• Inelg

    Fyra missfall... vad ska jag göra?

    Hej där! Känner mig lite ensam om detta "problem" då jag inte har en enda väninna som upplevt samma problem med att bli gravid! De får barn på beställning känns det som och många är gravida el har fått sina barn redan och vi började långt innan dom.. De har blivit gravida på första försöken och eller bara "blev" gravida utan planering. Själv har jag kommit och gått här på FL. Gråtit skrikit glädjts åt alla under åren. Fått mkt stöd också från alla härliga tjejer här på FL. Här är min story: Jag är 34, har en 16åring hemma. Min sambo 29 och har en egen dotter hemma. Så vi båda har fått barn. Vi har ännu inte lyckats få något barn sedan vi började hösten 2011. Däremot blev jag gravid april -12 som slutade i missfall v6 och gravid i juni -12 som slutade i ett MA v10. MF v5 aug, MF v5 September. Efter det har det bara tuggat på månad efter månad utan resultat. Vi har påbörjat en missfalls/vanlig utredning för en månad sedan där både jag jag min sambo "passed the test". Båda friska. Har provat naturläkemdlen; Apiforce/Rosenrot som funkade eftersom jag blev gravid båda ggr april och juni, men då jag fick missfall så jag blev rädd att det skulle vara orsakats av naturpreparaten. Så jag provade dom inte efter 3:e MF. Men det blev ändå MF v5 i sept. Har sedan eller inte blivit gravid efter det. Det gick ytterligare 9 månader av försök. Sedan blev jag plötsligt gravid igen i april efter 10 dagars Rosenrot och en "självinsemination" hemma. Min gyn sa att han ville behandla oss med blodförtunnande nästa graviditet. Men då ändrade han sig plötsligt och sa att mina "prover" inte visade på någon " koagulationsstörning" och att han därför inte behöver behandla mig!! Tyvärr blev det nyligen MA igen v10. Blev skrapad 17/5 i fredags. Och nu säger min gyn "-ojdå vi kanske skulle behandlat ändå. Vi gör det nästa graviditet"!! Whattttt!!!? Hur kan han säga så? Nästa steg enl i vår utredning är "insemination" på Sofiahemmet i juni som jag vill avboka då det känns lönlöst. En remiss är skickad för IVFoch då det är lång kö får vi hjälp i September. Känns som att en paus kan vara bra ändå. Vi ska gifta oss i aug nästa år men jag har ännu inte funnit glädjen i att planera bröllopet och jag tänker att jag vill inte boka ett datum dör jag "vet inte om jag är gravid då". Försöker att inte låta alla mina tankar och planer utgå från "gravidtankarna" - Konstiga tankar. :( Plus att bröllop är dyrt och jag vill ha pengar till ev IVF etc om det skulle behöas.. Jag är så trött och ledsen och vågar faktiskt inte försöka utan specialist hjälp längre. Orkar inte ett till MF. Så vi bestämde oss för att vänta på nästa utredning i september och på IVF. Skulle ni vågat försöka själva eller skulle ni väntat på ivf hjälpen? Vad kollas när man får hjälp med IVF? Tas det andra prover etc än vad min lokala gynekolog tog när han utredde oss?

  • Inelg
    Hej där!
    Känner mig lite ensam om detta "problem" då jag inte har en enda väninna som upplevt samma problem med att bli gravid! De får barn på beställning känns det som och många är gravida el har fått sina barn redan och vi började långt innan dom.. De har blivit gravida på första försöken och eller bara "blev" gravida utan planering.

    Själv har jag kommit och gått här på FL. Gråtit skrikit glädjts åt alla under åren. Fått mkt stöd också från alla härliga tjejer här på FL.

    Här är min story: {#emotions_dlg.flower}

    Jag är 34, har en 16 åring hemma. Min sambo 29 och har en egen dotter hemma. Så vi båda har fått barn. Vi har ännu inte lyckats få något barn sedan vi började hösten 2011.
    Väntade 8 månader innan vi blev gravida första gången april -12, men det slutade i missfall v6, och gravid i juni -12 som slutade i ett MA v10.
    MF v5 aug, MF v5 September. MA v10 nu i Maj.. 5 st på raken!

