Inlägg från: Fannysmamma09 |Visa alla inlägg
  • Fannysmamma09

    Tävla och vinn! Vem eller vad är din livboj i livet?

    Det här är min farmor och det är min livboj som alltid finns där och ställer upp i vått och torrt, hon ser till att jag håller mig flytande. Utan henne vet jag inte vad jag skulle göra.
    För cirka ett år sedan ringde pappa till mig och berättade att han hittat farmor på golvet i sin lägenhet och hon kunde inte ta sig upp. Jag åkte givetvis dit och hjälpte henne, men insåg snart att någonting var galet, så vi ringde ambulans. Det visade det sig sedan att hon fått en bäckenfraktur och inte fick stödja på benet på 10 veckor. Det blev sjukhusvistelse och korttidsboende under hela sommaren och man märkte att hon var ledsen över detta. Jag trodde givetvis att det här nederlaget skulle få henne att ge upp och sluta kämpa, hon som alltid klarat sig själv trots onda knän och dålig hörsel, men där hade jag fel.
    Hon gav sig sjutton på att hon skulle hem igen så hon kämpade med att försöka klara sig själv och i september förra året kom hon hem till sin lägenhet igen.
    Nu har hon rullstol hon åker runt i, och har hjälp av hemtjänst 2 ggr/dag, men allt annat klarar hon själv, envis som hon är.
    Jag är så stolt över att ha en sådan kämpe till farmor och hon är min livboj och stora förebild här i livet! 



    Bilden är tagen 1 maj i år på hennes 85-årsdag. Det var första gången på 20 år som hon kunde komma ner till lekparken för att se sitt barnbarnsbarn leka. (Där hon alltid satt med mig när jag var liten)
     
Svar på tråden Tävla och vinn! Vem eller vad är din livboj i livet?