• Mammas V

    Fryser ihäl på natten i tält

    Vi har köpt ett underbart tält, vi sover på luftmadrasser o allt är underbart....förutom mellan 12-06 i sängen.  Jag fryser seriöst ihjäl. Inatt låg ja på luftmadrassen. lakan, hade på mig leggings, huvtröja med luva, raggsockar, 2 duntäcken o 2 flisfiltar.....min man frös inte mycke men jag bara skakar o de är så hemskt. Jag vill inte sova i sovsäck...ja tycker om att röra mig o får alltid lite panik när ja ligger i en.

    Finns de nåt annat man kan göra? Vill verkligen fortsätta campa men är så trött på dagarna att ja orkar inget. 

  • Svar på tråden Fryser ihäl på natten i tält
  • Erikssonförfan

    Har du med dit allt det där när ni är ute och campar? 

    nåja.

    ett bra underställ, en rejäl mössa.

    kanske någon elektrisk filt. 

  • Empabempa

    Kylan kan komma från marken och luften, prova att lägga en filt mellan luftmadrassen och sovsäcken. Öppna sovsäcken från fötterna också. Om man svettas mycket kan del kyla ner kroppen så stäng inte igen sovsäcken helt. Men ha tröja och mjukbyxor på dig. Tänk liksom lager på lager.

    Och se till att ha kissat innan du går och lägger dig :) Har själv varit med om att vakna kissnödig men inte känt det direkt och då har jag försökt somna om. Har aldrig fryst så mycket som då, men så fort jag har gått upp och kissat så brukar jag kunna somna om hur lätt som helst.

  • nirakanna2

    Håller med om att viktigast är att kylan inte kommer upp underifrån! Liggunderlag på luftmadrassen kanske?

  • Grande Rock

    skaffa ett bra liggunderlag, en luftmadrass isolerar inte ett dugg mot kylan från marken. Med beskrivningen ovan är jag säker på att den mesta kylan kommer underfrån.


     


    Om det inte funkar för dig att ligga i sovsäck kan ni ju prova att koppla ihop två stycken och på det viset få lite mer utrymme.


     


    The Devil Stole the Beat from the Lord
  • Dr Mupp

    Säker på att det inte är så att du svettats så mycket att du blivit våt och därför fryser. min man klagar hela tiden på att han fryser i sovrummet, då är hans sänghalva genomsblöt av svett.


    Rational arguments don?t usually work on religious people. Otherwise there would be no religious people.? - Gregory House, M.D
  • Nyfiken gul

    Vilken sorts luftmadrass har ni?

    Jag är van campare och jag kan säga att det är även skillnad på luftmadrass o luftmadrass.  Tjocklek och material varierar och vissa madrasser blir svinkalla om man inte stoppar kylan underifrån som förmodligen är det som gör att du fryser.  Se till att madrassen aldrig ligger direkt på gräsunderlaget.  Ha gärna ett par tunna liggunderlag mellan madrass o  gräs.  Skippa lakan och bädda med filt eller liggunderlag på madrassen.

    Sovsäck är ett måste.  Luften i ett tält blir rå och fuktig och ett täcke o filt drar bara åt sig kondensen och du fryser ännu mer.  

    koppla ihop två stycken sovsäckar om du tycker det är för trångt. Du kan även kosta på en slant och kanske köpa sovsäck i XL som är till för storväxta personer. (fråga i en välutrustad fritidsaffär)

    Bra kläder på kroppen är A o O , fixa ett bra värmande underställ.  Det räcker med kläder om du har ett bra underställ. 

     


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Frida73

    Liggunderlag ovanpå luftmadrassen och en rejäl vintersovsäck fixade saken för mig så jag kan campa med barnet om somrarna utan att frysa :)

Svar på tråden Fryser ihäl på natten i tält