• Äldre 6 May 10:09
    39809 visningar
    434 svar
    434
    39809

    Fortsättningstråd för oss med sept/okt 2012 bebisar

    Hoppas ni hittar hit :)

  • Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med sept/okt 2012 bebisar
  • Äldre 6 May 10:41
    #1

    Perfekt Glimra! Gör första inlägget o skriver in mitt förslag på nästa fika 29/5 så det finns med även här!

    Vi ska faktiskt iväg på picknick idag med två kompisar, blir premiär för Alva! Solhatt på

  • Äldre 6 May 14:05
    #2

    Hej tjejer!

    Vi har också varit dåliga på att skriva här men har hunnit läsa i kapp. Bokar in 29/5. L står på alla fyra och gungar, gör försök att sätta sig upp själv så det börjar nog närma sig krypning här. Fast ärligt talat så gör det inget om det dröjer, då blir det passa varje sekund! Ammar allt mindre, morgon, em och vid 23-tiden innan jag lägger mig, annars äter han gröt och mat. Välling har inte helt slagit igenom än. Känns som vi kommer sluta amma snart..lite vemodigt men skönt samtidigt.

    Härligt med husköp LittleMy- och grattis till viktnedgången! Bra kämpat!

    Saftis: tror inte heller man kan skynda på krypningen utan det kommer när det kommer ( och alla gör ju faktiskt inte det utan går direkt :)

  • Äldre 6 May 20:16
    #3
    Sladdis12 skrev 2013-05-06 10:41:12 följande:
    Perfekt Glimra! Gör första inlägget o skriver in mitt förslag på nästa fika 29/5 så det finns med även här!

    Vi ska faktiskt iväg på picknick idag med två kompisar, blir premiär för Alva! Solhatt på
    Vi hade oxå picknick idag...urmysigt. M verkar tycka det är toppen att ha båda föräldrarna hemma (tycker jag med ;)
  • Äldre 6 May 22:03
    #4

    Grattis till den fina viktnedgången LittleMy! Och det ska bli kul att ses när det har lugnat ned sig! :)

    Saftis, men det där var ju konstig kommentar om krypningen, eller frånvaron av den. Det är ju väldigt olika när de börjar krypa.

    Isak blir åtta månader om fyra dagar och han har precis börjat ta några krypsteg, och han kan ta sig upp från mage till sittande själv. Vill gärna ta sig upp mot vårt hårda bord och är på god väg. Om jag håller i hans händer så tar han sig upp själv utan min hjälp. Han går gärna när jag håller i hans händer, åh det är ju så sockersött så man dör! 

    Han är dessutom inne i separationsfasen och klamrar sig fast vid en i tid och otid. Nu får man inte mycket gjort!

    Vi var också ute på picknick idag i finvädret och både bröst och armar har visst fått sig en omgång röd sol! Imorgon blir det solskydd PÅ - att man alltid glömmer bort att solen är så stark redan nu! 


    ♥♥♥ Älskade Wilma - vår ängel 101227 ♥♥♥ Lillebror Isak 120910 ♥♥♥
  • Äldre 7 May 22:42
    #5

    Kul med ny tråd.

    Milo kryper och ställer sig upp. Inte en tand i sikte. Han pendlar mellan att vara supergo till ganska gnällig. Äter lite för tätt och då för lite så det har jag börjat jobba på nu.

  • Äldre 8 May 17:47
    #6

    Jag skriver oxå in den 29/5och hoppas kunna

  • Äldre 9 May 10:55
    #7

    Härligt att värmen kommit!!
    Meeen...hur klär man bäst de små liven och hur ska man bona i vagnen? Ibland e man ute och dagen växlar mellan gassande sol och svalare väder och de är uppe i solen eller ligger gömda i vagnen. Tycker det är supersvårt! Hur tänker ni?

  • Äldre 9 May 13:23
    #8

    Tigo låg och sov i kortärmad body och byxor i vagnen med en tunn filt på, om han är uppe ute så brukar han ha långärmat och ev nån tunn jacka man kan ta av och på. Just när de ligger och sover brukar jag tänka hellre lite för svalt än för varmt, kan ju lätt bli som en liten bastu i vagnen.

  • Äldre 11 May 21:12
    #9

    Hur mår ni alla? Här har vi det lite kämpigt, Tigo är har varit jättelös i magen hela veckan men igår och idag vill han inte äta, inte ens välling som han älskar... Ringde sjukvårdsupplysningen och de sa ingen gluten och ingen fruktpure och kontakta vårdcentralen på måndag om han fortfarande inte äter.
    Jag tror det är tänderna men hur länge ska det hålla på... Man blir ju orolig att han inte får i sig tillräckligt med vätska.

  • Äldre 12 May 12:11
    #10

    Skulle vara kul att hänga med er den 29/5, har dock mamamgrupp samma dag. Ska se om jag kanske skippar mammagruppen & hänger med er - var ju så länge sen nu, skriver ner datumet iaf. Är det förmiddag eller eftermiddag som gäller, tro?

    Jennyy: Jag tycker också de är svårt hur man ska klä dem små nu. Sneaste dagarna hemma har det bara varit body, vi har riktigt varmt hemma, solen ligger på. I vagnen ... ja beror ju lite på, känns som det är stor skillnad mellan idag 17 grader och här om dagen med 21 grader. Vi ska ut och påta i trädgården om en stund, och då får Isabella vara i skuggan i sin resesäng, med body, ett par tunna strumpbyxor och en kofta till. Sen plocka på och plocka av beroende på hur hon känns ... I vagnen ungefär samma som ut i trädgården, fast en filt med, i fall att det blåser mycket. Men här om dagen när det var 21 grader, så var det ju bara en tunn liten klänning. Jackorna ligger iaf undanstuvade, är väl mer fleecetröjorna och koftorna vi använder nu. Fast, ska man ut på kvällen (vilket vi inte gör så ofta), så skulle ju en tunnare jacka kanske kunna behövas, gissar jag på.

    Glimra: Hur har det gått idag då? Får han i sig mer? Klart man blir orolig. Finns det inte nån vällling el gröt utan gluten, som kanske gör så han inte är jättelös? Min tösa blir ju lite förstoppad av lite fö rmycket gröt, och det kanske skulle vara bra för er just nu om han är jättelös i magen. Kanske blanda lite ersättning i maten han ändå vill äta, så den får mer vätska i sig?

    Saftis: Ja verkligen kostig kommentar om krypningen, det tar väl den tid det tar. Och när dem är 2, 3, 10, el 20 år så lär det ju inte spela nån roll om dem lärde sig krypa/gå några månader tidigare eller senare. Och som Sandyjoe säger, vissa går ju direkt. Jag vet en liten 8-måanders nu som inte kryits alls, men han är så nära på att gå. Deras bvc säger att han kommer ngo skippa krypandet och börja gå direkt.

    Dagochnatt: Kul med lite krypande. Ja solskyddet är ju bra för picnic. Hru gjorde du med Isak på picnicen? Satt ni bara i skuggan eller? Jag ska iväg på en stor picnic om 2 veckor, och känner hjälp, hur ska jag göra med Isabella. Solhatt skyddar ju lite, men resten av klroppen då, måste hitta lite skugga.

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med sept/okt 2012 bebisar