• Jessica 85

    Närmar sig 30 och längtar efter +

    Men hur länge kan/ska man blöda egentligen linnis83? Vad säger bm?

  • Jessica 85
    linnis83 skrev 2013-09-05 16:39:42 följande:
    Weeeee! Positivt på ÄL-stickan! Äntligen kan vi köra igång igen! Maken är lite motsträvig men jag tror jag har övertalat honom. = )
    Heja heja!! Äntligen!
  • Jessica 85
    Emilie skrev 2013-09-06 14:45:03 följande:
    Jag är också 28,5, min sambo 36, vi har snart försökt att skaffa barn i ett år, vi längtar verkligen, med vove, bil o villa så är det det som saknas! Håller med om omgivningens frågor, att det känns som om alla blir gravida utan problem... och kommentarer, som t.ex. "eller du kanske inte dricker kaffe längre ;) " de är ju inget ont menat av någon, men längtan blir ju inte mindre direkt! Ibland undrar jag varför det känns som tabu att berätta att vi faktiskt försöker, att de inte behöver fråga, jag kommer berätta isåfall, men nu blir det ofta bara "ehm undviker ämnet stämmning"... 

     
    Emelie: ja jag håller med. Det är just det att det är privat fast alla är för nyfikna för att motstå att inte fråga. Ibland värker det verkligen i mig när nån frågar " men ska inte ni få barn snart?" bara idag så hade min sambo en kollega som kom och frågade om han skulle bli pappa, något rykte på "byn" gick (igen).  Det gör mig ledsen och jag känner mig otillräcklig fast det inte finns något att göra mer än det vi gör. Jag trodde förra hösten att jag verkligen var gravid och jag var upprymd, men nu sitter jag här snart ett år senare....oj det värker i mig att ens tänka på det.

    Nu är jag i dagarna mellan ÄL och BIM. Som vanligt analyserar och känner efter minsta lilla i kroppen (tänk om man inte gjorde det varje månad!) Har varit lite illamående sen förra veckan men det är väl inbillningssjukan. Känner mig trött och hängig men är lite förkyld så det är ju inte så konstigt heller. BIM på fredag iaf så lite hopp måste man ju få ha :)
    Hur är läget med er andra?    
  • Jessica 85
    Millispillis skrev 2013-09-10 10:13:24 följande:

    Hos oss händer det inte mkt, fick mens för ett par dagar sen... ska dock på utredning på fredag så får se vad som händer efter det. Min pojkvän svänger så himla mkt, ena stunden är han med på tanken att skaffa barn, i nästa blir han nervös och vill vänta 3-4 år till... :/ suck! jag vill ju nu nu nu NU! haha! aa det är inte lätt! Tror även att det har lite med den manliga stoltheten att göra då hans prov inte var sådär jättebra sist. Men han har ju ätit både vitaminer och zink nu så hoppas verkligen på bättre resultat! Håller tummarna för dig nu Jessica! hoppas hoppas! snart måste det ju faktiskt vara vår tur! ;)

    Fick btw reda på att ytterligare en kollega väntar barn, jätteglad för henens skull men gud så jobbigt det känns, jag vill ju så gärna också!  



    Det låter som att det kan vara en släng av den manliga stoltheten som spökar! En del killar (inte alla) tar som förgivet att det inte är något fel på dem utan att det är kvinnan. Min syster fick göra IVF och det var han som problemet låg hos och det tog verkligen hårt då han aldrig hade kunnat föreställa sig att han var orsaken till deras barnlöshet.  Jag har sagt till min sambo att om det inte har hänt något fram till oktober så då vill jag att vi söker hjälp och han är med på det. Känns ändå skönt att ha en plan.

    Ja alla blir gravida hela tiden, överallt! Tusan, det ska vi oxå bli  
  • Jessica 85

    EG83: hoppas att det är början på nåt

    BIM idag och jag väntar och ser vad som händer!!! Vet inte riktigt vad jag ska tro men lika bra att inställa sig på att mensen kommer idag!

  • Jessica 85
    EG83 skrev 2013-09-13 22:07:00 följande:
    Tack, hoppas!

    Hur går det med dig? Hänt nåt, eller testat?

    Ingen mens ännu faktiskt men jag har inte testat. Har ju haft 35 dagars cykel men 28 dagar senaste 2 månaderna så jag tror jag väntar lite till för nu har jag räknat med 28d. Känner inget speciellt, lite öm i tjejmagen, lite lätt illamående som jag alltid brukar vara i slutet av cykeln så jag vet inte...
  • Jessica 85
    linnis83 skrev 2013-09-14 10:38:28 följande:
    Hur länge sen är det du hade ägglossning? Har för mig att jag har läst att lutealfasen (alltså från ÄL till mens) nästan alltid är 14 dagar, oavsett hur lång cykel man har.



    Det är 14 dagar sen så borde stämma med 28 och alltså bim +2 (?) idag då
  • Jessica 85

    Hej! Idag tog jag ett test som var negativt känns hopplöst och det är väl bara att vänta in mensen. Vill bara lägga mig i sängen och hänga där hela dagen. Är trött och slut och mår illa så om mensen ska komma så kom nu så kan jag deppa ner mig lite till så kanske det känns bättre imorrn!

  • Jessica 85
    EG83 skrev 2013-09-15 22:34:40 följande:
    Stor kram! Vet hur det känns...visst vore det bra om mensen bara dyker upp i så fall, precis som du säger. Men även om det var negativt idag så är det inte kört innan mensen dyker upp!!



    Ja det är mitt halmstrå! Ingen mens i sikte så kanske eventuellt....ni som har plusat nångång var det innan/efter bim??
  • Jessica 85
    Millispillis skrev 2013-09-17 16:22:07 följande:

    Hur har det gått Jessica? har du testat igen?? håller tummarna! vi var iaf på utredning i fredags och allt såg bra ut, mannens prov var nu normalt!! så himla skönt! så vi kör på som vanligt och försöker själva fram till nyår och efter det så blir det ev insemination!



    Va bra att det såg bra ut allting! Hoppas att det tar sig av sig själv under hösten för er :)

    Jag har inte testat något mer. Ingen mens heller men det kan ju vara så att mensen har återgått till 35 dagar och så läste jag äl-stickorna fel för jag tycker dom är svåra att tyda.  
Svar på tråden Närmar sig 30 och längtar efter +