• Emeliiiet

    Närmar sig 30 och längtar efter +

    Hej allihopa jag hoppar in här med.
    Jag är 30 år gammal och min sambo är lika gammal. Vi har försökt bli gravida sedan slutet på augusti. Det kanske inte verkar så länge men för mig känns det som en evighet! Det är inte bara det att jag själv längtar efter barn men min sambo längtar oxå. Han pratar varje dag om hur mycket han längtar efter barn, han sa att det enda han önskar sig i julklapp är en bebis osv osv. Det känns så tråkigt och frustrerande att inte kunna ge honom detta. Våra föräldrar pratar om barnbarn och det känns så frustrerande!
    Jag har varit sjuk i en långdragen influensa och fick uvi och var till läkaren. När jag berättade att vi försökte skaffa barn så kollade dem äggledare, livmodersslemhinna osv och sa att allting såg jättebra ut.
    Jag vet att man säger att 1 år är normalt men det känns ganska frustrerande när ens vänner blir gravida bara dem funderar på att sluta med p-piller. Nu igår kom mensen 2 dagar för tidigt. Hoppas att det inte är något fel och att man snart är gravid

  • Emeliiiet
    EG83 skrev 2014-01-06 13:43:11 följande:
    Ok, ett par dagar efter mig då. Låter ju uppenbarligen bra, men jag vet också hur det är att vara skengravid och tro man har det ena och det andra...har haft det många, många gånger. Ja något har det varit varje månad faktiskt.

    Här låg jag sömnlös två nätter på raken, vilket är väldigt ovanligt för mig. Eller rättare sagt, det har aldrig hänt tidigare. Nu har jag i alla fall fått sova ut tre nätter efter det, så imorgon ska jag väl vara fit för jobb igen. Annars så har jag känt av lite smått här och där - illamående efter att jag lagt mig på kvällarna, varit uppe och kissat två nätter, något som jag aldrig gör annars (och trots att jag inte druckit mkt under kvällen innan). De gånger jag inte behövt kissa under natten, har jag vaknat med sprängfylld blåsa på morgonen...nja inte alla dagar, men flera.

    Idag, ja för en timme sen eller så, så fick jag ont i magen...kan inte riktigt sätta fingret på var det var, men mer åt mitten...det var en otrevlig känsla på nåt vis. Nåja, slutfunderat för denna gång

    Hej och välkommen! Känner igen den där längtan, och även det där med att vänner och bekanta verkar bli gravida hur lätt som helst...här är vi inne på försök 13 nu, började i januari förra året. Känns tungt att det inte blivit något ännu...men det kommer väl. Hoppas jag!

    Så skönt att du fick en extra koll! Inte dumt alls det. Och skönt att allt såg bra ut.
    Tack! Hoppas att det här är din/er månad :)
  • Emeliiiet

    I förrgår fick jag en blödning när jag och min sambo hade sex. Har haft mycket värk i nedre delen av magen ungefär som mensvärk. Det var 3 dagar för tidigt för mensen men tänkte att det kanske var det ialf ( har väldigt regelbunden mens var 4:e tisdag vid ca klockan 14:00). Enda gången den rubbats var andra månaden jag slutade med p-piller. Jag har dock inte blött något mer och värken är kvar? Kan man få rubbningar i menscykeln 5 månader efter att man slutat med p-piller?Gjorde ett gravtest igår men det var negativ

  • Emeliiiet

    Har tagit cellprov i maj så jag hoppas det är lungt! Mensen skulle ha kommit idag så vi får se. Om den håller sig borta kanske man ska göra ett gravtest igen på en vecka?


    Millispillis skrev 2014-01-07 16:41:35 följande:
    Hej Emeliiiet, jag har flera gånger råkat ut för en liten blödning i samband med sex, det händer och behöver inte betyda något, om du däremot får detta flera gånger kan det vara bra att göra ett cellprov för att konstatera att det inte är något problem. Håller tummarna för att att du får ett plus om någon dag och att mensen håller sig borta!

  • Emeliiiet

    Tack! Hoppas jag med! Känns så tråkigt när det man önskar sig mest av allt känns omöjligt att påverka själv!


    linnis83 skrev 2014-01-07 16:41:05 följande:
    Välkommen alla nya! Här verkar mensen vara på G redan trots att jag har bim först på torsdag.... Jaja, hade ju ändå inget hopp om att det skulle bli nåt denna gång så är väl lika bra att eländet kommer... = ) Snart dags för flytt till hus för oss! Nästa ägglossning blir samma dag som vi får nyckeln. = ) Vore ju trevligt om det kunde ta sig då... = )Man får ju mer blod i slemhinnorna när man är gravid och kan därför blöda vid ex sex. Vet inte hur tidigt den effekten brukar visa sig, men det skulle ju kunna vara ett bra tecken. = ) Om mensen inte har dykt upp som den ska heller så kan det ju vara nåt på gång. = ) Håller tummarna för det!

  • Emeliiiet

    Hej!

    Jag är ledsen att jag varit frånvarande och inte varit aktiv i tråden men nu kan jag äntligen säga att jag är gravid! Vi har varit till barnmorskan och jag är i vecka 8 och beräknad födsel den 20:e januari.

    Ett tips som fungerade på mig/oss. Vi hade sex varannan dag och när jag hade ägglossning hade vi sex varje dag i 4 dagar (före, under, efter).
    Det tog oss 9 månader efter att jag slutat med p-piller.
    Vi bokade en resa till Grekland i en vecka och beslutade oss för att dricka vin, äta god mat och koppla av.
    Så körde vi med ovanstående metod i 1 månad och då blev jag gravid :)

  • Emeliiiet
    EG83 skrev 2014-06-06 14:18:54 följande:
    Här har det för övrigt visat sig att jag har för lågt gulkroppshormon/progesteron, så det blir troligtvis pergotime framöver. Känns både bra och dåligt. Bra för att de hittade ett "fel" och dåligt för att alla tankar snurrar runt i huvet om att det kanske inte kommer fungera osv. Suck.
    Förstår att det känns skönt att dem hittat vad det berodde på och nu hoppas jag att du/ni blir gravida snabbt :)
    Har en kompis med samma och det tog bara 2 månader efter att hon började med Pergotime så blev hon gravid.
    Lycka till och ett tips även om det är svårt är att nu när ni vet vad det berodde på kan ni lösa det så försök att koppla av.
  • Emeliiiet
    MyDestiny skrev 2014-06-06 14:19:54 följande:
    Hej! Jag har heller inte skrivit på ett tag, nu också gravid. Tänkte dela med mig av vad som antagligen var anledningen att det var svårt för oss, kanske hjälper det någon annan :)
    Vi försökte 1,5 år utan att det hände något, påbörjade utredning förra våren och fick därefter 2 missfall under sommaren/hösten.
    Därefter spolade jag äggledare och man undersökte livmoder för ev missbildningar som kunde påverka men fann inget. Under tiden hade jag med hjälp av ägglossningstest märkt att jag hade ovanligt sen äl kunde vara allt mellan dag 20-26. Hade varit så fokuserad på att hitta och pricka in äl att jag inte ens tänkt att det var konstigt att den var så sen jämt. Nämnde detta för läkaren och fick svar att kanske var det svårt för ägget att fästa med så sen ägglossning/kort lutealfas. Så pergotime skrevs ut för att ge min äl "extra skjuts". Vi blev gravida på det första försöket med pergo och är nu i v14. Så nu känns det äntligen som att det kanske kan gå vägen...
    Grattis!
Svar på tråden Närmar sig 30 och längtar efter +