Inlägg från: aprilbebisen |Visa alla inlägg
  • aprilbebisen

    Februari bebisar 2014 ;)

    MammaTillMaja skrev 2013-08-08 00:11:03 följande:
    Hej hopp! Får man hänga med här hos er? Har en dotter sedan tidigare som är född i februari 2012 och denna i magen är beräknad 4 februari. Har inte hunnit med UL eller RUL då UL görs tidigast i vecka 18 här vart jag bor

    Hej och välkommen :) jag bokade in privat vul i vecka 6 sen bad jag min bm om kub denna gång och fick det.
  • aprilbebisen
    Miss Olsen skrev 2013-08-08 08:37:06 följande:
    Tycker verkligen det är konstigt att det finns så lite gravkläder... Det finns ju alltid gravida liksom! Får väl gå ut på jakt snart. 😊Är inte i jättebehov än så länge iaf. Jag är i v.13 (12+1) så då är du precis 1 v före mig. 😊 14cm! Det börjar ta sig! Då är vår plutt nästan 14 då! 😃 Det känns stort. Men så växer de ju också fort nu!

    Ja. Sen tycker jag denna graviditete går så otroligt fort. Men kanske är för man redan har en som kräver massor. Har du kollat på nätet där finns oftast mer mammakläder än vad många butiker har i affären :) på mitten av september är det dax för rul och har 1000 saker att fixa innan det så det kommer gå fort är så glad :)
  • aprilbebisen
    Mamma1978 skrev 2013-08-08 10:04:11 följande:
    Hejsan :) får man gå med i eran grupp? 35 år och väntar nr 3 med Bf 5 feb, går alltså in i v 15 idag (14+0). Kommer dock bli snittad så vi får se om det blir en januari bebis kanske . En liten sladdis är det då mina "stora" barn är 14, blir 15 i höst och den lilla nyss fyllt 9 :) Har haft totalt 11 mf, 8 mellan de två första och 4 efter sonen så la ner det där med fler barn för några år sen, men plötsligt händer det när man minst anar det som man brukar säga ;) Gjorde KUB test förra måndagen och fick rätt bra resultat 1/5005 och väldigt sml nackspalt och efter att ha sett en väldigt livlig lillbus försöker jag nu slappna av och tänka positivt :) Hade en blödning i v 7 så man har haft nerverna utanpå kroppen även denna graviditet. Men vad säger ni, full fart framåt ;)

    Klart du får vara med här :) skönt att du fick bra resultat på kub. Haft en bra graviditet annars då? Utom blödningen.
  • aprilbebisen
    Mamma1978 skrev 2013-08-08 10:29:47 följande:
    Jo då det har varit ok. Fortfarande illamående till och från och känner lite lätt av foglossningen. Blev sjukskriven efter blödningen och nu har jag drygt en v kvar av semestern. Har tänkt försöka jobba åtminstone några v till tills rygg och bäcken säger ifrån ordentligt. Läkaren vill sjukskriva mig rätt snart men jag vill försöka så länge det går, blir en lång seg höst annars och lång bebisväntan ;) Jobbar som uska på demensboende så det blir fort tungt.

    Okej. Ja det kan jag förstå är tungt jobbar som personlig assistent bara undrr sommaren sen ska kag fortsätta plugga men det är tunga jobb mycket tunga lyft det börjar redan kännas och armar som heltplötsligt viftar hårt i magen osv.
  • aprilbebisen

    Till er som tänkt ta ut havandeskapspeng kolla först så de inte är mycket längre än sjukpeng. Har för mig att en kompis till mig varnade mig för det.

  • aprilbebisen
    Mamma1978 skrev 2013-08-09 08:26:06 följande:
    Oj det var inget dåligt pass :-P Förstår att du vill hem nu. Ja jag har också hört att gravidpennigen är lägre och att det nästan är bättre att försöka bli sjukskiven om man inte klarar jobba. Får nog ta och kolla upp det där ordentligt faktiskt

    Vi har sovande jour på jobbet därför det blir så långt men man längtar hem för det haha. Ja kolla upp det för det är synd om man tar ut havandeskapspeng och den är sämre än när man faktiskt är sjukskriven och man har rätt att sjukskriva sig.
  • aprilbebisen
    Hallonfrossa skrev 2013-08-09 09:37:45 följande:
    Vad jag har hört är havandeskapspenningen bara 80% på sjukpenningen vilket är ap lågt, jag ska försöka satsa på att bli sjukskriven för mina fogar sen i höst, jobbar med i vården , hemtjänsten, utan körkort och en vinter påväg blir det tungt och svårt för mig att jobba tiden ut tyvärr :-/

    Men fy vad lågt! A bara satsa på att sjulskriva er. Jag kan ju inte göra det då jag ska fortsätta plugga :p
  • aprilbebisen
    Hallonfrossa skrev 2013-08-10 17:14:27 följande:
    Åh vad skönt det låter :) ska ni göra något speciellt?? :)

    Nej bara njuta och träffa familj och vänner :) sen undrar jag om det finns någon butik som säljer gravid bälten eller är det nätet som gäller? För nu har min höft snart sagt upp sog helt och jag går ju minst 1 promenad om dagen på minst 1 timme och sen några på 45. Så måste lösa detta nu hehe.
Svar på tråden Februari bebisar 2014 ;)