Inlägg från: LittleDarling |Visa alla inlägg
  • LittleDarling

    Polisens agerande och övervåld i Husby

    jaghopparhögt skrev 2013-05-20 16:46:20 följande:
    Kan man tycka men et upplopp är en farlig situation och då bör man fundera lite längre än näsan räcker om det är läge att leva som vanligt och följa sina vanliga rutiner.
    Det är som när det brinner, när grannens hus står i lågor och brandkår och ambulans springer runt så kanske man bör ta ett steg tillbaka från sina vanliga rutiner.
    olleo skrev 2013-05-20 16:47:16 följande:
    Kan mycket väl tänkas att våra svenska Poliser blir väldigt skärrade när det blir upplopp av denna typ och särskilt när det är invandrare inblandade (vilket det ju alltid är) eftersom man förstår inte vad folk säger utan det springer runt en massa galningar och kastar sten och tänder eld på bilar. KAOS helt enkelt. Vi har inte en tradition av upplopp i Sverige och här har vi väl alltid visat respekt för utryckningsfordon? Men nu är det nya hääääärliga tider och det är ju tur att det finns folk som gillar läget.

    Och då är plötsligt rasistiska glåpord och oprovocerade batongslag helt ok? Eller?
  • LittleDarling
    MrsPenn skrev 2013-05-20 16:48:16 följande:
    Nej jag vill inte avfärda honom fullständigt. Men det blir ju bara en "he-said-she-said" av hela grejen.
    Nej det är inte "he-said-she-said" utan detta är en person som jobbar för stockholms stads direkta ord. Finns många andra liknande exempel.
  • LittleDarling
    Tillie skrev 2013-05-20 16:48:26 följande:
    Det är skrämmande... riktigt skrämmande. Jag har växt upp i Husby och min familj bor där. 
    Fattar inte vad som händer.  
    Jag förstår det. Var du eller dina släktingar där igår? Vad säger dom?
  • LittleDarling
    MrsPenn skrev 2013-05-20 16:49:50 följande:
    LittleDarling, kan inte du svara på min fråga här ovan
    eftersom du skrev att:

    -------------------------------------------------- ---------------
    LittleDarling skrev 2013-05-20 14:35:35 följande:
    Ja just det. Många småbarn och gamla människor är ökända för att starta upplopp!
    -------------------------------------------------- -------------------------------------------------- ---------------
    Vad ska jag svara på? Inlägget jag skrev 14:35 var ett totalt ironiskt inlägg!
  • LittleDarling
    Cal XVI Gustf skrev 2013-05-20 16:53:49 följande:
    www.dagensmedia.se/nyheter/print/dagspress/ar...

    "I en artikel om demonstrationerna i Husby intervjuar DN en "Husbybo" – utan att nämna att han är en journalist med kopplingar till organisationen bakom demonstrationerna.

    Efter att en polis hade dödsskjutit en 69-åring vid en husrannsakan inleddes demonstrationer mot "polisvåldet" av organisationen Megafonen.

    Dagens Nyheter rapporterade i dag att kravallpoliser ska ha använt rasistiska skällsord om demonstranterna. De intervjuar "Husbybon" Duraid Al-Khamisi som bevittnade händelserna.

    Vad DN däremot inte nämner i artikeln är att Duraid Al-Khamisi tidigare har föreläst för Megafonen och arbetar som reporter på Sveriges Radio."
     


    Jaha och?
  • LittleDarling
    olleo skrev 2013-05-20 16:58:10 följande:
     Nu ska ju inte Polisen ropa rasistiska ord men jag var inte där och hörde. Var du? Finns det inspelat? Och var du där så du kan bedöma när ett batongslag är obefogat? Varför ska man tro mer på en ena eller andra parten när man inte var där? Vad vi vet säkert är att bilar satts i brand och stenar kastades och det är ruskigt olagligt. DET tror jag inte att polisen gjorde......men helt säker kan jag ju inte vara?
    Det finns vittnen som arbetar för Stockholms stad bland annat som berättar om detta tillsammans med många, många fler. Jag tror inte att dessa personer ljuger. Och så vitt jag vet så har ingen polis ännu förnekat att detta förekom. Har du?

