• Fool

    Att komma över omöjlig kärlek

    Anonym (Gick inte) skrev 2013-08-24 11:10:44 följande:

    Jag håller med dig helt och fullt. Man är 100% ansvarig för sina handlingar. Och man har alltid ett val. Som man sedan måste kunna stå för.
     
    Japp och ändå verkar just det vara något som är väldigt väldigt svårt att göra , stå för det man gör / gjort utan omsvet och utan bortförklaringar , det finns nästan alltid ett...men...
  • Fool
    Anonym (lika) skrev 2013-09-05 18:24:28 följande:
    Skönt, då var det klart. Nu kan du börja resten av livet. Alltid bra att komma till beslut istället för att vara i limbo.

    Komma till ett beslut är bra men att "börja resten av livet" som sidekick låter ganska likt limbo ändå i mina ögon
  • Fool
    Anonym (lika) skrev 2013-09-05 21:13:17 följande:

    Att vara olyckligt gift OCH längta efter någon annan är en limbo som inte är uthärdlig.
    Att vara ensam och kunna träffa någon annan än den som vill ha henne som nummer två, ger henne möjligheter att förändra sitt liv och att se sig själv som värd mer än att vara olycklig. 

     

    Håller inte med , möjligheten att "förändra sitt liv" har ju hela tiden funnits där , men en förutsättning för det är att hon dumpar loverboy och det har hon inte lyckats med som gift , varför skulle hon lyckas bättre med det som singel då alla "hinder" är ur vägen och hon kan hänge sig åt att vara älskarinna på full tid ?

    Ok om TS hade dumpat båda männen och börjat ett nytt liv som singel , DÅ kan man snacka om förändring , som det ser ut verkar det mest som om TS gjort sig av med extralast och hinder som står i vägen för hennes relation till loverboy , inte mycket till förändring mao 
  • Fool
    Anonym (inte helt) skrev 2013-09-06 10:56:23 följande:

    det är väl en väsentlig förändring att ta ställning, avsluta ett dött äktenskap och sluta leva i en relation där man ljuger dagligen för den man bor ihop med?

    Sen handlar begreppt Limbo om ambivalens och oförmögen att ta ställning till vad man vill. Man är en åsna mellan två hötappar. Tar man bort den ena hötappen så är har man ett helt annat utgångsläge, det är svårt att bortse ifrån.

    Sen innebär detta inte att det är ok att vara älskare/-inna åt någon annan, det finns en massa problem med detta men det är en annan diskussion än att leva i ambivalens/limbo.
    Visst har det skett en förändring , hon har skilt sig , men en viktigare fråga är om det skett en förändring åt rätt håll ?Och jag menar på att det har det inte gjort , TS har helt enkelt gjort sig av med hindren som stod i vägen för att obehindrat fortsätta i ett destruktivt förhållande hon inte får ut något av i längden , så problemet består inte bara i att hon bedrog sin man , hon är även fast i ett förhållande med en man som INTE kommer välja henne , i ett förhållande där hon alltid kommer vara nummer två och får nöja sig med att träffas på hans villkor när han vill det , ett förhållande där loverboy är den enda vinnaren , hans fru och TS förlorarna.

    Iom att hon gjort av sig med det enda som stod i vägen för detta så anser jag att det lär knappas bli lätttare för henne att avsluta sitt destruktiva förhållande till loverboy utan svårare  , jag tror hon nu löper ganska stor risk att fortsätta vara sidekick på obestämd tid , något jag misstänker hon kommer må ganska dåligt av
  • Fool
    Anonym (inte helt) skrev 2013-09-06 11:44:41 följande:
    Säger inte emot och har inte gjort det tidigare heller. Att leva som älskarinna åt en man som sitter fast är ingen bra situation.

    Skillnaden i synsätt är mest semantisk. dvs. begreppet "limbo" och ambivalens.  

    Jag påstår alltså fortfarande att hon gjort en viktig förändring och att den är åt rätt håll. I det ögonblick hon konstaterade att hon inte älskar mannen, inte kan/vill fortsätta leva med honom, så gör hon både honom och sig själv en tjänst genom att separera. Hon frigör massor av oro och energi som låg bunden i lögner och svek. Hon kan sträcka på ryggen lite och ta itu med nästa problem..

