Forum Misshandel/Våld - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Att göra sig fri från en psykopat

  Sön 10 mar 2013 23:42 Läst 21123 gånger Totalt 52 svar
  Anonym (detär­jag)
  Visa endast
  Sön 10 mar 2013 23:42
  Hot, förtal, misshandel & utpressning är vardag tillsammans med en man med beteendestörningar. Det blir en vana, man orkar inte ta sig ur, det är enklare att leva i en falsk fasad än att ta steget ur. Isoleringen blir total.

  Detta skriver jag för att lätta mitt hjärta, för att be om ursäkt till alla jag har sårat, för att börja om, för att ni som inte vågade fråga ska få höra, för att ni som stötte bort mig ska få veta att jag förstod varför, till ni som undrar var jag försvann ska få veta, ni som undrar vad som var fel med mig ska få höra.

  Hans första min är var en manipulation. Hans första handling var ett bedrägeri. Hans första mening var en lögn. Hans första känsloyttring var hat. "Det är världen det är fel på inte mig…"

  Jag har levt i ett svart hål där jag bara hasade längre och längre ner tills jag inte längre såg ljuset sen låg jag där orörlig under en lång tid… Så en dag fick jag en vacker son och ljuset visade sig igen och jag fick styrkan att göra mig fri, för min sons skull.

  Jag vet inte varför jag föll dit, jag är nog både dum, feg och alldeles för snäll men så blev det i alla fall och jag har förlorat allt som var jag, Marika. Jag ska sakta hitta tillbaka. När man är i psykopatens nät så har man en tendens att tänka med känslor istället för hjärnan och det har varit fullt upp med att överleva.

  Han började så klart med snyft-historier och fabricerade sin bakgrund. Jag vet faktiskt inte vem han är eller var han varit, det vet nog inte ens han. Det alla psykopater ljuger om är barndomen. Den beskriver de alltid som svår. De vet att vi har så lätt för att tycka synd om människor med svåra uppväxtförhållanden. Jag har träffat hans föräldrar, de är fina människor och fina farföräldrar till min son.

  Ska du verkligen ha de där kläderna på dig? Ditt hår är fult, du har förstört det, varför sminkar du dig så fult? Ena dagen är man världens bästa och så underbar, i nästa sekund är man det värsta och fulaste han sett. När det börjar uppdagas för en hur illa det är tänker man ändå "Man kan ju inte tro att en person som står en nära är så'n här!" Det var ngt som saknades, känslan av gemenskap, känslan av tillit, känslan av trygghet, jag vet inte säkert? Vid minsta antydan till tvivel blir man tillrättavisad, "du är ju så naiv och förstår inte, jag ska förklara för dig" . Om man inte är lojal får man stora problem, det lär man sig snabbt. Våga inte ens tänka åt ett annat håll.. Ingen av Dina väninnor duger, inga andra människor för den delen, han hittar fel på alla. Din familj duger inte heller. Vi hade inte samma mål i livet. Han sa samma ord som jag, men magen talade om för mig att det inte var så. Han förstörde mitt liv genom fysisk misshandel, psykisk misshandel och ekonomisk misshandel. Och det värsta av allt, jag har försvarat honom när andra har kritiserat honom.

  Eller det värsta var nog när han försökte slita min nyfödda son ur armarna på mig på BB för att han sa "du är psykiskt sjuk, det är mitt barn", det gjorde han en gång till när han skulle byta blöja och inte orkar byta vattnet till varmt vatten "han bryr sig inte" och jag blir förtvivlad och försöker gå emellan, jag byter vattnet ÅT honom, han häller ut det och tar kallt igen och i panik försöker jag ta min son, då sliten han upp honom och anklagar mig igen för att ha en psykos han säger att jag inte är kapabel till att ha barn och sedan springer han ut i snön med det nakna barnet för att han ska "ringa polisen och anmäla mig från grannen"… Jag gråter och ber honom ta in barnet i värmen, han vänder in till slut och tvingar mig ner på knä för att be om ursäkt om och om igen under en timmes tid innan jag till slut får tillbaka det hungriga barnet. Då säger han "såhär blir det när du är så psykiskt sjuk, förstår du nu att du behöver hjälp?, jag ska hjälpa dig".

  Jag darrar av skräck och kryper för psykopaten i ångestens ymniga svett, då njuter psykopaten i fulla drag och kör vidare en stund till med sina kränkningar och nedbrytande process tills man inte ens orkar gråta.. man är bara död inombords. Sen ska man be om ursäkt, NEJ ingen bortförklaring bara ursäkten och den kan du upprepa till den är godkänd. Psykopater erkänner aldrig egna fel och de få gånger som de verkligen erkänner ska man vara på sin vakt, för då har de något större i kikaren!" Paniken sprider sig. Han hittar på lögner och sprider ut det i omgivningen. Man får panik, ingenting av det är sant men han är så otroligt skicklig på manipulation så alla tror honom.

