Inlägg från: Eleonor01 |Visa alla inlägg
  • Eleonor01

    Era godaste tips

    Tryffeltårta

    3 ägg
    3 dl strösocker
    150 g smält smör
    1,5 dl vetemjöl
    0,75 dl kakao
    0,5 tsk bakpulver

    Börja med att smörja och mjöla en rund form ca 24 cm i diameter sätt sedan ugnen på 200 grader.Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt rör därefter ner mjöl och bakpulver växelvis med smöret. Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 min, kakan ska vara kladdig! Låt sedan kallna!

    Chokladganache

    200 g mörk choklad
    1,5 vispgrädde
    50 g smör

    Mät upp smöret och låt det ligga framme i rumstemperatur. Häll grädden i en djup kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner i kastrullen. Värm under omrörning till chokladen smälter helt. Ta av kastrullen från spisen och rör ner smöret, rör om tills allt är smält.
    Låt svalna och ställ sedan i kylen.

    Daimsnittar

    100g margarin
    1dl socker
    1msk sirap
    2,5dl vetemjöl
    1tsk bakpulver
    1msk vaniljsocker
    1dl daimkulor

    Blanda alla ingredienser till en smidig deg

    Rulla ut degen till 3 fingertjocka längder och lägg på plåten, platta till något

    Grädda 175grader i 12min

    Ta ut och skär i ca 4cm tjocka bitar, låt svalna innan de tas isär.

    Double Chocolate Cake

    200 g rumsvarmt smör
    270 g strösocker
    3 ägg
    60 g kakao
    300 g vetemjöl
    ½ tsk bakpulver
    1½ tsk bikarbonat
    1 tsk vaniljsocker
    1 tsk salt
    3 dl iskallt vatten

    Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla två formar som är 20 cm i diameter.

    Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt sedan äggen ett i sänder. Sikta samman de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt dessa växelvis med vattnet till äggsmeten.

    Fördela smeten i formarna och grädda ca 35-40 minuter. Ta ut när en provsticka kommer ut ren och låt svalan i formen ca 20 minuter innan de stjälps upp och får svalna helt på bakgaller.

    Frosting

    300 g rumsvarmt smör
    300 g florsocker
    40 g kakao
    200 g mörk choklad
    100 g vispgrädde
    ½ tsk vaniljpulver

    Smält chokladen över vattenbad eller i micron. Låt svalna till rumstemperatur.

    Vispa smöret riktigt vitt och fluffigt. Tillsätt florsocker och kakao pö om pö och vispa till en jämn frosting. Tillsätt den smälta chokladen och vaniljpulvret. Vispa samman och tillsätt sist grädden. Vispa ett par minuter så att det blir en jämn och silkesliknande frosting.

    Montering

    Dela bottnarna på mitten med en sågtandad kniv. Bred frosting på ena halvan och lägg på en botten. Upprepa med resterande bottnar.

    När toppen är lagd, bred ett tunnare lager frosting runt hela tårtan och ställ in den i kylen ca 20 minuter. Detta gör att man slipper få småsmulor i frostingen när det sista lagret läggs på. Ta ut kakan när frostingen stelnat. Vispa eventuellt upp frostingen igen och bred slutligen ut resterande frosting på tårtan.

    Förvara tårtan i kylen och ta ut den minst 30 minuter innan den ska serveras.

    Cake pops 20 st

    1 pkt Ballerina- eller Marylandkakor
    100g philadelphiaost, naturell
    100g mörk choklad

    Grillspett
    strössel

    Krossa kakorna å
    Blanda samman smulorna med philadelphiaosten till en kletig deg.

    Rulla till bollar och lägg dem på ett bakplåtspapper eller liknande.
    Dela grillspetten på mitten och tryck i dem i bollarna. Ställ dem kallt i ca 1h.

    Smält chokladen och låt den svalna något. Doppa bollarna i chokladen och sen i det strössel du valt som topping.

Svar på tråden Era godaste tips