. Kavla ut degen till en stor rektangel, cirka 1 cm tjock. Bred på fyllningen och strö över kolorna och nötterna. Vik ihop degen i ett så kallat treslag på längden. Först viker du över den ena tredjedelen, och därefter viker du över den andra tredjedelen ovanpå den första. Skär degen i remsor, knappt 2 cm breda. Tvinna degremsorna och vira ihop dem till enkla knutar. Lägg bullarna i muffinsformar placerade med jämna mellanrum på plåtar. Låt jäsa övertäckt i cirka 40 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö över  lite råsockeroch grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 10 minuter.