Mustigt långkok?
En riktig god chiligryta, tar sin tid att tillaga men det blir så gott!
4-5 PERS
1,5 Kg Högrev
4-5 vitlöksklyftor
1,5dl oregano z
2 msk torkad koriander
2 tsk spiskummin
1,5 msk chilipulver
5 st porter (öl)
0,5 - 1 grön eller röd chili peppar (beroende på hur starkt man vill ha den)
knappt en halv burk jalapeño
1/2 dl kalvfond
limejuice från 1-2 lime
1 sockerbit
Skär köttet i 2 cm stora tärningar, stek det så att det får en yta, lägg det i en gjutjärnspanna
Hacka chilipepparn, lägg den i kokande vatten i 15 minuter, häll av vattnet, och lägg chilipepparn i grytan
Hacka vitlöken, rosta den snabbt i lite olja i en stekpanna, häll ner i grytan.
Häll på övriga ingredienser, koka långsamt i typ 5-6 timmar till köttet faller isär, man får använda lock litet till och från för att inte all vätska ska koka bort och chilin bränns vid.
I slutet tar man av locket och kokar ner den till man får den konsistens man vill ha.
Klart å servera med nachos eller tortillas, gräddfil, sallad bröd, salsa, guacamole, och allt annat man vill ha till, och massor med kall öl.