• Äldre 20 Jul 20:13
    41133 visningar
    590 svar
    590
    41133

    Närmar sig 30 och längtar efter +

    Hejsan! Nu är jag redan 30...men kanske ok ändå? Hur länge har ni försökt? Vi är nu inne på försök nummer sju och jag är less...även om jag vet att genomsnittet är 7 månader. Jag känner som dig...alla verkar bli gravida på studs...och även vi får många frågor.

  • Äldre 29 Jul 13:32
    #11
    Jessica 85 skrev 2013-07-21 01:24:53 följande:
    Välkommen!!!
    Vi började september/oktober så runt 9-10 månader. Jag vet att det precis som du inte är jätte länge men det känns som en evighet när man längtar!
    Jessica 85 skrev 2013-07-21 15:09:48 följande:
    Idag har jag världens mensvärk och jag sitter och är förbannad/bitter och lite ledsen över att jag har den! Den är som en konstant påminnelse om att jag inte heller denna gång blev gravid! Ja, det blir ett bittert inlägg idag men vad ska man säga när jag helst av allt vill lägga mig i sängen och gråta hela dagen.
    Tack! Jag är också lite lessen och så idag...skulle haft mensen i torsdags men den kom inte. Var hoppfull, tyckte mig känna lite symptom. Gladde mig väl lite för mycket...och igår kväll kom den jäkla mensen, tre dagar sen Så nu blir det ett nytt försök.
    linnis83 skrev 2013-07-21 20:17:46 följande:
    Jag lyckades bli gravid efter 10 månader och lyckan var total. Gick in i v 14 i torsdags och fick en blödning natten till lördag, som visade sig vara missfall (MA, bebisen hade nog varit död sen v.8-9). Lyckan har övergått i tomhet och besvikelse, nu är vi tillbaka på noll igen.... *suck*
    Måste vänta tills jag slutar blöda och sen ska man helst ha en mens innan man försöker igen.... Hoppas verkligen att vi inte behöver vänta lika länge på nästa plus...

    (Fyller oxå 30 snart, i slutet av augusti, btw....)
    Åh nej Jag håller alla tummar för att ni snart blir gravida igen, att det går snabbare denna gång (enligt många så går det snabbare andra gången...) och att bebisen stannar kvar! Styrkekram!
  • Äldre 29 Jul 22:12
    #15
    linnis83: Ja usch...och det där med p-piller stämmer helt säkert. Har ätit p-piller i många år och slutade med dem i januari i år. Man får väl försöka tänka på att genomsnittet att bli gravid ligger på sju månader...det är ungefär där vi är nu. Men det känns ändå jobbigt förstås. Sen brukar många säga att det brukar ta sig fortare igen efter att man haft ett MF eller MA, hoppas att det stämmer, så ni snart får chansen igen!

    Jessica85: Ja precis, man tror ju att det är nånting när mensen inte dyker upp. Sen är jag tyvärr ibland lite snabb med att känna efter och tycka mig känna av vissa symptom...som sen visar sig vara inbillning. Någon gång ska det väl bli vår tur? Snart hoppas jag!

    Jag testade rosenrot i två månader, men fick mensvärken från h*lvetet av dem...och inte blev jag gravid heller, så efter två omgångar la jag av, och sen dess är inte mensvärken så där hemsk längre. Tyckte inte det var värt det. Annars så har vi inte testat någonting. Ser bara till att äta folsyratabletter. Om det inte tar sig kommande månad så blir det till att köra ÄL-tester sen, kom vi fram till igår. För jag är inte helt säker på när ÄL är egentligen...har bara "räknat med" att jag har 14 dagar mellan mensen och ÄL, då min cykel nästan alltid är 28 dagar.
  • Äldre 31 Jul 21:36
    #18
    Jessica85: Förstår dig! Många som blivit gravida i de trådar jag varit med i också. En tjej som jag följt sen första månaden, när vi satte igång, ska ha i mitten av oktober...hon blev gravid på första försöket. Självklart är jag glad för hennes skull...men det blir så jobbigt att se gravidmagar och bilder på bebiskläder och allt sånt. Suck. Men ändå fortsätter man läsa, följa, kolla osv....varför? Varför gör man det mot sig själv? Å andra sidan så är det skönt att FL finns, så man kan få följa andra som det också tar tid för, andra som är på samma nivå och vet hur det känns.

    Blandade känslor alltså.
  • Äldre 1 Aug 22:33
    #20
    Jessica 85 skrev 2013-07-31 22:33:22 följande:



    Jag håller fullständigt med! Det var lite det jag tänkte med den här tråden att få kunna dela såna här grejer med andra och hjälpas åt liksom
    Ja eller hur Alltså, det finns både fördelar och nackdelar med allt, kan vi väl konstatera
  • Äldre 8 Aug 21:25
    #23
    Jessica 85 skrev 2013-08-08 20:39:22 följande:
    Hej! Nu var det ett tag sen. Har semester och försöker ha det gott. Men som alltid är man väl medveten om var i cykeln man befinner sig och denna vecka är ÄL-veckan så det blir mycket mys i veckan.

    Hoppas du har slutat blöda nu linnis83!?
    ÄL-vecka här med. På söndag skulle jag tro, men kör med ÄL-stickor för första gången och jag tror de kan komma att ge utslag redan imorrn! Så vi får se. Lycka till Jessica
  • Äldre 8 Aug 21:37
    #24

    Häromdagen var jag ute på stan med en kollega och så såg vi en söt bebis och jag bara "Åååh vill också ha". Då säger kollegan att "ja men då är det bara att göra en då". Jag sa inget. Mådde dåligt inombords.

