Inlägg från: LittleDarling |Visa alla inlägg
  • LittleDarling

    Polisens agerande och övervåld i Husby

    jaghopparhögt skrev 2013-05-20 17:07:50 följande:
    Polisen är bara människor dom också.
    Och jag tror inte det finns pålitliga vittnen.
    Oj! Du tror inte på människorna som vittnar om detta.. Ja vad ska jag säga!
    Och nej, en polis i tjänst är ingen "vanlig människa".
  • LittleDarling
    MrsPenn skrev 2013-05-20 17:08:13 följande:
    LÄS, läs ögonvittnens utlåtanden:
    www.svd.se/opinion/brannpunkt/brannpunkt-dire...

    Bl a denna:

    Husby2: Lustigt! Jag bor likaså i Husby och jag såg inget övervåld från polisens sida överhuvud taget. Så fruktansvärt trött på att ni tillåter folk diskutera utan insikt i den lagstiftning som råder. Alla dessa skyldigheter som en samhällsmedborgare faktiskt har tenderar tyna bort.
    Oj en kommentar i en chatt som tillskriver sig själv att vara Husbybo. Ja det var ett ypperligt bra exempel på motbevis!
    (Jag är ironisk nu så du inte misstolkar mig)
  • LittleDarling
    Linsan82 skrev 2013-05-20 17:09:23 följande:
    Men sluta ljug. Om inte du är ett troll så blir jag fan rädd.
    Ljug? om vadå?
  • LittleDarling
    jaghopparhögt skrev 2013-05-20 17:10:09 följande:
    Problemet är att alla är oskyldig exakt alla. Det finns inte en jävel som är oskyldig enligt dom själva. Det är typiskt kriminella. Min pappa har spenderat nästan hela sitt liv i fängelse och han har aldrig gjort något olagligt enligt honom själv. Så är alla kriminella, de är proffs på att skylla ifrån sig.
    I så fall är alla skyldiga till motsatsen bevisats. Alla i samhället är då potentiella mördare, knarkare och misshandlare. 
  • LittleDarling
    olleo skrev 2013-05-20 17:12:52 följande:
    Nej Polisen ska inte skrika rasistiska ord men i detta fall så förstår jag dem. Det är väl förresten bra om Polisen kan göra kraftiga markeringar om att upplopp är FEL!!! och inte komma tassande i ullstrumporna? Våra politiker vår helt enkelt satsa mer pengar på att rusta framtidens Poliser för rejäla kravaller och upplopp för så säkert som amen i kyrkan är detta bara krusningar på ytan emot vad som kommer i framtiden. (menar jag)
    Du förstår att polisen skriker "negrer" och "apjävlar"?

    Allt vad polisen har gjort nu är att öppna upp för mer acceptabel öppen rasism samt att deras förtroende har sänkts radikalt.
  • LittleDarling
    jaghopparhögt skrev 2013-05-20 17:13:23 följande:
    Nej varför ska man tro på dom?
    Varför ska man inte tro på dom? Det finns heller ingen polis som har nekat till detta.
  • LittleDarling
    Linsan82 skrev 2013-05-20 17:17:48 följande:
    Ånej vad hemskt! Har någon som tänt eld på bilar, misshandlat och kastat sten på poliser blivit kallade för jävla apa? Skärp dig, vi har allvarliga problem med laglösa invandrare i landet men du ska försöka förminska det genom någon patetiskt "rasism-debatt"

    Nu finns det inga bevis för varken övervåld eller glåpord från polisen men om det skett så är det fan inte mer än rätt, dom här människorna är inga man kan resonera civiliserat med. Smärta däremot, det förstår dom.

    Det är enkel logik: Någon som vet att dom får en rejäl lårkaka av en batong av att leva jävel och kasta sten, den personen kastar inga fler stenar.

    Säga ajabaja leder bara till ännu mindre respekt för vårt rättsväsende. Det är hårda tag som gäller!
    Man häpnar av såna uttalanden!
  • LittleDarling
    jaghopparhögt skrev 2013-05-20 17:18:37 följande:
    De må vara oskyldiga tills de är dömda men man kan inte anta att de som är inblandade i brottet ska tala sanningen.
    Varför försvarar du såna här människor? Det är empatistörda yrkeskriminella som lever på att skada folk, hade du kommit i vägen för dom så hade de utan att tveka kört över dig.
    Men jag blir så fruktansvärt irriterad på människor som lägger till åsikter som jag aldrig har sagt! När har jag försvarat kriminella eller ens kravallerna? Jag skriver tydligt i ts men också här överallt i tråden att jag INTE försvarar detta! Däremot så försvarar jag de oskyldiga människorna som utsattes för våld samt alla människor som har blivit utsatt för rasism av polisen inkl kriminella eller icke kriminella, dvs alla.
  • LittleDarling
    vitruviandude skrev 2013-05-20 17:23:54 följande:
    Du skriver "Polisen ska inte uppträda så!" som om alla poliser som befann sig på platsen uppträdde rasistiskt och var överdrivet våldsamma - Jag är rätt övertygad om att så inte är fallet. Antagligen fanns det en del rötägg och individer med dålig impulskontroll även bland poliserna och deras agerande bör definitivt utredas men det här rörde sig om en stenkastande pöbel och i en sådan konfrontation är det extremt svårt att uppträdda lugnt och sansat. Jag anser att huvudansvaret ligger hos "demonstranterna" i det här fallet.
    Jag har flera gånger skrivit att det finns oerhört många bra poliser men också rötägg! Så tråkigt att man hela tiden måste upprepa sig för att någon ny stjärna kommer in i tråden.
  • LittleDarling
    salo skrev 2013-05-20 17:27:20 följande:
    Tycker du resonerar helt rätt ts. Har många gånger fått höra om polisens övervåld och maktmissbruk mot vänner med utländsk bakgrund men har själv aldrig blivit utsatt för detta och jag kan ju bara gissa varför. 
    Otroligt lätt att hitta otaliga klipp på polisens övervåld och maktmissbruk i USA, där det verkar vara ren rutin i dagens läge. Tycker det gått för långt och sorgligt om Sverige följer samma bana.. 
    Så kloka ord! Jag håller med dig om att det vore väldigt sorgligt om vi i Sverige följer USAs linje vad gäller det.
Svar på tråden Polisens agerande och övervåld i Husby