• EG83

    Närmar sig 30 och längtar efter +

    Jahapp. Vaknade av den typiska mensmolvärken imorse...och sen kom den såklart Nu får vi helt enkelt ta och fira jul, och sedan försöka igen till nyår. Ett försök till, sen går vi till läkaren för att se om det kan vara nåt fel...

  • EG83
    Millispillis skrev 2013-12-20 14:55:07 följande:
    Det ska tydligen ingå när man gör utredning om det finns indikation på att kvinnan genomgått infektioner el dylikt. Nu önskade jag detta själv för att kunna utesluta ngt hinder/försträngning och pga att jag läst kvinnor som blivit gravida efter spolning, griper efter halmstrån men vad gör man inte!

    Kan iaf meddela att det gjorde jäkligt ont. Smärtan gick över väldigt snabbt men attans så ont det gjorde, skrek aj aj aj rakt ut andra gången dom spolade kontrastvätskan så att dom fick avbryta, höll ju nästan på att tuppa av. Läkaren förklarade att det förmodligen blev som en kramp då e fick försöka ett par gånger innan katetern hamnade rätt och var ordentligt kuffad så den inte "halkade" ut. Låter inte så fräscht att skriva om det men skit samma haha! Var iaf som mensvärk x100 när det gjorde som ondast men gick över väldigt snabbt, efter ca 30 min mådde jag som vanligt igen! Så nu är det väl bara att vänta, läkaren skickade iaf en remiss för insemination så blir det inget + närmsta tiden så provar vi det! :)

    storm kram till alla och trevlig helg!!!
    Aj...det lät inte så mysigt du...men hoppas det hjälper! Annars så håller vi tummarna för nästa steg.
  • EG83
    längtar985 skrev 2013-12-25 08:13:52 följande:
    Idag har jag fått den bästa julklappen hittills för nästa år har vi ett eget knyte! Det vi har längtat efter sedan Augusti 2011 ska bli verklighet. Så tjejer allt vi har gått igenom med spolning och utredning är värt det! Igår hade mitt inlägg sett annorlunda ut. Vi testade i förgår på dag 29 har normalt inte mens förrän dag 33 men tänkte att det hade ändrat sig efter op. Testet visade givetvis negativt. Så jag fick ringa labb för vi ville börja vår IVF utredning så snart som möjligt. Proverna ska tas dag 2-4, så då fick vi lämna det idag på juldagen. Igår fick vi veta att en släkting till ska ha barn. Grät som bara den när vi åkte hem. Hoppet var helt borta. Idag skulle vi testa igen, tänk om och då är det onödigt att åka in och lämna prover. Så idag när jag vaknade( tidigt som de senaste 5 dagarna tog jag ett test blev helt chockad det stod gravid 1-2. Är så jävla lycklig! Wiiiiiiii En riktigt God Jul tjejer!
    Ååååh stort grattis Håller tummarna för att allt går bra!
    Pusheen skrev 2013-12-25 12:01:11 följande:
    Hej tjejer. Så skönt att hitta andra som kan förstå hur jag känner mig. Vi har försökt snart ett år och i augusti fick jag utomkveds och fick operera bort min ena äggledare. Jag har det så himla svårt att komma över det som hände plus att jag i dagsläget har sex st som är gravida av mina bekanta och tre nyblivna mammor. Tår inte ut av att höra alla som väntar barn i min närhet. Dessutom är min syster en av dem och vi har daglig kontakt och hon berättar allt om hur hon mår och graviditeten kommer på tal nästan varje gång vi pratar. Är givetvis glad för hennes och alla andras skull men just nu känns allt så hopplöst. Min sambo reser en del och lyckas alltid vara iväg när jag har ÄL. Usch allt känns så segt. Det är väl bara att ha tålamod och inte göra så stor grej av det men det är minsann inte så lätt!
    Förstår frustrationen...hoppas att ni får till en liten snart i alla fall. Det är snart vår tur! Det måste det vara!