    Vi har påbörjat en missfalls/vanlig utredning för en månad sedan där både jag jag min sambo "passed the test". Båda friska. Har provat naturläkemdlen; Apiforce/Rosenrot som funkade eftersom jag blev gravid båda ggr april och juni, men då jag fick missfall så jag blev rädd att det skulle vara orsakats av naturpreparaten. Så jag provade dom inte efter 3:e MF. Men det blev ändå MF v5 i sept. Har sedan eller inte blivit gravid efter det. Det gick ytterligare 9 månader av försök. Sedan blev jag plötsligt gravid igen i april efter 10 dagars Rosenrot och en "självinsemination" hemma.

    Min gyn sa att han ville behandla oss med blodförtunnande nästa graviditet. Men då ändrade han sig plötsligt och sa att mina "prover" inte visade på någon " koagulationsstörning" och att han därför inte behöver behandla mig!! Tyvärr blev det nyligen MA igen v10. Blev skrapad 17/5 i fredags. Och nu säger min gyn "-ojdå vi kanske skulle behandlat ändå. Vi gör det nästa graviditet"!! Whattttt!!!? Hur kan han säga så?

    Nästa steg enl i vår utredning är "insemination" på Sofiahemmet i juni som jag vill avboka då det känns lönlöst. En remiss är skickad för IVFoch då det är lång kö får vi hjälp i September.

    Känns som att en paus kan vara bra ändå. Vi ska gifta oss i aug nästa år men jag har ännu inte funnit glädjen i att planera bröllopet och jag tänker att jag vill inte boka ett datum dör jag "vet inte om jag är gravid då". Försöker att inte låta alla mina tankar och planer utgå från "gravidtankarna" - Konstiga tankar. :( Plus att bröllop är dyrt och jag vill ha pengar till ev IVF etc om det skulle behövas.. Jag är så trött och ledsen och vågar faktiskt inte försöka utan specialist hjälp längre. Orkar inte ett till MF. Så vi bestämde oss för att vänta på nästa utredning i september och på IVF.

    Skulle ni vågat försöka själva eller skulle ni väntat på ivf hjälpen?

    Vad kollas när man får hjälp med IVF? Tas det andra prover etc än vad min lokala gynekolog tog när han utredde oss?
  • Inelg

    Om oro är en anledning till missfall så är det som att anklaga alla kvinnor som får missfall för missfallet. Håller inte med om det påståendet. Jag är INTE anledningen till jag får missfall!

  • Inelg

    Sorry blev bara lite upprörd. Hatar det påståendet som vissa gör (ingen av er här såklart men vissa folk )

  • Inelg

    Hur har det gått för alla?
    Själv påbörjar jag IVF och tar mina sprutor. Äggplock på tisdag :)

    En fråga?
    Har ni upplevt att det är lite "hysch hysch" med att prata om fertilitetsproblemen?

  • Inelg
    che71 skrev 2013-10-13 07:27:44 följande:
    Åh lycka till på tisdag!!Glad

    Jag är i v 9+6 så går in i v 11 imorgon...så glad...VUL för snart 2 veckor sen var bra o nytt VUL bokat på fredag.
    Är illamående o trött o hungrig...tråkigt men så underbart med symptom på graviditet!!
    Immunförsvaret är lugnt o jag har bara behövt 2 dropp sen plus, förutom alla medicinerna..ska ta nytt dropp nästa vecka också.
    Hoppas hoppas att detta är 7:e gången gillt!!Drömmer

    Jag pratar öppet om våra missfall o allt med de som vill lyssna....inga problem...svårt bara för andra att sätta sig in i det om de aldrig själva haft problem...
    Å grattis!!!! Vad roligt! Jag håller alla tummar och tår jag har för dig!

    Tack för svaret på frågan..
    Jag tycker nog att folk inte talar om detta utan det smyger mer fram när man själv öppnar sig.. Det visar sig då att fler i ens närhet haft missfall eller haft fertilitetsproblem..

    Jag tycker det är en intressant fråga.. :)

  • Inelg

    Vi fick 4 befruktade. En till mig och en till frysen och 2 som de odlar vidare några dagar.. Så nu väntar vi bara 2 v typ! :)

  • Inelg

    Sigoallan. Tror du att det är medicinerna som hjälpt dig denna gång?
    Hur kom ni fram till detta? Har du kört med detta tidigare?

Svar på tråden Fyra missfall... vad ska jag göra?