    Tidigare hade hon två stora problem och brottades med dubbla samvetskval (antar jag).
    När hon väljer att separera halverar hon (minst) sina problem. Dessutom tror jag att det blir lättare för henne att lösa problem nr. 2 nu när hon bestämt sig för att hon inte älskar sin man längre.. 

    Detta är inte på något sätt en generell lösning för alla som är i TS situation, bara för dem som verkligen i hjärtat känner att äktenskapet är dött, att känslorna är slut och kärleken över. 
    Ja fast det ena av problemen , dvs att hon bedrog sin man var oxå en morot till att sluta träffa loverboy , något som drog henne i motsatt riktnig , bort ifrån loverboy , iom att hon nu gjorde sig av med sin man så är även den kraften borta , nu finns det ingenting som drar henne ifrån loverboy.

    Håller med om att det inte finns några generella lösningar , men att lämna gapet från den ena krokodilen och hoppa in i gapet på nästa känns inte som någon lysande idé eller ett steg åt rätt håll utan som ett steg åt fel håll där hon bara skakat av sig eventuella hinder , och iom att hon nu tagit ett steg närmare loverboy , satsat alla sina kort på honom så har hon oxå längre väg att gå för att komma bort ifrån honom.
  • Fool
    Anonym (inte helt) skrev 2013-09-06 12:35:00 följande:
    Där gör vi helt olika analyser och tycker olika, vilket är helt ok.

    För det första så är hoppar hon inte från en krokodilkäft till en annan utan hon gör sig av med den ena krokodilen av två, som jag ser det. Hon brottas fortfarande med en krokodil men oddsen är bättre nu.

    För det andra så är det många otrogna som i efterhand vittnat om (och jag har sett/upplevt det själv) hur balansen rubbas när en otrohetsaffär mellan två upptagna lögnare bryts/förändras. Dvs. den ena slutar ljuga och är fri..
    Då är det väldigt ofta mycket mindre intressant att vara ihop med någon som är upptagen. Det är ofta början på ett avslut då man börjar ställa högre krav. Man upptäcker och känner att man är värd mer än att vara nr. 2.. Tidigare satt ju båda i samma båt, älskaren/-innan var en verklighetsflykt och underhållning. Någon att ägna sig åt då livet hemma var trist och pest..
    Plötsligt öppnar sig alla möjligheter, man är ensam och definierar sitt liv på ett helt annat sätt.. I det läget är det många som ställer tydligare krav på älskaren - lämna eller så lämnar jag. Eftersom man själv tog sig ur sina lögner så förväntar man sig att älskaren gör samma val. Hans/hennes svaghet framstår mycket tydligare och blir riktigt oattraktiv ganska snart.

    Det är min erfarenhet och något jag hört ganska många beskriva.
    Jag tror alltså att TS är på god väg att även göra upp med sin otrohetsaffär...
    Sen kan man ju alltid önska att hon dumpat älskaren först men det fixade hon ju inte, trots att hon försökt. Då får det bli det minst dåliga av två alternativ. 

    Alternativet att hon skulle fortsätta vara otrogen medan hon kämpade vidare med att bryta från älskaren (med en usel prognos) skulle jag tycka var ett sämre val 100 ggr. av 100.. 

    Vi kanske får enas om att vi tycker olika :) 
    Jo det ligger mycket i det du skriver , och i det stora hela tycker jag oxå TS har iaf tagit sina första steg till att få ordning på sitt liv , vi är kanske inte överens om detaljerna men vi verkar hyfsat överens om det stora hela och vad som vore bäst för TS Skrattande

    Synd bara att TS inte inser själv vilken destruktiv bana hon har val , hon kommer antagligen få betala ett högt pris för det , vi får helt enkelt hålla tummarna för att hon kommer till insikt så snart som möjligt och avslutar förhållandet till loverboy , för ärligt talat så anser jag att han är en riktig skitstövel som dels bedrar sin fru , dels håller TS gisslan för att själv kunna äta kakan och ha den kvar. Hade han älskat TS så mycket som han påstår och brytt sig om hennes känslor så hade han släppt henne fri.
  • Fool
    Anonym (Aldrig säg aldri) skrev 2013-09-06 18:18:41 följande:

    Varför skulle hon dumpa båda männen då hon är förälskad i sin älskare. Hon kanske dumpar honom på sikt om han inte lämnar sin fru men det får hon väl se. Det är väl i och för sig svårare att dumpa honom då de jobbar på samma jobb men det behöver ju inte vara för evigt.