  • EG83
    Pusheen skrev 2013-12-25 17:57:57 följande:
    Ja 2014 kanske blir året.. Vi får väl se! :)
    EG83, är det ert första barn? Vi har inga sen innan..
    Japp, har heller inga barn sen innan.
  • EG83
    Millispillis skrev 2013-12-27 09:02:31 följande:
    Va härligt med ett plus längtar985!

    Puscheen, jobbigt att mannen är bortrest, i know the feeling haha!

    Jag hade iaf äl häromdagen, hade så himla ont i magen på julafton, trodde det var ngt annat så det blev inget mys över huvudtaget, hade fortfarande ont i magen på juldagen så tog äl test mest bara för att kolla, (skulle eg ha äl 26:e och fick maxutslag på stickan, gissa om jag blev irriterad, vi missade alltså förmodligen första dagen då jag hade "magknip" SUCK! Lyckades iaf mysa till det på juldagen så hoppas kan man ju, men tjejer, är det någon som har koll på hur länge man kan ha positivt på äl stickan efter att ägget redan släppt?

    Det som känns himla skönt är iaf att min sambo nu har börjat längta ordentligt efter barn även han! *jippie*, han engagerar sig mkt mer och vill verkligen nu, vet inte vad som har hänt men jag är lycklig för det iaf! :) han har väldigt många vänner som ska ha barn 2014 så han börjar väl också känna att det är dags! Fick också hem en bekräftelse på att en remiss är skickad för insemination nästa år, mannen är ju dock inte överlycklig över detta men va fasiken, han får överleva det! nu är jag så jäkla less på att vänta och alltid få den där jäääkla mensen varje månad!

    Hoppas alla har haft en fin jul nu iaf så tar vi nya tag nästa år tjejer! 2014 ska bli vårt år! :)
    Så vitt jag vet så släpper ägget ca 24-36 timmar efter man fått max på stickan. Ett par ggr har jag fått max två dagar i rad, har då tänkt som så att det varit 36 timmar från första dagens max, och mindre än 24 timmar från andra dagens max. Men vem vet haha.
  • EG83
    linnis83 skrev 2013-12-29 18:08:54 följande:
    Jag fick ett litet breakdown igår... Har känt mig så ledsen över att jag inte känner att får nåt stöd i det där här av mannen... Har känt att allt ansvar ligger på mig att få till det under äl-dagarna och att han inte verkar så engagerad. När jag har beklagat mig över att det känns jobbigt har han svarat "men tänk inte på det då"... Känns som att jag gör mycket uppoffringar för att lyckas oxå, t ex skippar alkoholen under och efter ägglossningen medan han dricker öl som vanligt. Man har det ju i huvet heeeela tiden och det blir verkligen jobbigt när man känner sig så ensam i kampen.

    Vi pratade ut igår i alla fall, det kändes skönt. Han sa att han oxå tycker det är jättejobbigt och är rädd att det är hans fel att det går dåligt för oss... Därför har han inte velat prata om det alls. Han förstod mig och lovade att bättra sig. Så nu känns det lite lättare. =)

    Trodde ju att mitt ägg släppte i torsdags, men har inte kört med stickor denna månad, tänkte att det kanske kunde minska på stressen lite... = ) Men igår kunde jag inte hålla mig så jag tog ett test i alla fall, och det blev ett streck på det, inte jättestarkt men starkare än neg i alla fall. Tänker mig att det borde ha varit max på stickan under fredagen då, och att ägget släppte under gårdagen kanske. Hoppas på det, för vi fick inte till det tors, fre och lör pga makens ryggskott och mitt dåliga humör..... = )

    Det blev långt det här, men skönt att få spy ur sig en massa elände. = ) Tack för att ni finns!
    Skönt att ni pratat och att det känns bättre nu
  • EG83
    linnis83 skrev 2013-12-30 21:27:58 följande:
    Nä, nog överanalyserar man ganska så saftigt... = ) Men vad gör man inte för att få ett litet frö i magen!

