• Äldre 9 Aug 16:57
    41362 visningar
    590 svar
    590
    41362

    Närmar sig 30 och längtar efter +

    Hej! Jag går gärna med här, har varit med och skrivit i några trådar innan men "alla" har sedan blivit gravida. Jag är 28 år och min sambo är 35 år, vi bor i hus på landet. Vi har försökt bli gravida sedan september 2011. I Oktober 2012 kom mensen som vanligt men eftersom jag skulle ut på fest ville jag vara säker på att jag inte var gravid, så jag tog ett test jag tänkte att det är som vanligt inget positivt test. Men jag har aldrig varit så glad som den dagen det var ett plus! Den lyckan fick dock bara vara i 2 veckor, då vi hade fått ett tidigt ultraljud som visade att det inte fanns något foster. Vi försökte få hjälp från landstinget för att göra en fertilitetsutredning men de sa att de inte gör något förrän vi försökt ett år igen. Så vi har sökt och fått hjälp av en privat klink som är anslutna i landstinget. Nu vill jag gärna vara med här och skriva av mig. Hoppas inte ni tycker att jag skrev för mycket..

  • Äldre 10 Aug 17:48
    #29
    EG83 skrev 2013-08-08 21:37:14 följande:
    Häromdagen var jag ute på stan med en kollega och så såg vi en söt bebis och jag bara "Åååh vill också ha". Då säger kollegan att "ja men då är det bara att göra en då". Jag sa inget. Mådde dåligt inombords. "Bara att göra en". Om hon bara visste....

    Jag blir så sårad när folk säger att det är bara att göra en bebis. Om folk bara visste hur många som får kämpa för att lyckas göra en bebis. Men eftersom jag inte vill att folk ska veta om att vi försöker får jag ta det och gråta när jag kommit därifrån. Så EG83 tyvärr förstår jag för väl hur du känner dig.
  • Äldre 12 Aug 09:56
    #45

    Jag ser också bara en massa gravidmagar och barnvagnar överallt. Jag har bara använt cb:s- ägglossningstest för jag kollade runt innan och då lät det som man lättare kunde feltolka de andra. Men det är ju givetvis upp till var och en vilken man vill använda. Jag har Bim runt den 19.

  • Äldre 12 Aug 22:40
    #51

    Hallonbacken: Välkommen och lycka till!

  • Äldre 4 Sep 08:08

    Hej! Nu är det länge sedan jag skrev sist. Mensen kom som vanligt även denna cykel :( . Men igår var det äntligen dags att fortsätta utredningen efter semestern. Igår fick jag en ägglossningsspruta, så nu sexar vi på i några dagar. Lyckas vi inte denna gången, ska jag få äggledarna spolade nästa gång på dag 5 men vi är nog på semester då. Men nu hoppas jag på att det ska ta sig nu.

  • Äldre 5 Sep 21:57
    linnis83 skrev 2013-09-05 16:39:42 följande:
    Weeeee! Positivt på ÄL-stickan! Äntligen kan vi köra igång igen! Maken är lite motsträvig men jag tror jag har övertalat honom. = )

    Härligt! Tyvärr vet jag ej vad ägglossningssprutan heter, men den skulle göra så ägget/äggen släpps. Fick den på recept som jag ska lämna till mottagningen nästa gång, så när jag har hämtat ut den kan jag återkomma om vad den heter. Har en känsla av att vi kommer lyckas denna gång, är ca ett år sedan jag var gravid.. Jag vill att det ska vara våran tur nu.
  • Äldre 19 Sep 19:00

    Millispillis: Jag testade bidrottninghonungen en månad och jag fick inte ut något positivt av det. Snarare negativt då min cykel blev rubbad jag har för mig att mensen blev nästa en vecka sen.

  • Äldre 3 Oct 21:28

    Jag har varit på spolning av äggledarna, vi fick avbryta då det gjorde riktigt ont. Igår var jag på ultraljudskontroll av äggblåsorna. Nästa steg är HSS-spolning då jag blir sövd i stället, remissen är skickad. Ägglossningssprutan som jag fick för en månad sedan heter Ovitrell.

  • Äldre 31 Oct 15:31

    Hej tjejer! Nu är det länge sedan jag skrev, jag lovade skriva vad ägglossningssprutan hette det var Ovitrelle. Sedan sist jag skrev har vi varit hos gyn och försökte göra en spolning av mina äggledare, men det gjorde svinont rent ut sagt. Så hon skickade en remiss till kvinnoklinken för en titthålsoperation. Förra veckan ringde de från kvinnoklinken, det var en som lämnat återbud, så i måndags opererades jag. Efter operationen fick jag veta att jag har Endometrios, vet inte så mycket om det, men kirurgen sa att det inte skulle påverka min fertilitet. Nu väntar vi på att gynekologen ska ta kontakt och informera mer. Berättade för chefen med eftersom jag har varit hemma ett par dagar. Nu vill vi som alla andra här bli gravid och slippa plågas varje månad med att mensen kommer och negativa test. Alla frågar om man inte ska skaffa barn snart, i bland vill man bara säga att vad f** tror ni. Ursäkta det långa inlägget behövde skriva av mig. Lycka till allihopa! Jesicca85: vad skönt att ni har börjat med utredning!

