Inlägg från: LittleMY |Visa alla inlägg
  • LittleMY

    Fortsättningstråd för oss med sept/okt 2012 bebisar

    Är det nån som varit på Kulturhuset för bebisar? Jag har några vänner som var där ett par gånger, och det är tydigen massa kul för barnen (såg lite bilder), men det var ca 35-40 minuters väntetid med biljett och så får man ställa vagnen några våningar därifrån, och då bör man väl ha med sig kedja. Men, har själv inte varit där, bara vad jag har hört.

    Den på Fridhemsplan har jag inte heller varit på, men samma här, hört om många som varit där. Vet att det kostar 50 kr för barn under 1 år.

    Eller hemma hos nån? Vi har stort, fast kanske bor på fel sida av stan (Täby) jämfört med er som kommer.

    Vi kan vilken tid som helst, vart än vi ses.

  • LittleMY

    Jag kommer imorgon, ses 10:30 vid kulturhuset då. Hoppas det inte är allt för långt från vagnarna till där vi ska vara, jag har fortfarande ryggproblem, puh. Jag tar med mig burkmat och hoppas på att det går att värma där någonstans, borde väl finnas?

    Ska bli jättekul att träffa er!!

  • LittleMY

    Å så snällt av dig Sladdis. Har egentligen bara en ryggsäck som är skötväska och lilltösan, men hennes 10 kg tar tyvärr fortfarande livet av ryggen (och sen missfallet så har jag verkligen inte skött sjukgymnastiken, måste verkligen komma igång med den igen). Förhoppningsvis blir det ok.

    Man kanske kan smita ner till fiket och värma på burken på fiket, och sen upp igen? Det ordnar sig nog på nåt sätt. Har ni nåt tips på annan mat eller annat sätt än att värma burkmaten så tar jag mycket tacksamt emot tips. Tycker det är lite bökigt det där att alltid behöva hitta en micro. Tösan min äter bara burkmat, vi är så himla dåliga på att prova på "riktig" mat, men det kommer nog snart hoppas jag.

  • LittleMY

    Hej tjejer tack för en trevlig fika igår! Min lilla Isabella somnade tillslut, men sov bara en halvtimme. att hon har så svårt att somna i vagnen, synd. Sen sov hon ytterligare en havtimme senar på dagen. 1 timma totalt, jämfört med ca 4 timmar totalt på dagen.

    På tal om tårtan med textkuber som jag nämnde igår... Här är en bild på en sån där tårta som nog är lite enklare att göra, men ändå himla fin - bilden är lånad från en site på internet, minns tyvärr inte vilken site annars hade jag länkat till dem. Man kan ju göra den lite enklare - man behöver ju inte ha alla ränderna och man kan köpa färdiga blommor eller andra dekorationer, men just det där med bokstäverna på kuberna tycker jag är rätt läckert.



    Dag och natt: Tack för tiset om hur man värmer burkmaten, det var ju en bra idé.

    Jennny: Vilka burkar har ni testat som man kan köra kalla?
    Stax of sticky bean dust to all of us. <3
  • LittleMY

    Kort update. Vi ligger inlagda på Astrid Lindgrens barnsjukhus, Isabella har fått njurbäckeninflammation. :-/ Kommer från en urinvägsinfektion tydlien. Över 40 grader, smärtor och vägrar äta/dricka, så tösan får fropp o antibiotika intravenöst. Jaja huvudsaken är att hon får medicin och dropp nu. Har varit väldigt kämpigt för tösan senaste dagarna. :-/


    Stax of sticky bean dust to all of us. <3
  • LittleMY

    Tack fina ni. Hjärta Ja, hemskt när de små är sjuka. Vi kom hem ikväll, heeelt slut är vi efter intensiva dagar, & tillbaka till sjukhuset imorgon på uppföljning. Antibiotikan verkan ha gjort sitt, men infektionsvärdet var fortfarande högt så det ska kollas imorgon. Men hela allmäntillståndet är så mycket bättre idag. Blir dock ingen måndagsträff för oss, vi ska nog ta det lugnt nån vecka känner jag, o lilltösan ska äta antiobiotika i ca 20 dagar, dubbel kur.

