• Pokergirl

    Kvinnliga företagare - här är vår tråd

    Tänkte starta en tråd för oss kvinnliga företagare. Ett diskussionforum där allt som har med företagande att göra kan diskuteras.

    Moms, reklam, skatter, bokföring, marknadsföring, ekonomi, starta eget.... Här hjälps vi åt, företagande är inte lätt alla gånger!

  • Svar på tråden Kvinnliga företagare - här är vår tråd
  • Willow 82

    Har nu läst igenom hela tråden!
    Jag funderar själv på att starta företag men det kommer dock inte bli ett heltids jobb. Vet inte riktigt om det kommer gå bra så jag kommer nog jobba extra och plugga samtidigt. Men tar det fart blir jag bara glad
    Men jag tycker allt det här med moms och skatt o grejer verkar vara så komplicerat. Hur får man tag på bra grossister? Tänkte på det här med Kina, där finns det väl möjligheter att göra billiga inköp men hur får man dom kontakterna?

    Är så himla sugen.

  • Willow 82

    Kort Tycker det är så himla kul...men känner mig lite som en nybörjare men finns många som tycker jag ska börja sälja och det skulle ju vara lite av en dröm.

    tyvärr är Sverige inte så kort fixerade som t.ex. USA och England, men jag hoppas nog att det ska gå bra.

  • Ralleröj

    Pokergirl
    Nu har jag tagit hjälp av min svärfar som är arbetsrättsjurist, han sa att handläggaren på Skatteverket är ute och cyklar, han skrev ihop en slags affärside, fast grundligare och med massa fackuttrycks formuleringar som jag nu skickat till min handläggare, ska bli intressant att höra vad som kommer därifrån nu.... hehe

  • Pokergirl

    Ralleröj> Helt rätt, kämpa vidare och klämt till handläggaren rejält!

  • Pokergirl

    Uppäckte precis att om jag importerar makeup så måste dessa produkter anmälas till läkemedelsverket och för varje produkt måste jag betala en årlig avgift. Suck... Varför är Sverige så himla omständigt land att vara företagare i?

  • rara sara

    Har funderingar på att starta eget men undrar lite kring det här med affärplan, budgetkalkyler mm. Kan man registrera företaget först och sen göra affärsplan mm eller vem är det som måste se den?
    Jag kommer inte behöva nåt ekonomiskt stöd el ta lån, inte hyra lokal heller utan kommer köra allt hemifrån och med mina egna besparingar.
    Är mammaledig just nu så uttag av lön är inte heller nåt jag är beroende av.

  • anezka

    Pokergirl:

    jag har dessvärre inte dom tillgångarna just nu men jag kommer absolut att annonsera där när jag får råd

    sidan har min man gjort tror det heter os comers eller någe sådant svårarbetat men gratis och gratis är gott hehehe vill du ha hjälp så finns mycket att hitta i deras forum tror det är oscforum.se om jag inte mins helt fel

Svar på tråden Kvinnliga företagare - här är vår tråd