petit choux
Nån som vet vad som hänt med petit choux mix hittar inte den i butikerna längre ?
Nån som vet vad som hänt med petit choux mix hittar inte den i butikerna längre ?
Har faktiskt inte sett den på länge men det är super enkelt att sno ihop en egen deg!
2 dl vatten
50 gr smör el. Margarin
2 dl mjöl, gärna vetemjöl special
3 ägg rumstempererade
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp vatten och fett i en kastrull.
Tillsätt mjöl, lite i taget och rör kraftigt med tex en träslev ( jag brukar använda en kraftig slickepott) tills degen släpper från botten och kanterna och blir en boll.
Tag av kastrullen från värmen och ha i ett ägg i taget och vispa kraftigt efter varje. Vispa tills du ser att ägget blandats i ordentligt innan du har i nästa.
Spritsa eller klicka ut dem och grädda.
Stora 25 min
Små 20 min
Krans 25-30 min
Tänk på att inte öppna luckan i onödan!
Lycka till :)
Jag vill kunna smeta ut degen till en platt stor sak,
och sen smeta på min fantastiska skaldjurssallad, och göra små rulltårte bitar som en förrätt
Det har jag aldrig testa men de borde gå prima! Låter super gott så det måste jag testa :)