    "Bara att göra en". Om hon bara visste....

  • Äldre 9 Aug 20:36
    #28
    Jessica 85 skrev 2013-08-09 13:12:24 följande:


    Aj, ja den gör ont! För en del är det en sån självklarhet att bli gravid och bli det på beställning och det är såå jobbigt. Det kan verkligen göra en deppad! Dom förstår inte hur det känns när man längtar så otroligt och det inte händer. Jag tycker nästan att dom situationerna är jobbigast för vad svarar man på det liksom? Throw it in my face, eller?

    Jag testade också idag men var jättesvagt utslag så verkar vara några dagar bort innan ÄL. Lycka till för oss båda!
    Ja eller hur...ibland blir man ju fundersam på hur folk tänker. OM de tänker alls. Vissa pratar innan de tänker efter ibland tror jag. Som tur var så babblade kollegan vidare om nåt annat strax efter så jag hann liksom inte svara nåt. Visste inte vad jag hade svarat annars så...!
    längtar985 skrev 2013-08-09 16:57:38 följande:
    Hej! Jag går gärna med här, har varit med och skrivit i några trådar innan men "alla" har sedan blivit gravida. Jag är 28 år och min sambo är 35 år, vi bor i hus på landet. Vi har försökt bli gravida sedan september 2011. I Oktober 2012 kom mensen som vanligt men eftersom jag skulle ut på fest ville jag vara säker på att jag inte var gravid, så jag tog ett test jag tänkte att det är som vanligt inget positivt test. Men jag har aldrig varit så glad som den dagen det var ett plus! Den lyckan fick dock bara vara i 2 veckor, då vi hade fått ett tidigt ultraljud som visade att det inte fanns något foster. Vi försökte få hjälp från landstinget för att göra en fertilitetsutredning men de sa att de inte gör något förrän vi försökt ett år igen. Så vi har sökt och fått hjälp av en privat klink som är anslutna i landstinget. Nu vill jag gärna vara med här och skriva av mig. Hoppas inte ni tycker att jag skrev för mycket..
    Välkommen och fortsatt lycka till!
  • Äldre 11 Aug 15:05
    #38
    längtar985 skrev 2013-08-10 17:48:05 följande:

    Jag blir så sårad när folk säger att det är bara att göra en bebis. Om folk bara visste hur många som får kämpa för att lyckas göra en bebis. Men eftersom jag inte vill att folk ska veta om att vi försöker får jag ta det och gråta när jag kommit därifrån. Så EG83 tyvärr förstår jag för väl hur du känner dig.
    Precis...och samma här. Vill heller inte att så många ska veta att vi försöker, så jag gör precis samma. Tar det så bra som möjligt och är lessen efteråt istället. Igår träffade vi en liten på ett år och så berättade vännerna att du nu väntar nummer två Suck,.
    linnis83 skrev 2013-08-10 21:05:36 följande:
    Trodde jag typ hade slutat blöda men neeej.... Idag har det kommit två "störtfloder", typ fyllt en binda och sen har det tvärslutat... (ursäkta detaljerna....). Börjar vara  ganska less nu, tycker att det borde ge sig. Idag är det 3 veckor sen jag fick första blödningen....

    Ja, jobbigt när folk tjatar och frågar en massa... Nu vet ju iofs dom flesta i vår närhet att vi försöker iom missfallet, det känns på ett sätt ganska skönt.

    Har blivit så där nojig igen och ser gravidmagar och bebisar och barnvagnar precis överallt... *suck* Jag vill oxå!

    Hur går det med ÄL-stickorna för er? Utslag ännu?
    Usch vad jobbigt att det inte ger med sig...nu vet jag inte hur det bör eller brukar fungera efter MA...så kan tyvärr inte ge dig några bra ord gällande det.

    Jag ser också bebisar och magar och så överallt. Och som jag skrev ovan så berättade vänner igår att de väntar nummer två. Som tur är bor de långt bort, så vi lär se dem max 1-2ggr innan bebisen kommer. Kanske inte ens det. Men ändå. Det högg liksom till i magen när de berättade...

    Jag körde ÄL-stickor för första gången denna månad och de visade positivt fredag och lördag, idag var det negativt. Så nu hoppas vi att vi prickat rätt!! Och att det tar sig förstås. I så fall blir det bebis i början av maj. Bra månad! Hoppas.
    Jessica 85 skrev 2013-08-10 23:06:48 följande:


    Vad jobbigt att det blöder fortfarande!
    Hoppas det ger med sig snart!

    Jag har faktiskt tagit några tester men det är lite oklart. Enligt appen och tidigare så är ÄL i helgen men när jag tog ett test i veckan var det ett svagt streck och idag var den blank. Har jag då redan haft eller inte? Ska kolla några dagar till men jag tror inte att jag har haft redan för har inte haft nå flytningar eller känt nåt speciellt. Men samtidigt är jag inte en som "känner" när jag har ÄL. Vi får se helt enkelt.
    Jag testade ÄL-stickor för första gången denna månad och tyckte det fungerade mycket bra. Visade negativt fram till torsdag men då var det starkare än dagarna innan. Fredag och lördag var teststrecket lika starkt eller lite starkare än kontrollstrecket. Idag var det negativt igen. Så nu hoppas vi att vi fått till det bra denna gång Måste säga att jag är ganska positivt överraskad av ÄL-testen, de verkar ju ha fungerat i alla fall.

    Hoppas det gått bra för er med!
  • Äldre 11 Aug 15:05
    #39

    Välkommen hit Wile och lycka till!

Svar på tråden Närmar sig 30 och längtar efter +