    Du skulle kunna testa koffeintabletter också, Treo innehåller ju koffein och det brukar ofta lindra huvudvärken pga att det drar ihop blodkärlen.

    Hoppas det blir bättre snabbt!
    Mm då kan man dricka en massa kaffe istället Nej jag vet, är inte så bra det heller. Men gott.

    Gott nytt år till er! 2014 ska bli vårt år!
  • EG83
    linnis83 skrev 2014-01-05 19:43:32 följande:
    Hur går det för alla?

    BIM på torsdag här, men har inte så höga förhoppningar då vi inte fick till det riktigt optimalt denna gång... Men lite hoppas man ju ändå.... = )
    BIM nästa söndag. Försöker att inte hoppas för mycket...
  • EG83
    Pusheen skrev 2014-01-05 23:45:51 följande:
    Jag vet inte exakt BIM men det är runt den 14-15:e.. Har ömma bröst och öm i livmoder och lätt illamående hela tiden, hjärtklappningar, halsbränna, kissnödig, blödig.. Ja jag vet inte vad jag ska tro. Vågar inte hoppas på något. Försöker ställa in mig på att mensen kommer. Tyckte dock att det var lite tidigt för menssymptom och lite väl tidigt att känna av graviditet endast fem dagar efter ÄL? Jag är väl skengravid av allt längtande..
    Ok, ett par dagar efter mig då. Låter ju uppenbarligen bra, men jag vet också hur det är att vara skengravid och tro man har det ena och det andra...har haft det många, många gånger. Ja något har det varit varje månad faktiskt.

    Här låg jag sömnlös två nätter på raken, vilket är väldigt ovanligt för mig. Eller rättare sagt, det har aldrig hänt tidigare. Nu har jag i alla fall fått sova ut tre nätter efter det, så imorgon ska jag väl vara fit för jobb igen. Annars så har jag känt av lite smått här och där - illamående efter att jag lagt mig på kvällarna, varit uppe och kissat två nätter, något som jag aldrig gör annars (och trots att jag inte druckit mkt under kvällen innan). De gånger jag inte behövt kissa under natten, har jag vaknat med sprängfylld blåsa på morgonen...nja inte alla dagar, men flera.

    Idag, ja för en timme sen eller så, så fick jag ont i magen...kan inte riktigt sätta fingret på var det var, men mer åt mitten...det var en otrevlig känsla på nåt vis. Nåja, slutfunderat för denna gång
    Emeliiiet skrev 2014-01-06 10:46:21 följande:
    Hej allihopa jag hoppar in här med.
    Jag är 30 år gammal och min sambo är lika gammal. Vi har försökt bli gravida sedan slutet på augusti. Det kanske inte verkar så länge men för mig känns det som en evighet! Det är inte bara det att jag själv längtar efter barn men min sambo längtar oxå. Han pratar varje dag om hur mycket han längtar efter barn, han sa att det enda han önskar sig i julklapp är en bebis osv osv. Det känns så tråkigt och frustrerande att inte kunna ge honom detta. Våra föräldrar pratar om barnbarn och det känns så frustrerande!
    Jag har varit sjuk i en långdragen influensa och fick uvi och var till läkaren. När jag berättade att vi försökte skaffa barn så kollade dem äggledare, livmodersslemhinna osv och sa att allting såg jättebra ut.
    Jag vet att man säger att 1 år är normalt men det känns ganska frustrerande när ens vänner blir gravida bara dem funderar på att sluta med p-piller. Nu igår kom mensen 2 dagar för tidigt. Hoppas att det inte är något fel och att man snart är gravid
    Hej och välkommen! Känner igen den där längtan, och även det där med att vänner och bekanta verkar bli gravida hur lätt som helst...här är vi inne på försök 13 nu, började i januari förra året. Känns tungt att det inte blivit något ännu...men det kommer väl. Hoppas jag!

    Så skönt att du fick en extra koll! Inte dumt alls det. Och skönt att allt såg bra ut.
Svar på tråden Närmar sig 30 och längtar efter +