    Varför hone borde dumpa loverboy ?

    1) Han är en skithög utan skrupler  som utan poblem bedrar sin fru samt lindar TS runt sitt finger , han skiter fullkomligen i vems känslor han sårar så länge han får den bekräftelse , sex och egoboost han "behöver".

    2) Han har gjort det ganska klart för TS att han inte har någon avsikt att lämna sin fru utan är ganska nöjd med att leka lite med TS när det passar honom , alltså är det inte mycket till förhållande att satsa på , det kommer aldrig bli ett HELT förhållande

    3) TS slösar på både tid och energi på en man som bevisligen inte anser att TS är värd att vara ett förstahandsval , hon väljer att förbli ett andrahandsval som aldrig får synas offentligt , genom att satsa att lägga sin tid på honom så går hon miste om att träffa någon annan som skulle välja henne som ett förstahandsval.    
     
    4) Jag tror TS egentligen inte är nöjd med dealen , jag antar att hon hellre velat vara ihop med honom på riktigt , men nöjer sig med att vara ett andrahandsval för det är bättre än ingenting , alltså antar jag att hon inte kommer må bra av att vara älskarinna , den som aldrig får synas , som plockas fram vid behov.

    5) Vare sig hon vill medge för sig själv eller ej så kan inte TS komma ifrån det faktum att hon deltar i det han gör mot sin fru , hon deltar aktivt och villigt i hans otrohet , alltså är hon medskyldig till det.

    Personligen tycker jag dessa är ganska bra anledningar till att dumpa loverboy oxå , vad tycker du ?   
  • Fool
    Anonym (inte helt) skrev 2013-09-09 09:38:56 följande:
    Mycket text för tre detaljer varav minst två är moraliserande, dvs. det är inte absoluta sanningar eller säkert att TS (och andra) håller med..

    TS älskare är otrogen ja. Kanske en skithög också, det är inte helt klarlagt än och något vi får gissa oss till. Jag skulle troligen också göra den bedömningen men antar att TS inte håller med eftersom hon är kär.
    TS är inte nöjd med dealen? Kanske inte men betyder det att hon hellre är helt utan honom? Det kan man inte veta säkert.. Många tvåor resonerar att de tar det de kan få om de inte kan få hela sin älskade. Tragiskt och oklokt ja, men det är TS val och ingen annans.
    Har TS nån skyldighet mot älskarens fru? Det är en klassisk vattendelare och ingen kan hävda en nån absolut sanning. Folk tycker olika, det är en filosofisk/moralisk fråga. Om TS anser att det är upp till mannen att vara trogen eller ej så kommer detta faktum inte att störa henne.

    Den mest intressanta frågan enligt mitt synsätt att se det handlar om hur man väljer att leva sitt liv. Vill man leva i en lögn och bli indragen i lögner? Vill man ha någon att fira jul, nyår och midsommar med..? Kunna få vara stolt över och presentera för släkt och vänner.. Bilda familj? Resa? Uppleva livets stora milstolpar tillsammans?

    Jag tycker det vore ett klokt beslut av TS att bryta med sin älskare och är övertygad om att hon kommer fram till ett sånt beslut ganska snart. Det kommer dock inte ske via omvärldens moraliska utifrån-perspektiv utan för att hon själv kommer till insikt utifrån sitt perspektiv. 
    Ett steg i taget är oftast en bra strategi när man är i en kris. Jag tycker hon gör rätt som börjar där hon är övertygad och tar ett nytt beslut när hon landat.
    Moraliserar gör vi alla , även du , jag antar att även du har etika riktlinjer som du utgår ifrån ? Du tycker ju bevisligen själv att det vore klokare av TS att lämna båda männen , mao antar jag att även du anser att loverboy inte är rätt för TS , är inte det att ta ett etiskt ställningstagande (det du kallar för moralisering) ? Jag tror knappast någon på denna planet (inte ens du) är helt neutral i alla frågor eller andra människors handlingar... jag antar att även du om du råkar knalla på gatan och ser någon står och slår någon annan tycker.... nämen oj vad dumt han beters sig som slår den andre....jag har svårt att tro att du ser helt neutralt på det ? Ser absolut ingen fel i att kriticera andra människors mindre bra handlingar , tror tom det är ganska nyttig.... om du tex kriticerar den som slår den andre så kanske personen slutar med det , eller iaf överväger det ?

