Inlägg från: Anonym (hallon) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hallon)

    Min sambo anser att homosexualitet är fel

    Likväl som man tycker att homosexualitet är rätt så måste man väl även få tycka att det inte är rätt? Däremot så har man ju aldrig rätt att nedvärdera en annan människa för det. Jag har en vän och en morbror som lever i homosexuella relationer, jag älskar dem båda, umgås med båda, men håller inte med om deras livsstil. Är det fel? Nej. Alla har rätt till sina åsikter och ställningstaganden i livet, men ingen har rätt att trakassera en annan människa för det. 

    Så jag tycker faktiskt inte att det är konstigt att han kan ha vänner som är homosexuella även om han inte tycker det är rätt. Man kan faktiskt tycka om en människa även om man inte håller med i deras livsval.  

  • Anonym (hallon)

    Ja man kan faktiskt tycka det är rätt att vara homosexuell eller inte. Jag tycker inte det är att likställa med om man är blå- eller brunögd, det är inte ett val. Och ja det är ett val att utöva sina homosexuella dragningar. Vissa människor har dragningar mot att vara intim med barn. Är det helt naturligt och rätt? Nej det tycker nog inte de flesta att det är, vi brukar kalla det pedofili och det är straffbart. Jag menar inte nu att det ska vara straffbart på något sätt att vara homosexuell, men jag kan fortfaranade tycka att det både är onaturligt och fel. Jag nämnde ju dessutom att jag inte ser ner på dessa. 

    Jag tycker nog att det är ganska viktigt att man har liknande/samma värderingar som man planerar bilda familj med. Det är många ställningstaganden när man förälder och jag tror det blir svårt och väldigt förvirrande för barnen om mamma och pappa inte är eniga. Dessutom kan konflikterna bli väldigt stora.  

Svar på tråden Min sambo anser att homosexualitet är fel