  • Äldre 31 Oct 19:53

    Jessica: Ja en del har hänt sen sist, tyvärr inget + ännu. Det känns bra att vi har börjat göra lite åtgärder i utredningen. Men samtidigt väldigt frustrerande att det inte blivit något. Jag undrar hur man ska orka kämpa, men det är väl som de säger att hoppet är det sista som överger en. Det känns att det tar psykiskt på mig. Det var skönt att berätta för chefen, slippa ljuga. Hur är det med dig Jessica? När vi började utredningen sa de också att de har en gräns på 30 i bmi, själv ligger jag på 28 tror jag. Vi får fortsätta kämpa! Jag började träna igen i Oktober har gått ner 1,5 kg sedan dess ska börja träna om en vecka igen, får inte börja innan pga op.

  • Äldre 12 Dec 21:30

    Hej tjejer! Idag fick vi veta att vi ska få gå vidare med IVF, imorgon ska vi till gyn och hämta våra remiser till all provtagning innan vi får ställa oss i kön. Hoppas på att vi får den bästa Julklappen med ett stort plus, har bim i juldagarna, konstigt egentligen att man inte har slutat hoppas efter så här lång tid . Men om inte annat känns det skönt att veta att vi ska få hjälp att bli föräldrar. Mina prover ska jag lämna dag 2-4, hoppas inte det blir under juldagarna och hoppas de har öppet så jag kan lämna proverna. Nu kämpar vi vidare, 2014 ska bli vårt år!

  • Äldre 25 Dec 07:59

    Millispillis: Jag förstår att det gjorde jäkligt ont. På mig fick de avbryta och skicka kallelse för op för att kunna spola för det gjorde så jävla ont.

  • Äldre 25 Dec 08:13

    Idag har jag fått den bästa julklappen hittills för nästa år har vi ett eget knyte! Det vi har längtat efter sedan Augusti 2011 ska bli verklighet. Så tjejer allt vi har gått igenom med spolning och utredning är värt det! Igår hade mitt inlägg sett annorlunda ut. Vi testade i förgår på dag 29 har normalt inte mens förrän dag 33 men tänkte att det hade ändrat sig efter op. Testet visade givetvis negativt. Så jag fick ringa labb för vi ville börja vår IVF utredning så snart som möjligt. Proverna ska tas dag 2-4, så då fick vi lämna det idag på juldagen. Igår fick vi veta att en släkting till ska ha barn. Grät som bara den när vi åkte hem. Hoppet var helt borta. Idag skulle vi testa igen, tänk om och då är det onödigt att åka in och lämna prover. Så idag när jag vaknade( tidigt som de senaste 5 dagarna tog jag ett test blev helt chockad det stod gravid 1-2. Är så jävla lycklig! Wiiiiiiii En riktigt God Jul tjejer!

  • Äldre 14 Jan 18:07

    Idag konstaterades det att vi har fått missfall, så nu hoppas vi att det går fortare till nästa plus och att knytet stannar nästa gång. Så jag är tillbaka här igen.

  • Äldre 14 Jan 22:58

    Tack för omtanken! Var 7+1 när det konstaterades men fick troligtvis misfall för ett par veckor sedan, testet var negativt idag.

  • Äldre 27 Jan 21:35

    För 8 dagar sen började vi med ägglossningstest i hopp om att att få en ny chans redan denna cykeln. Idag, dag 16 sedan senaste blödningen visade testet hög fertilitet, endast 3 dagar senare än innan missfallet. Om vi inte lyckas bli gravida denna cyckeln ska vi få lämna in prover för ivf, sen utgår jag från att det tar ett tag innan man börjar. På gott & ont. Hur går det för er andra?

  • Äldre 25 Mar 21:06

    Fy vad jag lider med er Jessica! Gör det som känns mest rätt för er. Hoppas ni får leva ett lyckligt liv tillsammans utan barn eller får barn med hjälp av donator eller adoptera. Många styrkekramar

  • Äldre 25 Mar 21:31

    Våra prover blev nyligen skickade från vår privata gyn till landstinget för ivf. Så nu är vi tyvärr i landstingets händer igen (har inget stort förtroende). Nu hoppas jag att vi får ivf trots att vi lyckades bli gravida i december, slutade i tidigt missfall igen. Vi orkar vill inte vänta mer.

  • Äldre 25 Mar 21:32

    Våra prover blev nyligen skickade från vår privata gyn till landstinget för ivf. Så nu är vi tyvärr i landstingets händer igen (har inget stort förtroende). Nu hoppas jag att vi får ivf trots att vi lyckades bli gravida i december, slutade i tidigt missfall igen. Vi orkar vill inte vänta mer.

Svar på tråden Närmar sig 30 och längtar efter +