  När han inser att han gått för långt och jag är på väg att lämna honom kommer han säga och lova att det aldrig ska hända igen. Men det är ännu en av hans lögner... men egentligen är det ju bara insikten av att man inte kan åstadkomma någon förändring, som har betydelse. Att försöka ändra en psykopat är som att resonera med en blind: 'om du bara anstränger dig så kan du se!
 • Anonym (detär­jag) Trådstartaren
  Visa endast
  Lör 18 maj 2013 18:05 #31

  Jag bor numera i en ny stad med sekretessmarkering och ska snart upp till vårdnadsförhandling...
  Socialen som gjorde utredning om mitt barn verkade nästan som de blivit kära i psykopaten... typiskt att han är snygg också! 
  I veckan blir det snabbupplysning hos familjerätten... några tips?

  Till tvisten har jag nu: Misshandelsanmälan, bilder på misshandel (blåtiror mm),  några domar på honom (bedrägerier) och några gamla bevis på hans sjukdom (som att han gått i skola för barn med psykiska besvär), hans föräldrars vittnesmål.. känns ändå inte solklart då jag vet hur han är...

 • Anonym (Katja­)
  Visa endast
  Sön 19 maj 2013 01:27 #32

  TS, jag vill inte skrämma dig, men jag hade också bevisning. Jag var på flera förhör hos polisen och jag togs på allvar - tills jag berättade att det snart skulle bli vårdnadstvist. Då var det inte särskilt intressant längre.
  När socialen därefter, precis som i ditt fall och åtskilliga andras - åt ur handen på honom och TROTS foton på barnens skador, sönderslagen inredning, 10 års detaljerade dagboksanteckningar, en film där han var våldsam och barnens berättelser - så rekommenderade de växelvis boende.
  Socbruttan sa att det var bara att börja samarbeta!
  Det är alltså inte så att man inte blir trodd, utan att det i själva verket är helt okej att misshandla både kvinnor och barn. Så fort soc kallar allt man berättar om våld för "föräldrakonflikt" (alla berättelser om våld är tydligen "föräldrakonflikt") så är det hur polisen ser saken också. Alla sätter skrämmande hög tilltro till soc, trots att de ofta, mycket ofta, ställer till ett rent helvete för familjer.
  Barnens rädsla för honom skyllde de på mig och kallade det att de var under påverkan av modern. Jättevanligt!

  I just vårt fall kom det att ske omständigheter som jag verkligen inte önskar min värsta fiende - men de ledde till att barnen slapp bo växelvis och att jag så småningom fick enskild vårdnad.
  Stort, stort lycka till!

 • Anonym (detär­jag) Trådstartaren
  Visa endast
  Sön 19 maj 2013 07:36 #33

  Jag försöker lita min advokat men gör mycket jobb själv..
  Det som är bra är att jag lämnade tidigt och min son helammas fortfarande, så har min ex-make heller inget boende, han har sedan vi separerade bott på soffan hos en bekant, har skrivit sig där och det är 25 mil bort. Umgänge är väl svårt att bli av med min advokat och jag satsar iaf. Hemskt att allt ska vara "med båda föräldrarna" på barnens bekostnad.  Sedan får vi se hur länge han stannar i Sverige innan han måste fly från alla som letar efter honom eller kommer på någon ny briljant ide om hur han ska lura av folk pengar.

 • Anonym (a)
  Visa endast
  Ons 22 maj 2013 10:53 #34

  Hej ts, har du fått göra en riskbedömning som heter SARA? Har du en egen handläggare på soc? Om inte så måste du ansöka det till soc.nämden. Du skall hänvisa till kap 5 11§ SoL.

  Tyvärr så tittar inte familjerätten på bevismaterial. Inte alla iallafall. Du måste göra en stämningsansökan via tingsrätten. Sitter i samma situation som dig.  

 • Tis 28 maj 2013 19:23 #35

  nej det har jag inte? Var på snabbupplysning förra veckan det är förhandling i tr den 11e!? Är det för sent. Har ingen handläggare?


  Anonym (a) skrev 2013-05-22 10:53:59 följande:
  Hej ts, har du fått göra en riskbedömning som heter SARA? Har du en egen handläggare på soc? Om inte så måste du ansöka det till soc.nämden. Du skall hänvisa till kap 5 11§ SoL.

