• AC24

    Februari bebisar 2014 ;)

    aprilbebisen skrev 2013-07-15 13:23:54 följande:

    Okej. Jag gjorde tidigt vul men han som gjorde det va jätte dålig kollade inte om hjärtat slog eller så. Han sa att de va en så gammal apparat. Men ska göra kub denna gången så ska lämna blod i veckan eller nästa sen får jag en kallelse. Är i v 9+6 du?
    Ahh ok.. Hur gammal är du då? Imorgon går jag in i vecka 9 (8+0) så inte lika långt gången som du.... ska på inskrivning hos bm på onsdag:)
  • AC24
    aprilbebisen skrev 2013-07-15 13:47:53 följande:

    Jag är 25 men min bm ifrågasatte inte oss med kub hon frågade bara om vi såg filmen förra gången och varför vi ville göra det denna gång och inte förra. Hon verkade väldigt förstående när jag förklarade varför jag ville göra det :p Hur många barn hade du och när va de födda?
    Jaha det va ju bra :) vilken film syftade hon på då? Hur kommer det sig att ni vill göra kub? (tänkte mest eftersom du är rätt ung) förlåt om jag ställer en massa frågor.. hehe men jag vill nog göra kub denna gång och hoppas att min bm är förstående för det!  Vi har ett barn, en dotter som är född -10 :) Ni då?
  • AC24
    aprilbebisen skrev 2013-07-15 14:20:19 följande:

    Det var en film om fosterdiagnostik med massa info. Förra gången var jag inte så nervös att något skulle vara fel är inte det nu heller men jag vill veta i tid om den har det så vi kan fatta beslutet nu för jag skulle för min dotters skull göra abort om det visar för kraftiga avvikelser. Jag jobbar mes utvecklingsstörda och vet hur mycket vissa kräver och det skulle inte kännas rätt mot min dotter att hon skulle bli så åsidosatt som man ser många barn bli när set kommer ett lillasyskon men olika sjukdommar. Min dotter är född 2012 i april så blir ganska tätt.
    Ok :) Jag får se om det kanske finns nån sån film på nätet.. Jag va inte heller nervös med första barnet men jag känner som du att man inte vill att det ska vara för kraftiga avvikelser denna gången med tanke på dottern. ja då blir det tätt mellan dina barn :) Mysigt! 
  • AC24
    aprilbebisen skrev 2013-07-15 15:13:49 följande:

    Ja tror man får titta på den direkt när man säger det hos din bm annars. Ja och skulle set vara lite mindre avvikelser som downs eller så då hinner man förbereda det mer mentalt :) ja 22 månader så nästan 2 år, för er blir det 4 det måste vsra kul då kan ni förklara att det ligger en bebis i magen :)
    Aha ok :) det är ju bra... Njae det blir inte 4 år då hon är född oktober -10. Typ 3 år och några månader :)
  • AC24
    aprilbebisen skrev 2013-07-15 18:22:29 följande:

    Ja oj haha vet inte varför jag fick för mig att hon var född början på året :p har du någon känsla vad detta kommer att bli?
    Haha :) Oj..ja du.. ingen aning faktiskt.. i min familj så "hoppas" de flesta på en pojke om dem fått välja.. såklart att det inte spelar någon roll egentligen vad det blir för kön, så länge "hen" är frisk ;P men mina föräldrar har 6st barnbarn (än så länge) varav en är pojke hehe :) Vad tror du att du väntar? Med tanke på ditt illamående så tror jag flicka ;)
  • AC24
    aprilbebisen skrev 2013-07-15 20:29:38 följande:

    Okej. Ja med 2 pojkar tätt kommer det nog bli mycket bus :p Ja jag tror jag får en till tjej igen mådde iofs inte så här dåligt när jag väntade dottern men jag tror verkligen det är en tjej. Ska ni kolla på rul vad det blir?
    Hehe.. det är oklart än hur vi gör.. jag är nog rätt sugen på att ta reda på vad det blir för kön :) men samtidigt är det lite kul att inte veta heller :P Dock lättare att planera om man vet... Hur gör ni?
  • AC24

    Idag hade jag inskrivning  hos bm :) Är lite i valet och kvalet om jag ska göra KUB lr ej. Min bm sa att vi självklart får göra det men att hon ändå vill framföra det  "negativa" med testet. De flesta barn föds friska.. och hon har haft flera fall där mammor fått en risk för att få down syndrome men i slutändan fött friska barn men att mamman däremot gått och oroat sig under hela graviditeten.. Är det så att man får ett resultat på 1 av 200 så måste man ta andra prover, tex moderkaksprov.. och det finns missfallsrisk i det. Hon menade helt enkelt att om man ska göra KUB som måste man verkligen veta hur man ska hantera ett negativt svar (om det nu skulle bli det). 

  • AC24

    Vi har valt att göra kub testet... Man får ju på så sätt ett "gratis" tidigt ultraljud då :P Hade nämligen bokat in en tid för tidigt ultraljud nu i veckan, men känns lite "onödigt" om vi ändå ska få kika in i magen om typ 3 veckor igen.. Hoppas verkligen inte att vi är i riskzonen...

  • AC24
    caaroooline skrev 2013-07-23 08:38:16 följande:
    Vecka 10 idag, gud vad tiden går fort, redan :D
    Samma här:D Fast enligt bm va jag i 9+0 igår? (pratade med dem då ang. kubtestet på telefon) Så jag kanske går in i ny vecka varje måndag då istället? Får inte riktigt ihop det själv dock hehe.. 
  • AC24
    caaroooline skrev 2013-07-23 09:36:51 följande:
    Okej :) enligt vul är jag i vecka 8+5, men litar inte på det, förra graviditeten fluttade dom fram mig två veckor på vul, på rul flyttade dom tbx mig en månad. Så jag väntar till rul å litar mer på det. (Visste inte när jag vart gravid förra gången, så litade på vul då, men bm sa att mäter dom fel på en milimeter kan de vara flera dagar.) :)
    Ja det är ju så tokigt det där :P Vi har inte gjort något vul än.. hade tänkt göra det nu på torsdag men vi bestämde oss för att göra kub testet, så känns lite onödigt att göra två "tidiga" ultraljud.. kommer ju få en tid om ca 2-3 veckor för kub ultraljudet.. Är så nervös bara.. Både för kub resultatet och för att se om det verkligen är något som lever inne i magen... fick missfall förra året i typ vecka 8..
Svar på tråden Februari bebisar 2014 ;)