• cff

    Utländska tester och behandlingar

    Jag kan lägga till följande vad gäller immunologin:

    Neupogensköljning: Peny konstaterade att hon fått väldigt bra resultat vad gäller tillväxt av slemhinnan, när hon gjort neupogensköljningar - men däremot har graviditetsresultaten uteblivit och hon tror därför att man får en "falsk" förbättring av slemhinnan. Det lät som att hon nu nästan slutat med neupogensköljningar

    Humira: Peny tycker att man bör undvika det om man kan - pga potentiella biverkningar

    Resveratrol: Peny rekommenderade att jag tar 500 mg resveratrol / dag för att dämpa immunförsvaret. När jag googlar hittar jag mycket om att resveratrol är inflammationsdämpande och det verkar inte finnas några negativa biverkningar med att ta det så nu kör jag på det.

    Peny ville dock inte ge en mer långtgående immunologiskt stöd utan rekommenderade mig att kontakta Dr Braveman vilket jag nu har gjort (förmodligen läggar jag till lite här i tråden om det också framöver - om någon är intresserad).      

  • cff
    Sol1975 skrev 2013-10-31 23:07:48 följande:
    Priming / rispning av livmoderslemhinnan kan man göra på Copenhagen Fertility Center i Köpenhamn för 4000 danska kronor.

    Tack!
    Jag har fått hjälp med det uppe i Falun (trots att jag inte är patient där), har för mig att de tog 1500 kr för det (och det var lite smidigare att åka dit än ned till Köpenhamn - eftersom det skall göras ett tag innan ÄP mm, så det blir en extra resa).
  • cff

    Jag är mitt uppe i min 11e IVF :)
    Sent omsider lite immun-stöd från Dr B, men inte en komplett behandling eftersom han dragit ut så mycket på tiden. Kommer framöver att återkomma med en sammanfattning av mina erfarenheter från honom om jag orkar. 

    Är på 8e stimuleringsdagen idag, första VUL imorgon. Tar fyra sprutor mer dag (Fostimon - FSH, Gonapeptyl - nedreglering, Clexane - mot blodproppar, immunrelaterat och neupogen - självmedicinering, tror det är bra för follikeltillväxt och immunologiproblemen :).

    Fortsätter med alla kosttillskott och dricker minst ett glas tomatjuice (innehåller lycopen som skall vara bra för immunproblematiken) och har också börjat äta klorellatabletter (gissar att det är den antioxidantiska effekten från klorofyllen man vill åt - borde vara samma effekt som från vetegräset, men har inte riktigt orkat läsa på). 

    Gör denna IVF i Danmark igen, hade tänkt att åka ned till Penny/Serum, men när jag insåg att jag skulle behöva vara i Grekland i minst 14 dagar så funkade det helt enkelt inte. Kanske får jag till det under julhelgen (om jag nu inte lyckas bli gravid i denna cykel Flört).

    Har inte orkat hänga så mycket på FL på sistone - håller bl.a. på att renovera vilket tar mycket tid och som också är bra som distraktion. Mår ganska ok, förvånandsvärt nog (trots höga doser av kortison och annat smått och gott).         

  • cff

    Mina folliklar växer väldigt långsamt (långsammare för varje stimulering, men så har jag ju varit uppe på  högsta dosen typ de senaste 7-8 stimuleringarna så man kan inte höja mer), men de växer Skrattande:

    Stimuleringsdag 9 (då de flesta redan har mer eller mindre mogna folliklar), långa protokollet:
    Slemhinna 5 mm, 3-skiktad
    Höger sida (som var helt död för något år sedan). 11, 9, 8,6 och 4 mm
    Vänster sida: 9, 9, 8, 6

    Så efter om ständigheterna är jag nöjd. Dock var det ungefär samma utveckling (men någon dag snabbare) förra omgången och då var äggen av väldigt dålig kvalitet (ur 8 folliklar var det 3 som man inte fick ut äggen ur -tecken på dålig kvalitet, och av de 5 ägg man fick ut gick ytterligare 3 sönder under plocket - också det tecken på dålig kvalitet. Av de resterande 2 blev endast 1 befruktat).
    Denna omgång har jag lite stöd av Dr B (= hög dos kortison och klexane, men har inte lyckats få tag på IVIG), men orkar inte köra akupunktur - blir intressant att se om kvaliteten på äggen blir bättre (klexane skall hjälpa kvaliteten genom att det förhindrar cell-apoptosen som tnf-alfa orsakar, och jag har ju väldigt höga nivåer av tnf-alfa).

    Imorgon dags för nästa VUL Drömmer          

  • cff

    Tyvärr katastrofalt. Allt såg fint ut. De tömde ca 10 folliklar av bra storlek och form. Klar follikelvätska (precis som det ska vara), de sköljde varje follikel 2-3 gånger, men... de fanns celler i follikelvätskan (vilket tyder på att det finns ägg i folliklarna, återigen precis som det skulle vara), men bara ett ägg totalt och detta visade sig senare vara ett tomt skal.
    Läkaren var ett stort frågetecken...
    Jag läste att Dr Sher (tror jag att det var) tycker att det är för låg dos när man bara tar en Ovitrelle-spruta - nästa gång kommer jag att ta dubbel dos för säkerhets skull. Men, jag vet ju inte om det är det som var problemet.

