Inlägg från: MadeleineH |Visa alla inlägg
  • MadeleineH

    gravida från gruppen planering till nr 3

    081214, nej det är såklart ingen höjdare med sommar och stor mage! Hellre tidigt i augusti då än sent!

    Lupin84 - aha. Ja allt mitt är ochkänns för litet, vet inte alls vad jag ska ha på mig längre...

    Vecka 18 imorgon. 18!!! Helt galet!

  • MadeleineH
    081214 skrev 2013-11-22 10:30:28 följande:
    Har BIM idag eller igår så jag tog mitt digitala och det stod gravid 2-3. Så nu tänker jag vänta barn och inte missfall!!
    Bra där! Vad kul!

    Själv hoppade jag in i vecka 18 nu. Crazy!
    Körde bra och behövliga övningar med min PT i morse för bålstabilitet och ryggen. Hade en ergonom på jobbet idag som tittade på hur jag satt etc. Väldigt bra med tanke på att jag börjat känna av lite foglossning. Så inget meritta med benen i kors för mig...   
  • MadeleineH
    emmisss skrev 2013-11-22 13:56:39 följande:
    Hej alla! Surfade runt lite på här och hittade eran grupp! Har letat efter folk som planerar eller är gravida med tredje barnet, vilket jag antar att ni gör/är?

    Jag har dock inte vart med i den andra gruppen...hoppas det är ok?

    Jag är 29 år och har 2 tjejer på 3.5 år och 9 månader.. Är gravid med min trea(!) väntar den 27 juni, är snart i vecka 10 och fick se ett litet tickande hjärta i går på ul vid inskrivning!

    Innan jag blev gravid var allt frid och fröjd! Men nu undrar jag vad vi har ställt till med! Har verkligen fullt upp med de huliganer jag har nu!:) och sen har jag lite funderingar kring hur det blir för mellanbarnet, och om storasyster blir för stor för fort?
    Hej och välkommen! precis, vi här är plussade från en grupp i planerer barn-forumet. men du är hjärtligt välkommen.

    Tror att vi är en blandning från vecka 5 - 18 här.

    jag själv har en son på 8 och en dotter på 4. De hinner nästan bli 9 och 5 innan denna kommer. Jag ska på UL om två veckor och hoppas att få reda på kön då. 

    Kan också undra vad jag "ställt till" med. Hur ska man orka/hinna med etc etc. Men det ska gå bra!    
  • MadeleineH
    emmisss skrev 2013-11-22 14:24:52 följande:
    Tack! :)

    Kul med RUL..vi kollade könet till nr 2 oxå...kommer nog inte kunna hålla mig nu heller... även om jag kanske skulle vilja att det var en överraskning på förlossningen då jag har två tjejer! :) 
    Jag är mest sugen på att veta för att kunna spåna namn ordenligt. Så fort vi kommer på ett killnamn säger vi "men om det är en tjej då?" och så hoppas vi fram och tillbaka hela tiden. 

    Dessutom önskar sig sonen bara en lillebror och dottern bara en lillasyster så jag tror de behöver lite mental förberedelse. 
  • MadeleineH
    konami skrev 2013-11-25 14:23:55 följande:
    Hej tjejer vet inte om jag vågar mig in här än men jag får över vinna min rädsla i dag plussade jag svagt. Men strecket finns där och är rosa :) Bf är 2/8 på min 26 årsdag :) jag hoppas pyret vill stana kvar :) ska även ta ett digitalt test också men gör det om någon dag:)
    Hjärtligt välkommen och ett stort, stort grattis!
     
  • MadeleineH
    Anna J01 skrev 2013-11-26 19:29:08 följande:
    Hur mår ni allihopa?

    Kevinsmamma: Hur går det med illamåendet?

    Jag mår förvånansvärt bra. Lite illamående i bland men det verkar lägga sig mer och mer. Bara lite lagom symptom så att jag inte blir jätteorolig men ingen paniktrötthet eller kräkningar
    2 veckor kvar till inskrivning... Ser fram emot det faktiskt. Hoppas jag har bra värden. Fick ju samma bm som jag hade med 2:a barnet så det ska bli jättekul att träffa henne igen. Hon var verkligen så bra.

    Är det nån annan från stockholm här förresten? Kan verkligen rekomendera Södra BB. Dom har både mvc och förlossning och det var helt fantastiskt att få föda där. (Ligger på sös.)
    Jag mår bra även om jag känner i fogarna och ryggen nu... Är i vecka 18. 

    Ja det här med val av förlossningsställe är svårt. Har fött på SÖS och Danderyd. Sös är närmast, utan tvekan.

     Men när jag födde min son där för åtta år sedan så kändes förlossningen som en katastrof till och från. Igångsättning som tog tre dagar - längre vad som är tillåtet. En läkare kom in och sa att det blir kejsarsnit nu, men sen hände inget utan jag fick ligga ett dygn på en annan avdelning med bara alvedon som smärtlindring. Fick ryggbedövningen, men de upptäckte efteråt att de hade glömt att fylla på bedövningsvätska...

    Alltså det var hela tiden bara FÖR MYCKET. Fick dock en ursäkt efteråt på ett möte. men dock inte säker på att jag skulle välja SÖS igen... 

    Det positiva med hela historien är att jag än idag känner mig som världens superwoman! Killar må ha mer muskler - men jag kan fasiken klämma ut en unge på 4,6 kilo efter tre dygns förlossning utan bedövning!   
  • MadeleineH
    konami skrev 2013-11-26 20:34:09 följande:
    Kanske är en dum fråga men jag har bara ont i brösten och trötthet som symtom . Behöver jag vara orolig ?
    Nej!  
  • MadeleineH
    Anna J01 skrev 2013-11-27 11:32:11 följande:
    Håller absolut med om att vanliga förlossningen på sös inte är mågon höjdare. Födde första där... Södra BB är ju en separat "special" avdelning som är heelt annourlunda. Dubbelsäng med badrum i alla rum där man både föder och sen får stanna i under bb tiden.

    Skulle det va fullt där väljer jag nog karolinska före vanliga sös. Va med min syrra där och det verkade helt okej.
    Danderyd tycker jag var jättebra, men det är ju en liten bit. Bor på röda linjen söderut. å andra sidan har jag bara haft igångsättningar så att en förlossning skulle starta spontant tror jag inte på för egen del...  
  • MadeleineH
    emmisss skrev 2013-11-27 13:15:48 följande:
    En fråga... Har ni mått annorlunda i de olika graviditeterna innan? Och vad fick ni för kön då?

    Jag har två tjejer...denna grav känns annorlunda inte lika lätt alls som dom andra två? Jag blir såklart glad för en flicka till men undrar bara om det kan skilja hur man mår beroende på kön i magen?
    Jag tror inte det skiljer sig på grund av kön, tror att det beror på en rad olika faktorer hur man mår och hormonhalter etc. 

    Har en pojke och en flicka sedan innan, helt olika graviditeter. Nu har jag en tredje i magen ju och denna graviditet skiljer sig också markant från de andra två. och rimligtvis är det ändå en flicka eller pojke i magen.

    Känner mig lite nervös idag. Har ju kännt av bebisen i flera dagar, men idag - nada! Inte ett enda tecken eller buff. :-/ 
Svar på tråden gravida från gruppen planering till nr 3