  Tyvärr så tittar inte familjerätten på bevismaterial. Inte alla iallafall. Du måste göra en stämningsansökan via tingsrätten. Sitter i samma situation som dig.  

 • Tis 28 maj 2013 19:45 #36

  Har läst lite om SARA nu, verkar mycket bra! Är det familjerätten eller bara socialtjänsten eller kan jag åbero detta i tingsrätten tom?!

  jag kontaktar om att göra en sådan?


  Anonym (a) skrev 2013-05-22 10:53:59 följande:
  Hej ts, har du fått göra en riskbedömning som heter SARA? Har du en egen handläggare på soc? Om inte så måste du ansöka det till soc.nämden. Du skall hänvisa till kap 5 11§ SoL.

  Tyvärr så tittar inte familjerätten på bevismaterial. Inte alla iallafall. Du måste göra en stämningsansökan via tingsrätten. Sitter i samma situation som dig.  

 • Anonym (a)
  Visa endast
  Tis 28 maj 2013 22:20 #37

  Du ringer till din kommunväxel. Be dem koppla dig till någon som arbetar med relationsvåld. Säg att du behöver ha en egen handläggare. Av denna handläggare skall du säga att du måste ha hjälp att göra en  riskbedömning SARA. Du får då motivera om varför.

  Du kan även skriva till socialnämden. Du skall skriva att du vill ha en egen handläggare inom relations våld. Så vad du säger är skyddat. Skriv några rader om vad som har hänt och du vill få hjälp att göra riskbedömning SARA. Den skickar eller mailar du till socialnämden.

  När du har fått svart på vitt hur läget ser ut så får du mera trovädighet vad du säger.    

  Lycka till!!  

 • Anonym (:()
  Visa endast
  Ons 29 maj 2013 16:53 #38

  Jag lever med en psykopat idag, jag blir slagen flera ggr per vecka och vi har ett barn tillsammans.
  I staden som jag bor i finns inga lediga lägenheter, och jag har ingen jag kan ringa.
  Min familj bor för långt borta och jag har inga vänner kvar.
  Han hotar med att ha hela vårdnaden om vårat barn, han hotar med att försvinna med barnet,
  han hotar med att alla möbler tillhör honom och han hotar med att han ska övertala vården att
  jag är psykisk sjuk så att jag blir inlagd.
  Han har aldrig slått barnet.
  Det värsta är att jag tycker att det är så förbaskat pinsamt.
  Pinsamt att jag har satt mig i den här sitsen.
  Pinsamt att jag skaffade barn med honom.
  Pinsamt att i alla år som han har slagit så har jag gått runt och
  skrytit för alla om hur fantastisk han är. 

 • Anonym (detär­jag) Trådstartaren
  Visa endast
  Ons 29 maj 2013 20:46 #39
  Anonym (a) skrev 2013-05-28 22:20:34 följande:
  Du ringer till din kommunväxel. Be dem koppla dig till någon som arbetar med relationsvåld. Säg att du behöver ha en egen handläggare. Av denna handläggare skall du säga att du måste ha hjälp att göra en  riskbedömning SARA. Du får då motivera om varför.

  Du kan även skriva till socialnämden. Du skall skriva att du vill ha en egen handläggare inom relations våld. Så vad du säger är skyddat. Skriv några rader om vad som har hänt och du vill få hjälp att göra riskbedömning SARA. Den skickar eller mailar du till socialnämden.

  När du har fått svart på vitt hur läget ser ut så får du mera trovädighet vad du säger.    

  Lycka till!!  
  Har nu ringt till Socialkontoret och en handläggare ska ringa mig nästa vecka!? Får snällt vänta. De har tydligen samordning på onsdagar.

  Ringde också min advokat och frågade varför inget utdrag ur polisregistret hade gjorts på min exman, "tja du, jag vet inte det är olika...." (fint att jag betalar honom 1500kr/h)
  Så jag tog tag i saken själv, ringde den fam-rättssekr. som jag talade men och hon visste inte alls.. så ringde jag till den sekr. min exman talat med (i en annan kommun) och hon sa att det var MIN sekr. som skulle begära sådant av henne!? Hon fick numret till denna av mig och vi får ser hur mycket jag måste ligga på där.... Gråter 

  Vem hjälper mig(oss) i detta samhälle igt!?!? INGEN! Du får göra allt jobb själv, kom ihåg det! Inte ens advokaten som du betalar bryr sig!
   
 • Fre 31 maj 2013 09:38 #40

  Det är jag som är A. Du måste ha en riktig advokat. Svara på min profil. Jag kan tipsa om en superadvokat.


  Synlig gör kvinnovåldet
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll