• Pokergirl

    Kvinnliga företagare - här är vår tråd

    Tänkte starta en tråd för oss kvinnliga företagare. Ett diskussionforum där allt som har med företagande att göra kan diskuteras.

    Moms, reklam, skatter, bokföring, marknadsföring, ekonomi, starta eget.... Här hjälps vi åt, företagande är inte lätt alla gånger!

  • Svar på tråden Kvinnliga företagare - här är vår tråd
  • nojjan

    Pokergirl - Jag ska ha två-tre olika strl. små-mellan-stor! Har googlat på..

    Sirlig - Ska kolla på direkten!

  • Arcane

    nojjan: Det du tänker på inträffar EFTER du har (gått starta eget kurs?) skrivit färdigt din affärsplan, den ska sedan granskas av "högt uppsatta"...om det är starta eget bidrag du behöver?

    För att varva ner dig lite tycker jag du borde fila på din affärsplan istället för att kolla upp precis allt på en gång! Att leta kartonger och sånt är kanske något som kommer i ett lite senare skede när affärsplan, bankkontakt, (bolagsregistrering), skatteverkskontakt, lokal osv är avklarad?

    Det är verkligen skit-mycket i början men strukturera upp det och ta en sak i taget, så går det nog lite smidigare

  • Sirlig

    Nojjan: Ja, jag håller med Arcane. Har du registrerat ditt bolag än? Vänta med att beställa stämplar till efteråt då det inte är säkert att du får heta det du vill.

  • nojjan

    Arcane och Sirlig - Jag har reg. mitt företag redan, fixat allt med skatteverket, har butikslokal, webhotell/domännamn/webshop, fixat allt med leverantörer. Jag är snabb! Har planerat ett år!
    Det jag har kvar nu förutom posten och emballage mfl. är just starta-egetbidraget och banken! Vilket det är dags för båda två snart... Förlåt att jag är så stissig.. Håller på att renovera butikslokalen o lagerlokalen undertiden jag planerar så det känns som om man inte hinner med allt man vill... Sorry!
    Jag ska sätta mig ner och slipa på min affärsplan ikväll, med en kopp thé! Efter promenaden med hundarna.
    Tack för att ni finns som stöd!!

  • Arcane

    nojjan: Oj, vad modligt att fixa allt innan ekonomin är färdig! Hur fick du leverantörerna att ställa upp utan ett befintligt företag s a s?

  • Arcane

    Att fixa en gedigen och hållbar affärsplan är väl egentligen det som tar tid??

  • ZaraÖ

    hej hej jag lägger till den här tråden i mina favosar, jag håller oxå på o starta upp eget!

  • Tesdy

    Är det någon här inne som blivit tvungen att betala hutlösa summor för reklam bara för att ni missat att säga upp avtalet i tid? Jag missade nämligen detta då det inte är lätt att komma ihåg allt när man har två små barn samt jobbar 100% samtidigt som man föröker bygga upp sitt företag.

    Vet inte hur jag skall ta mig ur detta avtal. Jag har inte dom pengarna dom begär att jag skall betala.

Svar på tråden Kvinnliga företagare - här är vår tråd