    Vad gäller loverboys handlingar så tror inte hag det går att ta miste om att det är ganska sviniga , 1) Han bedrar sin fru och riskerar sitt förhållande och sina barns trygghet , 2) Han fortsätter linda TS runt sitt finger trotts att han antagligen är väldigt medveten om att TS inte mår bra av det....summa sumarum en väldigt egoistisk människa med ganska liten empatisk förmåga.... förtjänar hans handlingar kritik (det du kallar för att moralisera) ? Jag tycker att de gör det.

    Ang TS beslut att fortsätta med loverboy så , ja , visst kan jag hålla med om att det kanske behövs göras i små steg , och visst håller jag fullständigt med om att det var ett bra beslut att lämna sin man istället för att fortsätta bedra honom på obestämd tid , däremot anser jag inte att TS tog ett bra beslut i att fortsätta träffa loverboy och jag är absolut inte lika bombsäker på att TS kommer avsluta sitt förhållande till loverboy på kort tid så som många verkar vara övertygade om , det finns väldigt många exempel på kvinnor som varit andrefiol i många år , vi får helt enkelt hoppas på att TS är ett undantag.
  • Fool
    Anonym (inte helt) skrev 2013-09-09 10:36:57 följande:
    Jag tror inte riktigt du läser eller förstår vad det är jag säger men det är ok.
    Du verkar väldigt personligt färgad och det kanske är därför vi resonerar på olika sätt i den här situationen.

    Nej jag påstår inte att jag inte har en personlig moral eller moraliska åsikter om saker och ting. Skillnaden är att jag uppfattar tråden som en väldigt personlig fråga och ett rop på hjälp.
    TS vill ha råd och vägledning i första hand - inte en generell debatt om det moraliskt förkastliga i otrohet.

    Med all respekt så tror jag inte du är riktigt förmögen att åsidosätta dina personliga erfarenheter och den starkt moraliserande eld som brinner i dig. Där har vi en skillnad och det må vara hänt.

    Jag har också varit utsatt för otrohet men valt att lyssna och försöka förstå vad som faktiskt rör sig inuti huvudet och hjärtat på personer som sätter sig i en sån situation. Min erfarenhet är att man lättare kan hjälpa och bidra till ett klokt beslut/beteendeförändring om man har ett empatiskt förhållningssätt - dvs. i det här fallet försöker förstå TS snarare än att fördöma och hamra in en moralisk åsikt.

    Det handlar inte om att jag inte har moraliska tankar men jag tror inte min personliga moral hjälper TS i det här fallet. Om jag skulle mässa och argumentera så går det rakt igenom huvudet. Jag tror faktiskt de flesta av oss funkar likadant, vi är beredda att lyssna och ta till oss om vi känner att motparnern lyssnar och förstår.

    Att kalla TS älskare för "loverboy" lite nedlåtande är ingen bra början. Det är trots allt en person som hon är förälskad i och har svårt att släppa taget om. Att ge honom hånfulla öknamn kanske känns bra för mig men det är inget som öppnar TS öron och sinne för att tänka om...

    Kanske är det bara så enkelt att empati och pedagogik inte är något självklart.
    Förväntar mig ingen förståelse för detta inlägg (heller) utan räknar med nya arga argument för hur svinaktig "loverboy" är. Detta går säkert att leda i bevis på flera sätt, intellektuellt.. Det kommer dock inte att hjälpa TS en enda millimeter (men det kanske inte var det viktigaste för dig Fool?).
    Tja , bitterhets snacket har jag hört förut , och det är lika uttråkande gång , men jag antar att det är så mycket bekämare att avfärda det som skrivs med "bitterhet" (när det inte följer det man själv tycker) än att bemöta det som faktisk skrivs , så där kan man nog lugnt påstå att även du är färgad av dina egna åsikter.