    Ja bilar har satts i brand och hela stället var kaos men det rättfärdigar ändå inte att polisen betedde sig på ett sådant dåligt sätt, eller hur?
  • LittleDarling
    jaghopparhögt skrev 2013-05-20 17:00:24 följande:
    Finns det ens bevis för att något sådant har förekommit.
    Men även om det har det så är det knappast oprovocerat.
    Men vad är det du sitter och säger här egentligen?

    Det ska inte spela någon som helst roll om omständigheterna, polisen ska inte själva uppträda laglöst och överskrida gränser. Det ska inte spela någon roll om det är provocerat eller oprovocerat!

    Och ja det finns bevis i form av vittnen.
  • LittleDarling
    Cal XVI Gustf skrev 2013-05-20 17:03:00 följande:
    www.svt.se/nyheter/sverige/det-har-var-droppe...

    ”Värre än i Irak”

    "Vittnesmål om poliser som varit våldsamma och skrämt människor har kommit fram under dagen. Camilla menar att polisen varit tvungen att ta till åtgärder för att få ordning på situationen.

    – Om man bränner ner en bil och en polis slår dig med batong så tycker inte jag att det är något fel.

    Milad Said Slewa är butiksbiträde på livsmedelsbutiken Salam i Husby. Han befann sig mitt i upploppen och vittnar om ungdomar som sprang runt och kastade gatstenar, förstörde fönsterrutor på en pizzeria och satte eld på bilar.

    – Jag har aldrig sett nåt liknande i mitt liv. Inte ens i Irak där jag tidigare bodde, säger han till SVT."
     


    Men även oskyldiga har blivit slagna. Jag förstår att polisen tar till våld om det verkligen behövs men jag förstår inte att oskyldiga blir slagna samt att rasistiska ord skriks från polis, provocerat eller oprovocerat. Polisen ska inte uppträda så!
  • LittleDarling
    jaghopparhögt skrev 2013-05-20 17:03:29 följande:
    Det är ju yrkeskriminella och unga wannabes som startar upploppen, det är liksom inte vanliga hederliga människor. Att skylla på att någon gubbe har blivit skjuten är bara patetiskt. De hade inte ens pissat på gubben om han hade brunnit i vanliga fall.
    Jaha och? Det rättfärdigar fortfarande inte att polisen skriker "råttor", "negrer" och "apjävlar" osv. Eller använder sig av våld på oskyldiga som inte har något med detta att göra.
  • LittleDarling
    Ascendere skrev 2013-05-20 17:06:02 följande:
    Du tycks inte förstå eller inte vilja förstå:
    När man är under stark stress, som poliserna i det här fallet, fungerar kroppen och psyket ganska annorlunda mot hur du är van.
    Inte så att "anything goes" naturligtvis, men man kan inte förvänta sig samma lugna, rationella beteende av en polisman under en pågående kravall som av samma polisman under helt neutrala förhållanden, tex på en vanlig lugn gata. 

    Då kan det tyvärr bli så att utomstående drabbas, men det är inte alltid det går att undvika med mindre än att alla utomstående håller sig borta. Så det bästa man kan göra om man ser att det pågår ett upplopp är att uppehålla sig någon annanstans, tex inomhus i sin lägenhet om man saknar alternativ.

    Jämför med tex att brandkåren måste bryta upp din lägenhetsdörr och såga ett hål i väggen för att komma åt en brand hos grannen, du är oskyldig med drabbas ändå av konsekvenserna. 
    I det här fallet var det att stävja ett upplopp som var polisens uppgift, tyvärr kom oskyldiga i vägen, men det kan knappast polisen lastas för. 

    Men polisinsatsen såväl som de påstådda glåporden ska naturligtvis utredas för att se om man kan dra några lärdomar och för att se om det stämmer att olämpligt språkbruk använts.

     
    Du tycks inte förstå att varje polis har genomgått åratal av utbildning för att kunna klara av stressade situationer och de måste arbeta efter lagar och får inte använda sig av rasistiska ord.

    Det är inte så att en person är en vanlig person, inte i sin tjänst iaf. Om vissa poliser inte klarar av stressiga situationer utan att ta till övervåld och rasistiska ord så bör de inte arbeta inom det yrket, för det är då tydligt att de inte klarar av att följa polisens riktlinjer.


Svar på tråden Polisens agerande och övervåld i Husby