Era godaste tips
Tryffeltårta
3 ägg
3 dl strösocker
150 g smält smör
1,5 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
Börja med att smörja och mjöla en rund form ca 24 cm i diameter sätt sedan ugnen på 200 grader.Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt rör därefter ner mjöl och bakpulver växelvis med smöret. Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 min, kakan ska vara kladdig! Låt sedan kallna!
Chokladganache
200 g mörk choklad
1,5 vispgrädde
50 g smör
Mät upp smöret och låt det ligga framme i rumstemperatur. Häll grädden i en djup kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner i kastrullen. Värm under omrörning till chokladen smälter helt. Ta av kastrullen från spisen och rör ner smöret, rör om tills allt är smält.
Låt svalna och ställ sedan i kylen. 
Daimsnittar
100g margarin
1dl socker
1msk sirap
2,5dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1msk vaniljsocker
1dl daimkulor
Blanda alla ingredienser till en smidig deg
Rulla ut degen till 3 fingertjocka längder och lägg på plåten, platta till något
Grädda 175grader i 12min
Ta ut och skär i ca 4cm tjocka bitar, låt svalna innan de tas isär.
Double Chocolate Cake
200 g rumsvarmt smör
270 g strösocker
3 ägg
60 g kakao
300 g vetemjöl
½ tsk bakpulver
1½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
3 dl iskallt vatten
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla två formar som är 20 cm i diameter.
Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt sedan äggen ett i sänder. Sikta samman de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt dessa växelvis med vattnet till äggsmeten.
Fördela smeten i formarna och grädda ca 35-40 minuter. Ta ut när en provsticka kommer ut ren och låt svalan i formen ca 20 minuter innan de stjälps upp och får svalna helt på bakgaller.
Frosting
300 g rumsvarmt smör
300 g florsocker
40 g kakao
200 g mörk choklad
100 g vispgrädde
½ tsk vaniljpulver
Smält chokladen över vattenbad eller i micron. Låt svalna till rumstemperatur.
Vispa smöret riktigt vitt och fluffigt. Tillsätt florsocker och kakao pö om pö och vispa till en jämn frosting. Tillsätt den smälta chokladen och vaniljpulvret. Vispa samman och tillsätt sist grädden. Vispa ett par minuter så att det blir en jämn och silkesliknande frosting.
Montering
Dela bottnarna på mitten med en sågtandad kniv. Bred frosting på ena halvan och lägg på en botten. Upprepa med resterande bottnar. 
När toppen är lagd, bred ett tunnare lager frosting runt hela tårtan och ställ in den i kylen ca 20 minuter. Detta gör att man slipper få småsmulor i frostingen när det sista lagret läggs på. Ta ut kakan när frostingen stelnat. Vispa eventuellt upp frostingen igen och bred slutligen ut resterande frosting på tårtan.
Förvara tårtan i kylen och ta ut den minst 30 minuter innan den ska serveras.
Cake pops 20 st
1 pkt Ballerina- eller Marylandkakor
100g philadelphiaost, naturell
100g mörk choklad
Grillspett
strössel
Krossa kakorna å
Blanda samman smulorna med philadelphiaosten till en kletig deg. 
Rulla till bollar och lägg dem på ett bakplåtspapper eller liknande. 
Dela grillspetten på mitten och tryck i dem i bollarna. Ställ dem kallt i ca 1h. 
Smält chokladen och låt den svalna något. Doppa bollarna i chokladen och sen i det strössel du valt som topping.
