Inlägg från: EmmaLiavin |Visa alla inlägg
  • EmmaLiavin

    Förkylningsblåsor/afte/sår i munnen?

    Jag brukar också få afte och har varit inne och sökt hjälp på vårdcentralen. De kan ju dock inte göra något åt det, men de gav mig två tips. Det ena är att du skaffar dig en munskölj som är just för inflammationer. Den jag kör på finns på Apoteket och heter corsodyl. Det var den dom rekommenderade, både på vårdcentralen och Apoteket. Jag tycker det funkar bra. Det andra tipset, son hjälper mot den hemska smärtan, är att köpa xylocain. Den får inte bort aften med den lindrar nåt oerhört mycket när man har ont. Gå till Apoteket och fråga efter den.
    Du bör även köpa något som du kan hölls xylocain på så du kan ha det liggandes mot dina sår. När jag var på vårdcentralen skickade de med lite xylocain samt lite mjukt material att ha i mun.

    Det är ingen som riktigt vet varför man får afte. Förra sommaren hade jag över 30 stycken i munnen så jag kunde i stort sätt inte prata utan att börja gråta. Men vissa tror det kan bero på stress, infektioner i kroppen, att man behöver få i sig mer frukt och grönsaker etc etc.

    Hoppas du blir fri från dom där hemska plitorna snart!

  • EmmaLiavin

    Nej, 30 blåsor var ingen höjdare. Men xylocain bedövar riktigt bra så jag hade det i munnen hela tiden. Hade aldrig hörts talas om det innan förra året, men nu har jag alltid xylocain hemma jämt. Så testa, och hoppas det hjälper dig lite iallafall! :)

  • EmmaLiavin

    Blev orolig nu när ni skrev att man inte får ha xylocain i munnen, så var tvungen att söka på det. Men det står att man kan använda det i munnen. Och min läkare sa aldrig något om att det skulle vara farligt. Han sa till och med att jag kunde ta något mjukt och ha det liggandes i munnen hela tiden om jag tyckte det kändes bättre. Och så värst äckligt var det inte. Det är ett jätte bra tips då det faktiskt inte finns något som hjälper emot afte. Detta gör ju att det bedövar på riktigt och får bort smärtan för ett tag. Det är verkligen värt det när man har som ondast! :)

Svar på tråden Förkylningsblåsor/afte/sår i munnen?