    Sladdis: Underbart med Cypern, är lite avis.


    Stax of sticky bean dust to all of us. <3
  • LittleMY
    Jennny: Visst var det du som pratade om ett bäst i test för barnoveraller? Jag hittade det här, kollade du på samma? http://www.bäst-i-test.se/Overall Eller det kan det väl inte vara, för ditt innehöll väl Lindex, Kappahl mm det hör testet verkar ha andra barnoveraller.

    Isabella tackar för allas hälsningar & kramar. Hon är nästan sig själv igen.
    Stax of sticky bean dust to all of us. <3
  • LittleMY
    Sladdis12 skrev 2013-09-14 14:32:07 följande:
    Tack ni oxå, blev ju trevligt även om det inte blev som vi tänkt oss

    Superfin tårta men lite avancerat för mig. Men såna bokstavskuber är ju jättefint! Men vad gör man själva kuberna av?

    Jaha Saftis tandläkarbesök redan alltså! Men bor inte nu oxå i Borkyrka eller har jag helt blandat ihop det? Här i Tullinge är det vid 3 år fortfarande, var nämligen själv där s jag frågade!!

    Var och köpte vinterkläder till stora barnen idag! Känns ju heeeelt sjukt när det är 20 grader ute men vis av erfarenheten vet jag att väntar man tills det är kallt så är det utplockat redan!
    Hej, visste inte sjäv förrän nu, men tror man kan göra kuberna med den här, så dem blir fina. Och så kan man även köpa fina bokstavsformer på den här siten också. www.kakburken.se/product_info.php
    Stax of sticky bean dust to all of us. <3
  • LittleMY

    Grattis på födelsdagen Tigo! Isabella fyller om några dagar, så här storbakas, tårtor och muffins.


    Stax of sticky bean dust to all of us. <3
  • LittleMY

    Och låter som ni har det härligt på semestern Sladdis, önskar jag själv åkt någonstans. Hoppas kalaset går bra. Grattis till Alva!


    Stax of sticky bean dust to all of us. <3
  • LittleMY

    Jag ska förresten baka den där tårtan som jag la upp bild på, 3 stycken dessutom då det är två kalas och det ena kalaset har en maaassa släktingar. Är lite nervös, ... hoppas det inte blir pannkaka av tårtorna, haha. En botten är bakad än så¨länge, brownie-botten. :-P Var på KAkburken och handlade massa trtredskap, så härlig affär.


    Stax of sticky bean dust to all of us. <3
  • LittleMY

    Liten förhandstitt på tårtorna, jättekul att göra dem, mycket pyssel, tar lång tid, så nu är det att sooooova lite innan morgondagens kalas. Är väldgt nöjd dock. Bokstävskuberna gjorde mannen, duktigt.





    Stax of sticky bean dust to all of us. <3
  • LittleMY

    Tack. Ja dem tog tid att göra, fast det var mest fyllningen och inte dekorationerna som tog tid. "Det fina" gick rätt snabbt att göra.

    Grattis till alla andra som fyllt nu!

    Glimra: Sött med första stegen! Isabella kan stå utan att hålla i sig i typ 20 sekunder eller så, så vi får se när det blir ett steg då också.


    Stax of sticky bean dust to all of us. <3
  • LittleMY

    Sladdis: Jobbigt med höga förväntningarna, man vill ju gärna att det ska vara rimliga förväntningar. Förstår vad du menar att använda hjärnan på ett annat sätt. Jag är ju förstagångsmamma nu, så jag är nog bara lite ovan. men för egen del så känns det så svårt att tänka sig att komma in i jobbtänket igen, tycker jag har svårare att koncentrera mig på saker, sämre minne osv, men det kanske är för man har så mycket bebisfokus nu? Hoppas det. Du får gärna berätta hur snabbt det gick att komma in i jobbtänket igen.


