• La chica

    Era godaste tips

    Jag hade tänkt baka lite i helgen, men vet inte riktigt vad. Jag är ganska trött på cupcakes och jag suger på att baka bullar (lyckas alltid sabba mjölken som antingen blir för varm eller kall). Så tänkte fråga om någon här kanske har något tips? Jag är en sucker för allt som innehåller choklad kan tilläggasGlad Kan väl även bli en recepttråd, om det inte finns nån annan såklartGlad

  • Svar på tråden Era godaste tips
  • Nyfiken gul

    kladdkaka

    Kärleksmums

     


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Eleonor01

    Tryffeltårta

    3 ägg
    3 dl strösocker
    150 g smält smör
    1,5 dl vetemjöl
    0,75 dl kakao
    0,5 tsk bakpulver

    Börja med att smörja och mjöla en rund form ca 24 cm i diameter sätt sedan ugnen på 200 grader.Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt rör därefter ner mjöl och bakpulver växelvis med smöret. Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 min, kakan ska vara kladdig! Låt sedan kallna!

    Chokladganache

    200 g mörk choklad
    1,5 vispgrädde
    50 g smör

    Mät upp smöret och låt det ligga framme i rumstemperatur. Häll grädden i en djup kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner i kastrullen. Värm under omrörning till chokladen smälter helt. Ta av kastrullen från spisen och rör ner smöret, rör om tills allt är smält.
    Låt svalna och ställ sedan i kylen.

    Daimsnittar

    100g margarin
    1dl socker
    1msk sirap
    2,5dl vetemjöl
    1tsk bakpulver
    1msk vaniljsocker
    1dl daimkulor

    Blanda alla ingredienser till en smidig deg

    Rulla ut degen till 3 fingertjocka längder och lägg på plåten, platta till något

    Grädda 175grader i 12min

    Ta ut och skär i ca 4cm tjocka bitar, låt svalna innan de tas isär.

    Double Chocolate Cake

    200 g rumsvarmt smör
    270 g strösocker
    3 ägg
    60 g kakao
    300 g vetemjöl
    ½ tsk bakpulver
    1½ tsk bikarbonat
    1 tsk vaniljsocker
    1 tsk salt
    3 dl iskallt vatten

    Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla två formar som är 20 cm i diameter.

    Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt sedan äggen ett i sänder. Sikta samman de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt dessa växelvis med vattnet till äggsmeten.

    Fördela smeten i formarna och grädda ca 35-40 minuter. Ta ut när en provsticka kommer ut ren och låt svalan i formen ca 20 minuter innan de stjälps upp och får svalna helt på bakgaller.

    Frosting

    300 g rumsvarmt smör
    300 g florsocker
    40 g kakao
    200 g mörk choklad
    100 g vispgrädde
    ½ tsk vaniljpulver

    Smält chokladen över vattenbad eller i micron. Låt svalna till rumstemperatur.

    Vispa smöret riktigt vitt och fluffigt. Tillsätt florsocker och kakao pö om pö och vispa till en jämn frosting. Tillsätt den smälta chokladen och vaniljpulvret. Vispa samman och tillsätt sist grädden. Vispa ett par minuter så att det blir en jämn och silkesliknande frosting.

    Montering

    Dela bottnarna på mitten med en sågtandad kniv. Bred frosting på ena halvan och lägg på en botten. Upprepa med resterande bottnar.

    När toppen är lagd, bred ett tunnare lager frosting runt hela tårtan och ställ in den i kylen ca 20 minuter. Detta gör att man slipper få småsmulor i frostingen när det sista lagret läggs på. Ta ut kakan när frostingen stelnat. Vispa eventuellt upp frostingen igen och bred slutligen ut resterande frosting på tårtan.

    Förvara tårtan i kylen och ta ut den minst 30 minuter innan den ska serveras.

    Cake pops 20 st

    1 pkt Ballerina- eller Marylandkakor
    100g philadelphiaost, naturell
    100g mörk choklad

    Grillspett
    strössel

    Krossa kakorna å
    Blanda samman smulorna med philadelphiaosten till en kletig deg.

    Rulla till bollar och lägg dem på ett bakplåtspapper eller liknande.
    Dela grillspetten på mitten och tryck i dem i bollarna. Ställ dem kallt i ca 1h.

    Smält chokladen och låt den svalna något. Doppa bollarna i chokladen och sen i det strössel du valt som topping.

  • La chica

    Yummy, tack för alla goda tips tjejer, samtliga åker in i receptsamlingenGlad. Tröttnar aldrig på choklad och verkligen inte idag. Måste ha nån form av choklad snartSkrattande

  • La chica

    Mums vad smarrig cheesecake/kladdkakan såg utSkrattande 

    MammaBella : Åh jag vet exakt vilken kaka du menar! Min mormor brukar alltid göra den, så jag har den som en av mina favoritkakorTungan ute Sååå good!

  • bumse2
    Bullar med dumle och pecannötter

    Cirka 20 medelstora bullar

    Deg
    5 dl mjölk 
    50 g jäst
    1,5 dl strösocker
    840 g (14 dl) vetemjöl
    2 tsk nystött kardemumma
    0,5 tsk salt
    150 g rumsvarmt smör


    Fyllning
    125 g rumsvarmt smör
    0,5 dl strösocker
    1 msk malen kanel
    100 g pekannötter
    150 g dumle kolor


    1 ägg till pensling samt råsocker


    Deg: Smula ner jästen i en degbunke, häll över mjölken (ljummen om du vill att degen ska jäsa fort, annars kall) och rör tills jästen lösts upp. Blanda de torra ingredienserna och häll allt i degbunken. Klicka även ner det mjuka smöret. Arbeta ihop till en deg och knåda den ordentligt, gärna 5-10 minuter i en köksassistent eller för hand. Låt degen jäsa övertäckt i minst 40 minuter. Fyllning: Rör ihop smör, socker och kanel till fyllningen. Hacka nötterna och kolorna grovt. Kavla ut degen till en stor rektangel, cirka 1 cm tjock. Bred på fyllningen och strö över kolorna och nötterna. Vik ihop degen i ett så kallat treslag på längden. Först viker du över den ena tredjedelen, och därefter viker du över den andra tredjedelen ovanpå den första. Skär degen i remsor, knappt 2 cm breda. Tvinna degremsorna och vira ihop dem till enkla knutar. Lägg bullarna i muffinsformar placerade med jämna mellanrum på plåtar. Låt jäsa övertäckt i cirka 40 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö över  lite råsockeroch grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 10 minuter.
    Emma 020123, Linus 080917
  • lovely89

    godaste kladdkakan


    udgekladdkaka


     


    Botten


    100 g smör


    2 ägg


    3 dl strösocker


    1 1/2 dl vetemjöl


    5 msk kakao


    2 tsk vaniljsocker


    1 krm salt


     


    Smält smöret. Blanda övriga ingredienser i en skål. Rör ner det smälta smöret tills allt blandat sig. Smöra en löstagbar form på 24 cm. Grädda i 175 gr i 20 min. Låt svalna ca 10 min


     


     


    Glasyr


    2 dl vispgrädde


    1 dl socker


    1 dl sirap


    100 g mörk blockchoklad


    100 g smör


     


    Blanda alla ingredienser till glasyren utom smöret i en kastrull. Låt koka tills den tjocknar (15 min). Tag av kastrullen och rör ner smöret till en jämn fudge. Bred glasyren över kakan och låt den kallna i kyl. Det tar nog ca 3 h. servera med grädde/glass och vindruvor/jordgubbar.. Mumms.


     
  • MammaBella
    Evig kärlek skrev 2013-02-08 15:55:12 följande:
    MammaBella: Ryttarkaka heter den som du tänker på :)
    Den verkar ha många namn: Har sett att den även kallas för fantomenkaka. Jag föredrar att kalla den för chokladtosca...
  • gbgtjej

    Update: cheesecakekladdkakan var det GODASTE jag nånsin ätit! Lätt att göra och god som faaaaaan!!!

  • bailley
    La chica skrev 2013-02-06 22:49:24 följande:
    Jag hade tänkt baka lite i helgen, men vet inte riktigt vad. Jag är ganska trött på cupcakes och jag suger på att baka bullar (lyckas alltid sabba mjölken som antingen blir för varm eller kall). Så tänkte fråga om någon här kanske har något tips? Jag är en sucker för allt som innehåller choklad kan tilläggasGlad Kan väl även bli en recepttråd, om det inte finns nån annan såklartGlad
    www.thecupcakeclub.se
Svar på tråden Era godaste tips