Inlägg från: elinos01 |Visa alla inlägg
  • elinos01

    Februari bebisar 2014 ;)

    LillaMusan skrev 2013-08-06 17:53:48 följande:

    20501????? Vad är det?


    Att en på 20561 skulle ha en kromosomavvikelse av de man letat efter :) dvs väldigt låg risk. Man drar gränsen vid 200. Så dom över 200 räknas till att ha låg risk för att få ett ban med de kromosomavvikelserna.
  • elinos01
    aprilbebisen skrev 2013-08-07 09:50:52 följande:

    Snart är det dax för kub börjar bli lite nervös nu känner jag. Dottern vaknade vid 3 och somnade om nästan på en gång men jag kunde inte somna riktigt så somnade vid halv 5 igen så tror nervositet ligger och gnager hehe.


    Lycka till! Kommer gå toppen :D
  • elinos01
    MammaTillMaja skrev 2013-08-08 00:11:03 följande:

    Hej hopp!

    Får man hänga med här hos er?

    Har en dotter sedan tidigare som är född i februari 2012 och denna i magen är beräknad 4 februari. Har inte hunnit med UL eller RUL då UL görs tidigast i vecka 18 här vart jag bor smile4.gif


    Grattis och välkommen! :) här hörs också bara RUL i v 18 men vi gick privat både v 8 och ett kub i v 14 :)
  • elinos01
    aprilbebisen skrev 2013-08-07 13:15:00 följande:

    Våran lilla Alien :) <3




    Magen


    Åh härligt att allt såg så bra ut! :D
  • elinos01
    Mamma1978 skrev 2013-08-08 10:04:11 följande:

    Hejsan :) får man gå med i eran grupp?

    35 år och väntar nr 3 med Bf 5 feb, går alltså in i v 15 idag (14+0). Kommer dock bli snittad så vi får se om det blir en januari bebis kanske . En liten sladdis är det då mina "stora" barn är 14, blir 15 i höst och den lilla nyss fyllt 9 :)

    Har haft totalt 11 mf, 8 mellan de två första och 4 efter sonen så la ner det där med fler barn för några år sen, men plötsligt händer det när man minst anar det som man brukar säga ;)

    Gjorde KUB test förra måndagen och fick rätt bra resultat 1/5005 och väldigt sml nackspalt och efter att ha sett en väldigt livlig lillbus försöker jag nu slappna av och tänka positivt :) Hade en blödning i v 7 så man har haft nerverna utanpå kroppen även denna graviditet.

    Men vad säger ni, full fart framåt ;)


    Välkommen! Härligt att allt ser så bra ut nu :) jag jobbar också inom vården och även om vi inte har så tunga lyft känner jag i ryggen vissa dagar och jag måste verkligen ha bekväma skor på mig. Går in i v15 på lördag :) hoppas på att jobba tills månadsskiftet december/januari. Har hört att många inom vården får beviljad havandeskapspenning just pga arbetsförhållandet, men jag hoppas kroppen orkar december ut iaf :)
  • elinos01
    Mamma1978 skrev 2013-08-08 16:38:58 följande:
    Då är vi ungefär lika långt gågna då :) Ja så sa min barnmorska med att det inte brukar vara problem med havandeskappennig ..fast jag blir nog sjukskriven innan. Vi har en del våldsamma brukare. Med sonen klarade jag jobba till v 26. Bara ta en dag i taget :)

    Idag har jag känt lite fisk snärtar så jag tror faktiskt att det är bebben..så svårt att veta om man känner rätt ju :)
    Åh va mysigt att känna lite :D
  • elinos01
    Hallonfrossa skrev 2013-08-08 18:54:15 följande:

    Usch, idag är jag "högersjuk" har ont i höger öra, höger halsmandel, höger sida av huvudet samt fått en munblåsa på, tro et eller ej, höger sida av läppen ;) så här är det inte så muntert i dag tyvärr. :(

    Men ska man ta något positivt så har jag tyckt mig själv känna en del fladder i magen i dag och även en obehaglig känsla när jag rör vid den, antar att det är livmodern som växt så den buktar mer ut så den känns utanpå magen så det är ju mysigt :)

    Lite nervös är jag även över mitt ul på måndag, även om man tror innerst inne att allt är bra är det svårt att vara helt 100% lugn, man vet ju aldrig helt vad som försiggår där inne ;)


    When nothing goes right, go left.. ;)

    Förstår att det inte känns som en toppendag minst sagt. Jobbigt när allt kommer på en gång också. Tycker det kunde räckt med en sak för dig :)

    Spännande på måndag! Förstår din känsla. Kände likadant. Men det ser säkert tipptopp ut :) önskar jag också fick känna lite fladder, men jag hade moderkakan lite i framvägg och dessutom är det första barnet så jag får nog vänta ett tag till :)
  • elinos01
    Hallonfrossa skrev 2013-08-08 20:05:04 följande:
    tack:)

    ja det är säkert ingen fara men oron finns ju där trots allt :)

    fladder kommer, har man den i framvägg så kan det ju ta ett tag till tyvärr :)

    hur långt gången är du? 

    jag går in i v 15 på lördag :)
  • elinos01
    Miss Olsen skrev 2013-08-08 21:45:32 följande:

    Hej och välkommen! Jag jobbar också inom vården, som Ssk och jag märker redan att jag är mycket "tröttare" i ryggen än vanligt efter ett arbetspass. Får se hur länge man fungerar. Det beror ju helt på hur graviditeten är med. Men när jag var på inskrivning sa hon att hon absolut tyckte jag skulle söka om havandeskapspeng mtp mitt arbete så det skulle vi ordna med nästa gång jag kom dit.

    Jag känner också av det i ryggen. Speciellt ländryggen. Hur det än är både sitter man konstigt, lyfter konstigt och går mycket de flesta jobbdagar och då sliter det extra på kroppen. Hoppas jag kan få igenom det om det blir för tungt för mig med. Jag jobbar också inom vården precis som du. Jag går dessutom natt och då är vi så få så då blir det mer kroppsarbete.
  • elinos01
    Miss Olsen skrev 2013-08-09 19:46:33 följande:

    Ja man får väl kolla upp allt sånt innan man bestämmer sig. Men det är ju bra att kolla upp alternativ och ersättning och sen se hur man vill göra. Det låter ju logiskt att havandeskap borde vara samma ersättning. Vi har ju några månader på oss iaf! ???? Min BM sa med det var de sista 60 dagarna. I min förra graviditet så jobbade jag i Danmark och där går man från 60 dagar innan BF, iaf i vården och det var riktigt skönt. Tyckte inte jag behövde det när jag jobbade men när jag väl blev ledig kände jag att kroppen var trött av allt tungt arbete. Åå, jobbade hela helgen, var ledig i tisdags och är ledig först på söndag igen. Något tung i benen känner jag när jag kommer hem. Och så stramar det mellan benen när jag sprungit runt tillräckligt mycket utan att pausa. Man får verkligen se till att vila upp sig när man väl är ledig! ???? Tycker magen har tagit ett skutt sista dagarna. Både ngt större och hårdare. Kan inte knäppa många av mina byxor längre. Kommer ihåg det var så sist med... Men tror det var typ v 15 eller så.


    Jag är i v15 och mina arbetskläder sitter sådär skönt nu. Fick hämta en större bussarong en natt för det stramade om magen, hah. Inget som sitter åt år skönt längre :)
Svar på tråden Februari bebisar 2014 ;)