    Stax of sticky bean dust to all of us. <3
  • LittleMY

    Hej tjejer, hur är det med er, och era små? Här så börjar man så sakta inse att det är höst, och snart minusgrader & vner dessutom. Tydligt blir väl det med om inte annat med att klockan slår om till vintertid nu i helgen.

    Allt går rätt bra för oss. Isabella gck ner så mycle i vikt efter att ha varit sjuk, men går nog upp det bra nu. Jag tror hon kanske kommer gå när hon är runt 1 år och 2 månader, men det är ju svårt att veta. Hon testar massor nu med att släppa taget från saker och testa bakansen lite, men känns rät skakigt fortfarande. Hon tcker det är jättekul dock, och det är ju bra. Hon kan säga mamma, pappa, highfive, och thank you. Thank you kommer från en leksak hon har, när hon trycker på en knapp så säger den thank you. Så sött. Hon småsjunger lite till musik och är så otroligt go mest hela tden! Hjärta


    Stax of sticky bean dust to all of us. <3
  • LittleMY

    Här är en till som är gravid, i 14:e veckan, så denna gång verkar det gå bra. Var på KUB i måndags, allt gick toppen. Lite småtufft att varagravd med en 1-åring känner jag, men har mått mycket bättre än med Isabella, men ändå en del illamående och annat. Hade det väldigt jobbigt på annat sätt dock, har haft en massa blödningar sen v.10, akuten in och ut, men blödnngarna verkar inte ha haft med bebisen att göra för den har mått bra hela tiden, så tur var !!!

    Saftis: Å så häligt med utlandsresa, vill så gärna också men känner att vi inte riktigt mäktar med det nu. Kul att M tagit sina första steg nu.

    Så trist att alla inte kan få den förskola dem vill ha. Hoppas åtmnstånde det blir någelunda ok. Vi har ju som sagt nästan ett år kvar innan det blir aktuellt.

    Usch så bökigt det är nu med alla kläder som ska på dem små. Vantar, mössa, varmt på fötterna, tröjor, jacka, mm. Det var så mycket enklare på sommaren.

  • LittleMY

    Tack för alla grattis, går in i v.17 imorgon och allt känns rätt bra nu. Har känns bebisen i flea veckor vilket är jätteskönt, kände först i v.20 med Isabella.

    Nu har även Isabella fått förkylningsastma, eller liknande, ska iväg på utredning. Vi åkte in akut igår em till DS, rosslande, pipande ljud kom från henne. Ojoj vad jag bad mannen köra fort. När hon försökte hosta så gick det liksom inte, lät som hon försökte hosta i vatten. Vi satt på DS i 5 timmar, krävdes många inhaleringsdoser för att det skulle bli bättre. Jätteläskgt. Min man har astma, så jag misstänker att det här kanske inte går över som förkylningsastma kan göra i tidiga år. Nu har vi iaf fått medicin hem, så känns bra. Jag har länge misstänkt att hon har ngt luftrörsproblem, och vi har varit på väg att söka utredning för detta. Vi var bla inne akut en månad sen då hon satte i halsen och fick liknande astmasymptom när hon hostat väldigt länge (var allså förmodligen hostan som utlöste astmaattacken den gången, för det satt ingen bit i halsen på henne, och det blev bra drekt efter hon inhalerat adrenalin). Sen så har hon väst & pips mycket från halsen under andra frekventa förkylningar också, fast aldrig som igår.

    Jennny: Theo hade ju också förkylningsastma om jag minsn rätt? Hur går det för er? Vad får n för medcin?

    DagochNatt: När är det du har BF, och hur går det för dig nu? Jag har BF 12:e maj, men blir nog snitt runt den 5:e maj.