    Att jag så ofantligt nedlåtande kallar ts otroligt fine älskare för "loverboy" är helt enketl för att , ja , jag anser inte att han är en speciellt bra människa , oavsett vad TS tycker om honom , en åsikt jag inte verkar vara ensam om.

    Du skriver att du försöker förstå istället för att "fördöma" , och det är säkert jättefint och öppensint av dig , men å andra sidan , kommer just din jättestora förståelse hjälpa TS på något sätt ? Kommer att just du förstår hennes hjälpa TS att avbryta kontakten med loverboy och slippa fortsätta bli utnyttjad ?....Antagligen inte... visst det kommer säkert kännas jättebra för TS att få medhåll och förståelse , men det lär knappast lösa hennes problem. Det TS behöver (förutom förståelse) är OXÅ att inse att det inte är bra för henne att förtsätta träffa loverboy , att det kommer göra henne mer skada än nytta. Så den egentliga skillnaden mellan dig och mig är i HUR man får TS att förstå detta , du verkar tro att förståelse räcker , jag anser att det behövs lite mer än så , vi verkar båda eniga om att det inte är en bra för TS att fortsätta träffa mannen. Som en prantes kan man fråga sig , vad hjälpte TS att till slut besluta sig för att lämna sin man , medhåll och förståelse eller kritik ? Eller kanske tom en kombo av båda ?

    Förväntar mig förståss ingen som helst förståelse för detta och antar att du även i förtsättning kommer avfärda det jag skriver som bitterhet och anse dig själv vara så mycket bättre eftersom du minsann har förstååååelse , för det låter ju onekligen jättefint , men om det löser TS problem (i sin helhet) är kanske inte lika viktigt som att framstå som en förståååående person ?
  • Fool
    Intuitiv och sinnlig skrev 2013-09-09 12:55:08 följande:

    Om man får höra något om och om igen så kan man välja mellan att slå dövörat till, konstatera att alla andra är dumma och har fel, eller kanske fundera på om det kan ligga något i detta andra perspektiv? Nej, det finns verkligen ingen anledning att prata vidare om detta eftersom du faktiskt inte läser det jag skriver. Du tycks ha väldigt stora behov av att raljera och strida för din moraliska överlägsenhet. Lycka till med det. Till TS vill jag avsluta (för egen del) med att önska lycka till. Jag tror du är på rätt väg, du har tagit ett bra första steg och jag tror du kommer hitta en väg som blir rätt för dig. :)
    Dövörat till ?
    Vet inte om du läst mina inlägg ordentligt , för om du läser lite noggrannare så kanske du kommer lägga märke till att jag faktiskt skrivit ganska tydligt att jag oxå anser att hon har gjort rätt i att lämna sin man , och att det kanske är de första stegen i rätt riktning , MEN att det störta problemet (hennes förhållande till loverboy) kavstårågot vi.

    Jag har heller inte påstått att andras (inte ens dina) inlägg är dumma och att mina på något sätt är bättre , jag skriver helt enkelt vad JAG tycker , det är väl något vi alla gör i denna tråd ?

    Raljera och strida för min moraliska överlägsenhet ?
    Tja på vilket annat sätt kan man bemöta dina försök att avfärda det jag skriver med det klassiska bitterhetssnacket ?... dessutom verkar vi vara ganska överens om att det är ingen bra idé att TS fortsätter sitt förhållande till loverboy , vi verkar oxå vara överens om att det var bra att TS avslutade sitt förhållande till sin man istället för att fortsätta bedra honom , mao verkar vi ha samma etiska syn på det TS gör , så hur skulle då mina moraliska priinciper vara överlägsna dina om de trotts allt sammanfaller ?  Och försöker inte även du bevisa din moraliska överlägsenhet genom att framställa dig själv som "förstående" och fördömma all slags kritik som "moralism" ? 
Svar på tråden Att komma över omöjlig kärlek