• Klick

    Mustigt långkok?

    En riktig god chiligryta, tar sin tid att tillaga men det blir så gott!


     


    4-5 PERS

    1,5 Kg Högrev
    4-5 vitlöksklyftor
    1,5dl oregano z
    2 msk torkad koriander
    2 tsk spiskummin
    1,5 msk chilipulver
    5 st porter (öl)
    0,5 - 1 grön eller röd chili peppar (beroende på hur starkt man vill ha den)
    knappt en halv burk jalapeño
    1/2 dl kalvfond
    limejuice  från 1-2 lime
    1 sockerbit

    Skär köttet i 2 cm stora tärningar, stek det så att det får en yta, lägg det i en gjutjärnspanna

    Hacka chilipepparn, lägg den i kokande vatten i 15 minuter, häll av vattnet, och lägg chilipepparn i grytan

    Hacka vitlöken, rosta den snabbt i lite olja i en stekpanna, häll ner i grytan.

    Häll på övriga ingredienser, koka långsamt i typ 5-6 timmar till köttet faller isär, man får använda lock litet till och från för att inte all vätska ska koka bort och chilin bränns vid.


    I slutet tar man av locket och kokar ner den till man får den konsistens man vill ha.

    Klart å servera med nachos eller tortillas, gräddfil, sallad bröd, salsa, guacamole, och allt annat man vill ha till, och massor med kall öl.

Svar på tråden Mustigt långkok?