    Stax of sticky bean dust to all of us. <3
  • LittleMY

    Jenny: Vi har samma medicin som ni, vortex-mask och airomir, men inte den andra du nämnde. Hon får inte i förebyggande syfte ännu, nu har både förkylningen och den här värsta första astman gått över, så vi får väl se om det blir mer astma än till förkylningarna. Jag tror det kan bli det. Säger bara, tur man lever nu - med bra mediciner, och inte flera 100 år sen. Fy så läskigt om man inte haft bra mediciner. Isabella verkar väldigt lätt få förkylningar just nu, förkyld en vecka, frisk en vecka, sen förkyld igen. Men så kanske det är för många nu. Stackars liten med lunginflammation!! Hoppas verkligen det blir bättre snart. Låter vansinnigt med 2.5 h till jobbet, hoppas ni kan få ner tiden på nåt sätt?

    Glimra: Jätteskönt med plats på samma förskola! Måste spara så mycket tid. Skönt att höra att Liams förkylningsastma verkar ha försvunnit, låter hopfullt!

    Idag ställde sig Isabella för första gången själv, allså utan att ta hjälp av något. Duktig tösa.


    Stax of sticky bean dust to all of us. <3
  • LittleMY

    I helgen var vi inne på akuten igen med Isabella, det här med förkylningsastma är ju inte så roligt. Vi har fått utökad medicin nu, Flutide, samma som Theo har. Isabella får förkylning på förkylning nu, vi ska på utredning om några veckor, men som jag hört görs inte så mycket mer än den medcin vi har nu.

    Jennny: Du skrev ju att Theo också fick förkylning på förkylning. Var ni mycket på öppna förskolan? Jag tycker Isabella blir förkyld varje gång vi varit på öppna förskolan, eller träffat andra små barn. Vad ska man göra tro, hålla sig hemma under vintern? Hur gör ni? Har vården rekommenderat er något? Har Theo börjat förskolan ännu?

    Isabella har tagit sina första steg sen en vecka tillbaka, det är helt underbart att se. Hjärta

    Hur mår alla andra bebisar? Är det mycket förkylningar hos er också?

    Saftis: Är Theo som hade lunginflammation inte Isabella. Fast så som det gå här hemma hos oss känns det som hon säkert också får det snart. Våra stackars små goa bebisar. Allt bra med M?

    På måndag är det RUL, vi håller på att bli galna här - vill veta om det blir en lillasyster eller lillebror. Mit blodtryck är fortfarande extremlågt, är så trött så. Men så länge altl är bra med bebis så är jag lycklig och mår bra ändå!

  • LittleMY

    Har velat skriva lite här länge, men det blir ju aldrig av, så nu kör jag på!

    Jennny, men oj så jobbigt, stackars lille Theo. Tror man detta växer bort sen? Låter vansinnigt jobbigt som sgt var. Hur går det om nätterna när han varit sjuk? Grattis till nya förskolan. Efter lite av det du berättade förut så låter det ju bra dessutom att byta.

    Är i v.35 nu, helt otroligt! Är 29 dagar kvar. Blir snitt i v.39. Känns helt overkligt. Har varit en rätt tung graviditet, noll ork, foglossning, vansinnigt lågt blodtryck, osv. Men som sagt, inte långt kvar nu.

    Om nån av er goa tjejer är föräldralediga och har lust att hitta på nåt så är ni välkomna över på fika hos mig, bara att att inboxa mig. Tyvärr orkar jag verkligen inte ta mig någonstans - fogarna bråkar så mycket nu, men som sagt, fika & lekstund bjuder jag mer än gärna på.  Ja tills bebisen är född, sen blir det väl lite att vänja in sig i nya rutiner här, med 2 barn. Känns stort att ha 2 barn snart. Är verkligen inte klar med alla förberedelser, men kämpar på!

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med sept/okt 2012 bebisar