• Pusheen

    Närmar sig 30 och längtar efter +

    Hej tjejer. Så skönt att hitta andra som kan förstå hur jag känner mig. Vi har försökt snart ett år och i augusti fick jag utomkveds och fick operera bort min ena äggledare. Jag har det så himla svårt att komma över det som hände plus att jag i dagsläget har sex st som är gravida av mina bekanta och tre nyblivna mammor. Tår inte ut av att höra alla som väntar barn i min närhet. Dessutom är min syster en av dem och vi har daglig kontakt och hon berättar allt om hur hon mår och graviditeten kommer på tal nästan varje gång vi pratar. Är givetvis glad för hennes och alla andras skull men just nu känns allt så hopplöst. Min sambo reser en del och lyckas alltid vara iväg när jag har ÄL. Usch allt känns så segt. Det är väl bara att ha tålamod och inte göra så stor grej av det men det är minsann inte så lätt!

  • Pusheen
    linnis83 skrev 2013-12-25 18:33:11 följande:
    Välkommen!

    Jag fick ett MA i juli och vi är nu på vårt fjärde försök efter det. Har fortfarande inte kommit över det helt, även om det så klart känns lättare med tiden. Mitt BF var 22/1 och jag hade fantiserat om att fira julen med en härlig bebiskula... = ) Skulle kännas så skönt att få ett nytt plus på stickan, även om man så klart skulle vara orolig...

    Hoppas också att 2014 blir året då det händer!



    Fy vad jobbigt! Förstår hur du känner. Jag försökte typ på egen hand få till det när jag hade ÄL då min sambo inte har varit redo att satsa fullt ut på barn. Han skulle dock bli glad om han fick beskedet då. Det positiva i det som hände oss i samband med utomkvedet var att vi har kommit varandra så mycket närmre och jag kan prata med honom om min barnlängtan och ringer och pratar med honom när jag behöver tröst. Har nu köpt en ägglossningsmonitor som vi ska testa och nej, vi har ingen superpanik men samtidigt så blir man ju inte yngre och vi vill så gärna ha barn plus att jag inte vet om det kommer bli problem med bara en äggledare samt att jag som du är rädd att det ska hända igen..

    Kämpa på!
  • Pusheen

    Millispillis, har ingen aning om det där med ägget tyvärr.

    Det är ju inte så himla kul att mysa till det om man har ont i magen när man har ÄL. Mysa är kanske inte det första man tänker att man vill göra..

    Jag testar ju en ägglossningsmonitor nu och jag fick mig en överraskning i morse att jag redan låg på hög, jag är bara i dag 12 och jag har trott att jag har ÄL runt dag 20 men då kanske det har varit i sista ropet.. Då hinner vi förhoppningsvis få till det innan han åker.

    Kul att din sambo oxå är redo nu. Precis samma som med min så jag vet precis hur det känns, äntligen! Kunde inte ens prata om barn innan med min sambo.. Men nu är vi på samma plan äntligen :)

  • Pusheen

    Linnis83 bra att ni pratade om det. Det är det bästa. Förstår hur du känner dig. Jag har försökt på "egen" hand med till en början. Först nu är min sambo redo att kämpa med mig men jag är rädd att puscha för mycket nu när jag har ÄL..

    Så jobbigt det kan vara på många plan.. Fick max på stickan idag men har världens migrän så jag vet inte om jag klarar att ligga ikväll :( Man kan ju inte det till varje pris fast man vill.. Sen är jag rädd att medicinen ska sabba vad tror ni? Jag måste ta medicin mot migränen annars blir det helt olidligt. Testade vanlig Treo nu i ett naivt försök(hjälper sällan mot min migrän). Hoppas det hjälper lite iaf. Låg igår så jag får hoppas att det finns några överlevare kvar där inne ;)

    Styrkekram till alla. Tänkte innan idag om man ska se det positivt när mensen kommer så kan man vara glad att man iallafall har en fungerande cykel i allt elände. (Ska bara komma ihåg att tänka på det själv när mensen kommer nästa gång....) ;)

  • Pusheen

    Nej :( Har jag kanske sabbat ägget nu då :(

    Jag tar sumatriptan eller mest Treo till en början.. Vet inte hur jag ska hantera det då. Jag har pratat med vårdcentralen att jag vill ha "gravidvänlig" medicin. Fick då 1000mg alvedon och citidon. Alvedonen kan jag lika gärna kasta i sjön, fungerar inte alls. Verkar nästan som att min migrän tyvärr är hormon baserad..

  • Pusheen

    Så det funkar med citodon.. Hmm ska be om att få fler så jag har något att ta iallafall. Vet själv att Treo inte är bra.. Ja ja.. Ingen mening med att analysera allt i minsta detalj, blir det så blir det.. :) Svårt att låta bli när man vill så mycket!

  • Pusheen

    Jag vet inte exakt BIM men det är runt den 14-15:e.. Har ömma bröst och öm i livmoder och lätt illamående hela tiden, hjärtklappningar, halsbränna, kissnödig, blödig.. Ja jag vet inte vad jag ska tro. Vågar inte hoppas på något. Försöker ställa in mig på att mensen kommer. Tyckte dock att det var lite tidigt för menssymptom och lite väl tidigt att känna av graviditet endast fem dagar efter ÄL? Jag är väl skengravid av allt längtande..

  • Pusheen

    EG83, skit oxå :( Hoppas på bättre lycka nästa gång. Jag väntar fortfarande.. Gör ett test i början på nästa vecka om tanten inte har kommit innan dess.. Styrkekramar!

Svar på tråden Närmar sig 30 och längtar efter +