    Jag har inte riktigt smält detta ännu, det blev ett totalt antiklimax. Jag har iaf kommit överens med min danska läkare att köra på rakt in i nästa cykel (utan väntemånad). Preliminärt kommer jag denna gång att börja med 600 IE Fostimon för att se om vi kan få igång follikeltillväxten lite snabbare. Men Dr Braverman vill komma med sin input också denna gång (so far tycker jag inte att han bidragit med så mycket, svarar aldrig på de raka frågor jag ställer utan droppar lite blandad info här och där - raljerar nästan också ibland vilket inte känns schysst).

    Så, ingen bra dag i tisdags. Enda positiva var väl möjligtvis att det inte gjorde så ont vid ÄP och att jag mådde hyfsat bra efteråt...       

  • cff

    Jag hade ett bra östradiolvärde (5700 tre dygn före ÄL-sprutan). Tog du också Ovitrelle? Mitt batchnummer på sprutan var BA020210 (tror jag, det är inte helt tydligt). Var ett annat batchnummer på förra sprutan (BA016915). 
    Skulle vara intressant att se om du råkade ha samma batch som jag (jag tror ditt apotek kan kolla upp vilken batch du fick, om du inte har kvar paketet). 

  • cff

    ja, 10 fina folliklar var otroligt bra. Min läkare pratade med mig efteråt (hon var väldigt nedslagen), bl.a. pratade vi ÄD (det måste hon ju), men hon förstår att jag inte är emotionellt redo för det beslutet ännu och jag får fortsätta hos dem så länge jag vill (och köpa hur många 3-pack jag vill - och då räknas inte gånger som denna då jag inte får ett återförande). Hon sa att jag ju inte är en "poor responder" med tanke på hur många fina folliklar som nu växer (dock var jag en mycket poor responder för något/några år sedan). Så något gör jag ju rätt, med tanke på att min respons på hormonstimuleringen på sätt och vis förbättras, trots att jag inte höjt dosen på typ den senaste 8-9 stimuleringarna.

    Har fortsatta "problem" med Braverman. Han svarar inte på direkta frågor - svarar dock alltid snabbt på mail, men verkar inte ha läst mina frågor även om jag försöker vara mycket kortfattad och tydlig. Har ångest över att behöva betala 40.000 för IVIG, men kommer väl inte att våga låta bli. Ångrar dock att jag inte redan i februari testade Humira som Gorgy rekommenderade. Det är ju otroligt mycket mindre dyrt och tänk om det hade funkat. Nu känns det svårt att ta Humira eftersom det då dröjer ytterligare ett antal månader innan jag kan försöka igen.  

  • cff

    Tyvärr fortsatt sunkigt stöd från Dr B. Han vill att jag skall ta (mycket dyra) tester, men jag behövde typ stöta på 5-6 gånger för att han skulle maila labbet - som i sin tur tar tid på sig för att skicka nödvändigt test kit (trots att jag gick igenom hela testproceduren med dem för några månader sedan behöver de all info igen  - adresser mm) - och det i sin tur innebär att jag kommer att ha hunnit trappa ned prednisolonet en hel del innan testerna tas (Dr B vill att jag halverar dosen varje vecka - mkt snabbare än svenska rekommendartioner). Han konstaterar att det innebär att testerna inte kommer att visa exakt hur prednisolonet har verkat "we will lose some of the effect once you half the prednisone , but if normal [testet alltså] that will certainly mean that all went well. " Känns surt att betala ytterligare 10.000 för ett test som ger lite info, men inte så mycket som det hade gjort om han organiserat testerna som han utlovat - dvs i tid (han ville egentligen att jag skulle ta dem redan i mitten av denna vecka och då var jag fortfarande på full dos pred - men då hade han inte ens kontaktat labbet - trots alla mina påstötningar). 

    Fortfarande svarar han inte på direkta frågor och många saker får jag fråga om typ 4-5 gånger eller mer innan han kanske svarar på frågan. Väldigt frustrerande och inte känns det bättre när han "med vänsterhanden" (känns det som) förordar extremt dyra tester och behandlingar utan att vare sig ha läst på den info jag skickat honom eller att svara på mina frågor. Otroligt jobbigt eftersom jag samtidigt känner mig desperat och inte vet vart jag skall vända mig annars. Det blir nog Grekland (Serum och Penny) till slut - hon har också lovat att se till att jag får fullt immunologisk support därifrån om jag gör IVF hos dem.

  • cff

    Skönt att höra att det är andra som fått bra resultat på efterföljande behandlingar, trots en om gång med "empty follicle syndrom". Jag hoppas att jag kommer att kunna ansluta mig till er skara (och att vi alla i slutänden når målet :).

  • cff

    Jag har äntligen, efter flera påstötningar, fått en kopia av svaren på de prover som jag tog i Dr Bs regi 2a september. Vet att det brukar vara svårt att lägga upp bilder så att de blir läsliga, men gör här ett försök - om någon tycker det är spännande att se vad som inkluderas i Reprosources immunpanel (dock får man normalt inte denna rapport, utan en skriftlig "kommentar" från Dr B - som iaf jag tyckte var svår att förstå).


     



Svar på tråden Utländska tester och behandlingar